local-stats-pixel fb-conv-api

Aizliegums nēsāt musulmaņu galvassegas Latvijā54

170 23

Sveiki tautieši, gribu izmantot demokrātijas izpausmes veidu un izteikt savu, personīgo viedokli par tēmu, kas pēdējā laikā kļūst arvien aktuālāka.

Latvijā plāno ieviest likumu, kas paredz aizliegt valkāt galvassegas publiskā vietā. Domāju visi saprot, ka šis likumprojekts galvenokārt tiek vērsts pret musulmaņu sievietēm, kurām nebūs atļauts valkāt viņu tradicionālās galvassegas ( hidžābs, parandža). Galvenie argumenti, kāpēc politiķi un pārējā tauta grib ieviest šādu likumu ir tāpēc, ka :

1) Valsts drošība. Cilvēki negrib, lai arī pie mums notiktu radikālo musulmaņu rīkotie terorakti.

2) Latvijā nevar pieļaut islāma kultūras izplatīšanos.

Iespējams ir citi argumenti, bet domāju, ka šie ir galvenie. Pēc manām domām šāds likums nav pieņemams un ir pat bīstams, tas nekādā veidā nepalīdzēs valsts drošībai un neapturēs islāma kultūras izplatīšanos Latvijā. Šis likums pārkāpj elementārākos demokrātijas pamatprincipus.

Mēģināšu paskaidrot, kāpēc tā domāju:

1) Šis likums nepalīdzēs valsts drošībai! Tik pat labi varētu aizliegt vīriešiem taisīt tetovējums, jo tetovēti vīrieši parasti ir vairāk agresīvi, ar noslieci uz vardarbību. Man radās vēl labāks piemērs, kā jau mēs visi zinām tad lielākā daļa politiķu ir divkosīgi meļi, zagļi un visi politiķi valkā uzvalkus. Tādā gadījumā ar likumu jāaizliedz valkāt uzvalki un mums uzreiz būs godīgi politiķi! Izklausās diezgan stulbi, vai tad ne tā? Tas pats attiecās uz musulmaņu sievietēm, Jūs patiešām domājat, ja patiešām musulmaņu sievietei sagribētos taisīt teroraktu (0.00009 % iespēja, ka musulmanis ir terorists) , tad pēc galvassegas noņemšanas viņai šī vēlma pazustu? Uzvelk galvassegu – ļaunā teroriste, noņem to – pūkainais eņģelītis?

2) Šis likums nepalīdzēs apturēt islāma kultūras izplatīšanos. Latvijā vienmēr islāms bija minoritāte un neviens par to diži neutraucās līdz brīdim, kad parādījās bēgļu problēma, terorakti Parīzē un citur. Mūsu politiķi pieņēma lēmumu, par atbalstu bēģļu uzņemšanai Latvijas teritorijā un tagad tie paši politiķi grib ierobežot šo bēgļu tiesības, pēc manām domām, lai sabiedrības acīs neizkatītos tik vainīgi un vārgi. Mums ir jāaizsargā sava valsts robeža, lai tajā nevarētu tik brīvi ieplūst citas kultūras un reliģijas, bet mēs nevaram un nedrīkstam, tagad ņemt un ar mietu bakstīt musulmaņus un teikt kā viņiem dzīvot, kam ticēt un kā ģērbties! Tā ir viss tīrākā diskriminācija, kas ne pie kā laba nenovedīs.

Un kā būs ar musulmaņu tūristiem, kuri brauc uz Latviju, liksim izolātorā uzreiz?

Cilvēki, lūzu domājier ar prātu nevis baiļu un emociju vadīti. Paldies :)

170 23 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Tu esi idiots. Ar to arī varētu pietikt, bet nu labi, paskaidrošu, kāpēc. Pirmkārt, tev nav ne mazākās sajēgas par to, ko vēlas aizliegt. Ir starpība starp hidžabu un burku, tev acīmredzot tas ir jaunums. Sanāk kaut kā stulbi - izteikt viedokli par to, ko tev nav pat pamatinformācijas. Otrkārt, tev nav nekādas sajēgas par to, kāpēc tiek virzīts šāds likums. Tas nav vērsts pret musulmaņiem, vienkārši ekonomisko imigrantu (kurus tu aplami dēvē par bēgļiem) jautājums ir aktualizējis šo tēmu. Aizliegums attieksies uz seju aizsedzošu apģērbu vai aksesuāru nēsāšanu publiskās vietās, ar izņēmumiem. Treškārt, kad tev uz ielas pienāks cilvēks burkā un iešļāks tev acīs skābi (tas tā, piemērs no dzīves), ne tu, ne kāds no apkārtējiem viņu neatpazīs. Saproti beidzot, par ko ir runa? Diez vai. Ceturtkārt, tu acīmredzot dzīvo rožainā burbulī un nekad ar islāmistiem neesi saskāries un arī ziņām no pasaules neseko. Taisnība, ne visi musulmaņi ir teroristi, bet toties visi teroristi ir musulmaņi. Tā teikt, radikālais musulmanis ir tas, kas vēlas tev, kafir, pārgriezt rīkli, bet mērenais musulmanis vēlas, lai radikālais to izdara viņa vietā. Es neapgalvoju, ka visi viņi ir slikti un pret viņiem būtu jāizturas slikti, bet tu nevari vienkārši ignorēt to, ka šobrīd viņi masveidā pārpludina Eiropu, lai pēc pāris paaudzēm eiropiešus padarītu par minoritātēm. To ir atklāti atzinuši arī ietekmīgi imami, bet to pat nerāda ziņās, kuras tu neskaties.

Ufff... Sanāca garāk, nekā biju domājis. Vajadzēja aprobežoties ar pirmo teikumu emotion Allahu akbar!  emotion 

59 1 atbildēt

Tajā dienā, kad es varēšu iet pa Meku īsos šortos, maiciņā, pliku vēderu un izlaistiem matiem, pieprasīt pabalstu sev un savai ģimenei ~8 cilvēku kopskaitā, bet musulmaņus, kam tas nepatiks, citi musulmaņi saukās par rasistiem un -fobiem, un neviens man pat uzelpot neuzdrošināsies, - tajā dienā es teikšu, ka Latvijā nedrīkst aizliegt musulmaņu nacionālos tērpus un piekritīšu visam, ko te atgremo kosmopolītiski un politkorekti izskaloto smadzenīšu īpašnieciņi.

Pagaidām tā ir pārprasta vienvirziena tolerance, kas darbojas tikai pret mums.

Tikai baidos, ka pūcei aste tad jau būs noziedējusi, un zem tās karāsies jau nobrieduši pūčāboli...

Ir musulmaņu valstis un ir Latvija. Katram sava vieta, nevajag jaukt vienā katlā kāpostus ar gumijas zābakiem.

32 0 atbildēt

Paskatieties pie kā mēs esam nonākuši - visiem tagad ir jāuztraucas par islāma izplatīšanos savā zemē, kāda velna pēc? Pāris gadus atpakaļ viņiem bija sava zeme, kur varēja spridzināties un izvarot visu kas kustas, bet tagad kādam ienāca prātā, ka tomēr miers ir apnicis, un gribas mazliet ''jautrības'' savā valstī.

Tādi deģenerāti kā tu mēģina šo sērgu aizstāvēt ,un ieskaidrot citiem, ka mēs esam kaut ko pārpratuši.Islāms un miers nekādā veidā neiet kopā, islāms ir sinonīms karam, kā izglītotā daļa pasaules to jau labi zina. Es no islāma baidos, tomēr tas mani arī sadusmo, un nevaru sagaidīt to dienu , kad beidzot šo parazītu varēsim pazudināt.

27 2 atbildēt

Interesanti, kpc man tās burkas, hijabus utt ir jāredz savā valstī, ja tajās valstīs nevienam nepatiks redzēt sievieti bez lakata brīvi ģērbušos. Es negribu, lai Latvijā veidojas kkādi musļiku rajoni arī, kur būs jābaidās iet ar īsu kleitu. Es gribu dzīvot latviskā Latvijā, man pie kājas tas multikulturālisms, jo tas nestrādā. Man pašai musļiki ir rados un neko labu par viņiem neesmu dzirdējusi. Nu nevarēs viņi inetgrēties līdz galam mūsu kulturā. Kad gūs skaitlisku pārsvaru, būs vēlviena suga, kura dirsīs, ka latviešu svētkus nevajaga un latviešu valodu ar.

21 0 atbildēt
Pilnīgi aplams viedoklis plusā nezināšana. Ieteiktu labāk turpināt pievērsties komiksiem un nepopularizēt tādas dumjības kādas sarakstītas šajā rakstā- jauniešu vidū. Viena no ļoti retajām reizem, kad izmantoju iespēju mīnusa ielikšanai- būs šī te reize. emotion
16 0 atbildēt

kā alternatīvu piedāvāju musulmaņiem burku nomainīt pret spaini.

labumi uzreiz trīs- musulmanis momentāli atrodās savā šaurajā pasaulītē, kur bez allaha un islāma nekā cita nav. seja ir aizklāta. spainis ir izturīgāks par burku.

17 1 atbildēt

Atbalstu likumu,viņiem mūsu likumi ir jāievēro,nevis otrādi.

11 0 atbildēt

Nepeikrītu. Te ir Eiropa! Ne Āfrika un ne Tuvie austrumi. Ja kāds no viņiem te grib ierasties un dzīvot - uz priekšu, neaizliegšu. Bet, ja kāds šeit ierodās tad viņam ir jāsaprot, ka viņš atrodās citā kultūras vidē, kur tā ir jāciena. Es nesaprotu kāpēc ir cilvēki, kuri uzskata, ka iebraucēji var darīt kā vēlās, bet mums aizbraucot pie viņiem ir stingri jāievēro viņu paražas vai arī riskē atrauties ar rungu? 

Kāpēc es pa ielu nevaru staigāt kails? Ja tā būtu mana reliģiskā pārliecība staigāt tādam kādu mani ir radījuši augstākie spēki, vai tad man neviens to neliegtu? Tak attopies! Ir dažādas normas kurām ir jāseko. Pie mums neviens pa ielu gaiša dienas laikā nestaigā slēpošanas maskā. Ja sabiedrības daļai tas liek justies neērti vai izraisa nepatiku, tad viss - to nedara. Tik vienkārši. Un par to pat nav diži jādiskutē. Es vispār nesaprotu par ko tie politiķi tur vēl cepās. Taisa problēmu tur kur tās nav - kā vienmēr!

Un mēs labi zinām kādi mēdz būt musulmaņu vīrieši, tad kā var zināt vai sieviete tā ģērbjās brīvprātīgi?

Un kas slikts notiks tām sievietēm, ja aizliegs? Veselības problēmas? Psiholoģiska trauma?

Un par tūristiem - viņi zina, kur ierodās, tātad tā nebūs problēma. Tāpat kā baltajai sievietei ierodoties tuvajos austrumos, viņa zina, ka plikas kājas rādīt nedrīkst un uz galvas jāuzsedz lakatiņš. Normāli. Ja mēs varam ievērot viņu pieņemtās normas tad esmu pārliecināts, ka viņi var tāpat (nav jau mežoņi).

12 3 atbildēt

Tev nepatīk lieldienas, Jāņi, ziemassvētki un pārējie mums ierastie svētki? Ja mēs vēl esam spējīgi būt toleranti, un pieņemt citādo, tad dvieļgalvām ir tikai viņu, un pārējais ir kategoriski nepieņemams. Lai saglabātu mūsu tradīcijas, principus, un visu pārējo, drīkst un pat vajag ierobežot. Sektas tač arī ir ierobežotas.

9 0 atbildēt

Mums Latvijā nav pieņemts staigāt ar aizklātu seju tieši tā pat ka arābu valstīs sievietes nedrīks valkāt bikini peldokstīmus un minisvārkus. Kādas diskusijas vēl var būt ? Gribi valkāt bikini un miņikus laipni lūdzam Latvijā , gribi valkāt paranžu tad tev uz arābu valstīm .

7 0 atbildēt

Kur tik debīls salīdzinajums ar uzvalku? Runa iet par seju aizsedzošu apģērbu.!! Tev tak nepatiktu ja es ar čomiem nāktu tev vakarā pretī ar melnām slēpošanas maskām un beisbola nūjām. Idejiski jau mēs beisbolu ejam spēlēt, un maskas lai vējšs nesapūš.

6 0 atbildēt

Well... Uz šo var paskatīties dažādi. Šī ir rietumu pasaule un šeit cilvēki domā pavisam atšķirīgi kā to dara Tuvajos Austrumos. Šaubos, ka, ja turpinās atļaut visu darīt tieši tā, kā tas ir pieņemts viņu zemēs, palīdzēs integrēt bēgļus. Drīzāk viņi turpinās dzīvot pēc sava un iet pret Eiropas vērtībām un kultūru, un plaisa starp eiropiešiem un iebraucējiem tikai turpinās augt lielāka, kas novedīs pie pārāk daudz problēmām.

Un tiešām - ja jau Saūda Arābijā par staigāšanu bez galvassegas tevi var nomētāt ar akmeņiem, tad kāpēc Eiropai būtu jābūt tolerantai pret pilnīgi visiem?

5 0 atbildēt
tu esi idiots
6 2 atbildēt
Paklau, ej palasi koranu vel un sac protestet pret kristiesu ģerbsanas stilu, jo esam tak parak atkailinati.
5 1 atbildēt
Man liekas, ka vienkāršāk un ātrāk būtu aizliegt ticības un rasismu, kas sanaido valsti pret valsti, bet tas tā.... ok, gaidu - čupiņas....
5 2 atbildēt

TG/AM. Nu nevajag Latvijā musļus, un tie, kas domā ka vajag, vai ka tas nav nekas slikts, vai nu ar musļiem personīgi nekad nav saskārušies, paši tādi ir, vai arī pieder pie rozā mākonītī dzīvojošiem liberāļiem, kādi bija, teiksim, Ķelnē, Roterdamā un citur.

5 2 atbildēt

Pamēģini to pašu pateikt, kad šie radikāļi ienāks Latvijā un tev uzbruks uz ielas. Negribu tevi apbēdināt, bet miers nav iespējams. Vismaz kamēr abi atrodas kopā vienā telpā. Ja katrs dzīvo savā sētā, tad ir iespējams pastāvēt mierīgi, taču tā diezin vai.

Kā arī, tu manuprāt neskaties ziņas, ja jau tāds viedoklis ir. Pameklē tālāk par Tvneta, delfi, un citiem latvijas ziņu avotiem, tad sapratīsi, kāda ir kopbilde.

Noslēgumā gribas teikt: tenge tenge tenge.  emotion 

5 3 atbildēt

Kad beigs reiz stresot? - neviens musļiks te nenāks, diez ko viņi te būtu pazaudējuši... ZB man jau šitā tēma!

2 0 atbildēt

šis viss cepiens ir pilnīgs stulbums. Jums laikam tiešām nav ko darīt un jums gribās svilināt savu enerģiju pilnīgos, nejēdzīgos sīkumos kā šis likumprojekts. Pat ja šo likumprojektu pieņems, tas ir tikai "uz papīra", un nevienā akmenī tas nav iecirsts. Rīgā nedrīkst smēķēt publiskās vietās - kaut kā redzu ka lielai daļai ir vienalga, jo nav jau kas šo likumu uzraudzītu.  Tāpat būs ar šiem sejas aizsegiem.

Arī islāma piekritējiem būtu jāiet tikai divus ceļus - Vai nu saplūst ar kopējo sabiedrību un atteikties no šīs austrumu tradīcijas, kas ir tradīcija kultūras ietvaros, nevis reliģijas ietvaros, vai arī - Iet uz visu banku.

Es zinu ka nenotiks neviens no šim. Nav iemesla uztraukumam.

2 0 atbildēt

Ja izmanto vārdu klutūra, tad nevajadzētu to assocīēt ar radikālismu. Islams ir reliģija, kura vieno Dienvidos dzīvojošos cilvēkus, ir tādi kuri islamu nepareizi nterpretē, kas arī noved pie daudziem pārpratumiem. Ja kokvilnu izmanto audekla izgatavošanai, tad no kokvilnas izstrādājumi noder cilvēcei, bet ja kokvilnu izmanto sprāgstvielu iegūšanai, tad tas kokvilnu padara par kaitīgu cilvēcei. Ir tādi, kuri pārprot reliģijā pausto un grib vērst to pret cilvēci, lai gan reliģijas svarīgākais aspekts ir rast cilvēkos kopīgas vērtības.

Nedomāju, ka galvasegu aizliegšana būtu pareizs risinājums. Ja vēlies iekļauties vai lūgt patvērumu kādā vietā, tad jārēķinās ar tās vietas normām un ieražām. Publiskās iestādēs var noteikt to, ka kā sievietēm tā arī vīriešiem kārtojot kkādas darīšanas ir jābūt atsegtai sejai, jo pretējā gadījumā viņi netiks apkalpoti. Ja patvērumu meklētaji savus bērnus vēlas izglītot atbilstoši valsts noteiktajai kārtībai, valsts nosaka, ka bērniem jāiegūst pamatskolas izglītība, tad skolās patvēruma meklētāju atvasēm vien nāksies sevi asociēt ar bērniem, jo peldēšanas vai fizkultūras nodarbības parasti ir iekļautas mācību programmā.

2 0 atbildēt