local-stats-pixel fb-conv-api

Afrocentrisms7

115 0

Sveicināti,

Es gribēju jums pastāstīt par kustību ,,Afrocentrisms”. 20. gadsimtā daudzi afro amerikāņi uzsāka šo kustību, jo tic, ka daudzi āfrikāņu sasniegumi vai kultūra ir tikusi apslēpta vai ,,nozagta”. Viņi sāka apgalvot, ka senie ēģiptieši un citas kultūras pārstāvji kā olmeki arī bija viņu izskata. Īpaši ēģiptieši tiek uzsvērti, jo Ēģipte atrodas Āfrikas kontinenta ziemeļos. Pašā Āfrikā dzīvo etniski dažādas grupas kā berberi(Āfrikas ziemeļos kā Marokā), Bantu(Āfrikas visusdaļā kā Nigērijā) San(Dienvidāfrikā). Indieši un eiropieši dzīvo dažās Āfrikas valstīs kā Kenijā, Dienvidāfrikā utt.

Vairāk info šeit
Viņu uzskati tagad izplatās internetā. Ir pat izdota grāmata ,,Black Athena” un citas. Šīs ideoloģijas dēļ to sekotāji grib, lai maina vēsturi. Slavenais ēģiptologs Zahi Hawass ir pretinieks viņu apgalvojumiem, jo pēc viņa teiktā senie ēģiptieši kā Tutankhamons izskatījās līdzīgi mūsdienu ēģiptiešiem.
Lai gan ar mūsdienu tehnoloģijām jau ir notikuši DNS testi uz mūmijām un citiem arheoloģijas atradumiem, šī ideoloģija joprojām ir diezgan populāra.
Pēc DNS rezultātiem afro amerikāņi(kuri radīja Afrocentrisma kustību) nāk pārsvarā no Rietumu Āfrikas reģioniem(kā Nigērijas, Čadas utt.), un daudziem ir arī Eiropiešu(īpaši īru) un indiāņu senči.
YouTube ir interesanti kanāli kā asuperegyptian vai 7phoenician7, kur apstrīd šīs ideoloģijas teorijas. To pretinieki ir YouTube kanāli Amazing Black people, Hamitic Reinassance utt.


PS Raksts nesanāca pārāk garš, bet internetā var par to plašāk izlasīt.

Video, kur arheologi atjauno seju senai ēģiptiešu sievietei.
Levantine ēģiptiešu priekšteči
115 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

We wuz kangz and shiiiiiiieeeettttttt. 

Muļķibas kkādas nevis kustība

7 1 atbildēt
Negeriem skauz ka baltajiem ir tik skaista un bagata kultura un megina tagad to nozagt
3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt