local-stats-pixel fb-conv-api

Alumīnija folija: Vai tu zini, kad izmantot spīdīgo pusi, bet kad matēto?4

39 0

Folijas rullis atrodams teju katrā virtuvē un pilda vairākas funkcijas: tajā mēdz ietīt ēdienu uzglabāšanai, izmanto cepšanai vai arī kā aizsargu plītij, lai tā netiktu notraipīta ar taukvielu pilieniem. Vērīgākie zina, ka folijai viena puse ir spīdīga, otra matēta, - kāpēc tā un kura ir jāizmanto?

To, ka folijai vienmēr viena puse ir matēta, bet otra spīdīga, ir pamanījis katrs, kurš šo palīgu virtuvē ir izmantojis. Nereti rodas jautājums, kāpēc tas tā ir, bet vēl biežāks ir jautājums, ar ko šīs puses atšķiras un uz kuras tad būtu jāliek ēdiens, vai kaut kas mainās?

39 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Precizējums (ņemot vērā, ka NASA savus kosmiskos aparātus aptin ar spīdīgo pusi uz āru):

Folijā gatavoti lieli gaļas gabali un veseli mājputnu liemeņi ir mīksti un garšīgi pat bez marinēšanas. Šādai cepšanai vienkārši ierīvējiet gaļu ar pipariem, ķiplokiem un cieši aptiniet.

Mijiedarbojoties ar gaisu, alumīnijs pārklājas ar oksīda aizsargplēvi, kas novērš tā oksidēšanos. Bet skābe un sārmi izšķīdina šo plēvi, kā rezultātā tiek atbrīvoti kaitīgi alumīnija sāļi.

Tāpēc, cepot folijā, jāizvairās no skābēm un sārmiem. Nepapildiniet zivis vai gaļu folijā ar citronu sulas vai etiķa marinādēm.

Uzmanīgas mājsaimnieces(un -či) zina, ka folijas puses parasti ir atšķirīgas. Viena ir vairāk spīdīga, otra ir matēta, ar gandrīz nemanāmu raupjumu. Tāpēc bieži tiek uzdots jautājums: “Kurā folijas pusē produkti jānovieto?”

Matētā puse ļoti labi laiž cauri siltumu un karstumu, bet spīdīgā puse ir nedaudz atstarojoša. Tāpēc, cepot produktus, folijas matētajai pusei jābūt ārpusē, bet spīdīgajai pusei iekšpusē.

Folija tiek novietota ar spīdīgo pusi uz āru, kad nepieciešams samazināt izstrādājumu karsēšanu. Šajā gadījumā spīdīgās puses atstarojošā spēja pasargās kulinārijas izstrādājumus no apdegšanas vai izžūšanas.

1 0 atbildēt

Un vēl:

Kāpēc auto aptieciņā atstarojošā sega vienā pusē ir spīdīga, otrā matēta?

Kādās āra temperatūrās potenciālais cietušais ar kuru pusi uz iekšu jāietin?

1 0 atbildēt

Uz ziemeļiem,uz ziemeļiem jāliek matētā puse! Āmen.

0 0 atbildēt