local-stats-pixel fb-conv-api

Aborts: kāds viedoklis par to ir spoki.lv lietotājiem?94

404 0

Viedokļi bija daudz un dažādi. Patiesībā necerēju uz šādu atsauksmi, paldies visiem, kas atsaucās. Teikšu pavisam godīgi - gaidīju nosodījumu, bet izrādījās, ka cilvēki ir saprotoši un ir arī tādi, kas abortu atbalsta. Šī tēma ir ļoti intīma, taču cilvēki dalījās ar viedokli. emotion

Protams, mēs visi dalāmies vairākās grupās :

- Atbalstu abortu

- Neatbalstu

- Man ir vienalga

Cilvēki ir dažādi un tik pat dažādi ir to viedokļi. Ceru, ka arī savu viedokli atstāsi komentāra veidā. emotion

(P.S. - Atvainojos tiem, kas iesūtīja viedokli, ka raksts tiek publicēts tik vēlu.)

404 0 94 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 94

0/2000

ja abortu vajadzētu aizliegt ar likumu, tad alfa tēviņu piespiedu kārtā piespiest apprecēt sava topošā bērna māti, savādāk zbis sanāk, iebāzu, izvilku, aizgāju, bet sievietei vienai pašai audzināt. Un nevajag par to, ka pati vainīga. No vienas puses nevajadzēja plest kājas, no otras puses, nevajadzēja kāpt virsū. Grozies, kā gribi - 50 uz 50.

Parādīsies pilns ar kaktu dakteriem, kas kašās ārā, un pēc neveiksmīgām manipulācijām pieaugs sieviešu mirstība. welcome back in akmens laimetā.

3 0 atbildēt

Mans viedoklis - ja negribat bērnu, lietojat prezervatīvu.

Ja izvarots tomēr, es tomēr nezinātu ko darīt. Izvēle.

3 0 atbildēt

vispār normālās valstīs valdība subsidē prezervatīvus un tieši tādēļ tajās valstīs ir nesalīdzināmi mazāk abortu nekā tur kur prezervatīvi ir dārgi.

3 0 atbildēt

Paldies par sapigu temu emotion 

Pec trijiem berniem un viena aborta + diviem mazberniem un divam sievam emotion Personigi mans viedoklis ir - aborts ir iespejams tikai galejas nepieciešamibas gadijumos ( izvarošana - daktera noteikta bistama slimiba - briesmas grutnieces veselibai un ta talak ) . Protams pietrukst jauniesiem vecaku atbalst un seksualas audzinašanas - notiek kļudas , ir gruti paliekot vienai ar mazu berniņu , bet tas tiek vis atsverts pec tam emotion Prieks par berna pirmo soliti vai pirmo vardiņu ir neaprakstams - lepnums mates acis - es to izdariju - ir neizstastams emotion 

Manas meitas ari audzina pašas savus berniņus ( varbut mana kļuda ) tapec šobrid esmu gan vecteva gan teva loma - un ne parko - neko nemainišu emotion

3 0 atbildēt
Lai nebūtu jāmokās un jādomā vai taisīt abortu, vai netaisīt, var vnk paņemt vibri, no tā nekāds bērns neradīsiesemotion emotion
5 2 atbildēt

Arī mums pirms dažiem mēnešiem gadījās, nebija piemērots laiks bērniņam, nu nebija, nācās taisīt abortu, Jūrmalas slimnīcā ļoti jauks personāls un attieksme, tas tā, ja nu kādai arī apstākļi spiež. Ammm nujā, sirsniņa abiem sāp joprojām, ka nācās tā rīkoties, būtu tas gadījies vēlāk, vai pat šobrīd, nebūtu bijis tāds lēmums, paturētu, sāp, ļoti sāp. Katram savs viedoklis, varbūt tagad savādāk rīkotos toreizējā situācijā, bet nu jā, nebija nepavisam īstais laiks. Tas tāds mans viedoklis un pieredze, diemžēl  emotion 

5 3 atbildēt
Ea absolūti neatbalstu, taču labi apzinos, ka aizliegt neko nevar, un pat ja aborti tiks aizliegti, tad tos veiks nelegāli, ārzemēs, pagrīdē. Tāpat kā tīņa gados likties gultā ar puisi, jo "pametīs savādāk" - kaut ar likumu to aizliedz, bet vienalga atradīsies tādi bezatbildīgie un tādas naivās aitiņas. Mūsu post factum viedoklis viņiem vajadzīgs kā zaķim stopsignāls. Avārijas kontracepciju, starp citu, arī neviens vēl nav atcēlis. 72h laikā lai netiktu līdz aptiekai - nu tur jābūt vismaz ķēdēm iesaistītām, ja ne verdzībai.
2 0 atbildēt
Tās agrīnās slimību noteikšanas ir ļoti provizoriskas - daudzas mātes izvēlas tās neveikt, lai nav lieka stresa, kas tikai visiem kaitē. Ir, kam ir pateikts "slims bērns būs, labāk nedzemdēt", bet piedzimst vesels bērns.
2 0 atbildēt

Gadījuma pēc pazīstu čali, kurš ir piedzimis izvarošanas rezultātā. Ģimene - katoļi, līdz ar to viņš pasauli ieraudzīja, bet mamma viņu neaudzināja- ļoti jau pēc čigāna izskatījās, un laikam ir saprotami, ka viņai uz viņu paskatoties, nelabi palika, un atmiņā nāca visas tās šausmas.  Izaudzināja vectēvs jau no zīdaiņa vecuma. Nevaru iedomāties cilvēku, kurš varētu viņam paskatīties acīs un pateikt: tev šajā pasaulē nav jābūt.

Es domāju, ka invalīdiem dzīve nebūtu tik grūta, ja apkārtējo attieksme būtu cilvēcīgāka.  Ja mēs nenogalinām cilvēku pēc piedzimšanas invaliditātes dēļ, kādas mums to ir tiesibas darīt to pirms? Tā ir cita cilvēka dzīvība, un kurš ir tiesīgs par to lemt? Es esmu redzējusi arī dzīvespriecīgus cilvēkus ar invaliditāti. 

Manuprāt, vienīgais attaisnojums varētu būt, ja ir reālas dzīvības briesmas- bet sie gadījumi ir tik reti, ka tie nemaina lietas būtību.

3 1 atbildēt
Esmu par. Argumenti ir jau minēti iepriekš, negribu atkārtoties.
2 1 atbildēt

Bērnu nauda vispār,kaķūn,nevajadzētu.Pabalsti nogrūž atbildību no ģimenes,ka jāpelna,tāpēc latvijā ir daudzbērnu mātes,kas nestrādā,bet varētu,ja vajadzētu.Katram savs viedoklis,bet šeit strikti saku,ka gandrīz nekādiem pabalstiem nevajadzētu būt.

4 3 atbildēt
Kādēļ agrīnā? Vēlāk kā pēc 12. nedēļām nemaz nedrīkst
1 0 atbildēt

Jā, nu aborts ir viena ārkārtīgi patīkama padarīšana, uz ko visas tā vien raujas un rindās gaida. Latvijā pieņem tikumības likumus tā vietā, lai jauniešus izglītotu, ko nozīmē seksuālas attiecības. Reizēm šķiet muļķīgi, ka pat pieauguši cilvēki mēdz teikt "gadījās" bērniņš. Aborts ir sievietes izvēle - tas ir viņas ķermenis un viņas dzīve. Neviens cits to viņas vietā nedzīvos.

Ja jau sievietei bērns jāiznēsā obligāti, tad obligāti vajadzētu piesaistīt arī otru "autoru" un arī viņam iedalīt kādu reālu atbildību šajā sakarā.

3 2 atbildēt

Man ir vienalga

0 0 atbildēt

Piekrītu kaķūnam!

0 0 atbildēt

Esmu absolūti pret! Visi te saka, šūnas nogalināšana, bj ir kanibālisms, utt. BET! Mazliet bioloģijas - auglis skaitās no 9 nedēļu vecuma. Viņš placentā spēj elpot, nokārtoties. Parasta šūna, kas iznāk no jūsu žņaudzējčūskām, nav nekas cits kā parasta šūna. Līdz 8 nedēļām to sauc par embriju. Pēc tam jau tas ir auglis, kuram veidojas asinsrite, sirds, veidojas roku un kāju pirksti un seja. Abortu drīkst veikt līdz 12 nedēļām. Teorētiski tas jau ir kautas cilvēkveidīgs.

Pavisam ir cita lieta kā maniakāla izvarošana.  Tur būtu jāņem talkā likums, pārbaudes, pierādījumi.

Bet tāda lieta kā ''nu gan jau nepalikšu stāvoklī'' vai arī izdomā ka grib bērnu, bet kad jau iekrīt tad izdomā , ka nav emocionāli gatavs, aborts nebūtu jātaisa! Vismaz es esmu absolūti pret! Vienmēr taču var būt izeja, labāk atdot adopcijai nekā nogalināt. Pats negribi savu bērnu - to gribēs kāds kam bērnu vispār nekad nevar būt. Un izaugs laimīgs. Tieši tas pats ir ar alkoholiķiem - sencīšiem. ak dievs, tak tuvinieki eksistē? Aizej un atņem. Visam var rast atrisinājumu. Latvijā trūkst saprātīgu cilvēku.

Es pati nāku no ģimenes, kur vecāki ir alkoholiki, pie tam vēl šķīrušies, mani neviens nav audzinājis. Es izaugu pati un aizgāju no viņiem prom un esmu laimīga, ka man nav vairāk tas jāredz. Tad jau spriežot pēc komentāriem, man vajadzēja būt jau ar vakuumsūkni izsūknētai ārā. 

Ne visam atrisinājums ir aborts!

1 1 atbildēt
Labs viedoklis, paldies.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
http://www.l4l.org/library/notparas.html Tas Kaķūnam. Tālāk, piekrītu, ka abortu var veikt, ja bērns ir izvarošanas sekas/slims/apdraud mātes bērnību. Par tālāko - ja neesi gatava/gatavs uzņemties rūpes par bērnu, tad nav ko pis*ies.
1 2 atbildēt
Ar tādām pozīcijām melnie un musulmaņi drīz pārņems Eiropu, jo tiem KATRA sieviete dzemdē cik var.
2 3 atbildēt
« 1  2  3 »