local-stats-pixel fb-conv-api

ASV ieroču "kultūra": Glabāšana un lietošana3

31 0

Sveiki mani dārgie spocēni!

Izdomāju "uzcept" nākamo rakstu par tā saucamo ASV ieroču "kultūru". Šoreiz raksts būs saistībā ar tiesībām aizsargāts sevi un citus sabiedrības locekļus.

Kā jaut iepriekšējā daļā tika minēts, tad tas saistās ar "stand your ground" tiesībām. Tām ir četri režīmi. Proti, tiek atļauts pielietot šaujamieroci publiskās un privātās vietās, to drīkst pielietot arī savā automašīnā, šaujamieroci drīks pielietot tikai savās mājās (Mana māja, mans cietoksnis princips) un pienākums atkāpties.

31 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Nedomāju, ka ieroču izplatība ir tik liela problēma kā to uzpūš, pie noteiktiem apstākļiem(katrs savā īpašumā drīkst turēt ko grib, bet izejot ārā, sabiedriskā vietā, ierocim(kam nav atbilstošas atļaujas) nevajadzētu būt klāt) man nav nekas pret to ,ka cilvēki vēlas aizsargāt savu īpašumu, un tiem kuriem nav atļaujas bet iziet ārā, tiem derētu kārtīgs sods un ierīces konfiskācija , tas būtiski izmainītu cilvēku attieksmi kā tādu

3 1 atbildēt

Oh, vēl viens šāds raksts. Vēl viens garš komentārs.

1. Prieks ka rindkopā zem pirmā attēla pats atzini, ka noteikums glabāt ieroci un tā munīciju seifā ir nejēdzīgs, jeb stipri samazina ieroča turēšanas mājā jēgu.

2. Arī rinkopā zem otrā attēla tu šķieti pozitīvi noskaņots. Florida ir īpašs gadījums (līdzīgi kā citas vietas ar augstu noziedzības rādītāju), jo bieži vien noziedzinieks (īpaši, ja tas  ir nēģeris), sāks uzbrukt nozieguma novērsējam, jo viņš/viņa nevarot pierādīt ka noziedzinieks gribēja darīt ko ļaunu, jo noziedzinieks taču neko nav izdarījis (slavenā frāze: He a good boy, hi dinn du nuffin).

3. Attēlā ir redzami Antifa pārstāvji, jeb galēji kreisie potenciālie radikāļi. Viņi sev piešķirtās brīvības (jā, brīvības, nevis tiesības) pārkāpj brīdī, kad ierobežo citu brīvību neierobežoti paust savu viedokli (neierobežoti nozīmē: saku ko gribu un kā gribu, līdz brīdim kad no maniem vārdiem ceļas ļaunums). Šajā attēlā viņi izpauž savu agresīvo nostāju pret, viņuprāt, nacistiem. Viņiem politiskais pretstats ir alternatīvi labējie, kuru ideālus lieliski parādā šis video: https://youtu.be/BYFjRH-vxGg

4. Ir it kā skaidrs un neskaidrs, ko tu domāji ar jēdzienu 'seperātisma tendences'. Neviens no ASV negrib atdalīties, vienkārši dažādas cilvēku grupas labprāt norobežotu sevi no ASV pieņemtajām brīvībām, jo tās ierobežo viņu varu. Florida un Kalifornia ir lieliski piemēri. Abos divos spēcīgi valda kreisie spēki, kas vēlas cilvēkiem atņemt brīvību rīkoties (iebilst pret viņu varu ar jebkādām metodēm. Ne-vardarbīgas pretošanās pretarguments ir skaļa bļaušana par bigotry, racism and white supremacy, kamēr ieroču aprites īpaši stingrie noteikumi šajos štatos liedz vidusmēra pilsonim iegādāties pat pistoli vai pusautomātisku mazas ietilpības un kalibra šauteni)

Ar nepacietību gaidu tavu rakstu par seperātisma tendencēm, un gribu redzet tavus avotus. Piedevām, še, kaut kas interesants: https://youtu.be/KunQNYDsNEs?t=367

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt