local-stats-pixel fb-conv-api

9 prasmes, kas nodrošinās 100 tūkstošu dolāru algu kompānijā „Google”2

59 0

„Google” ir viena no tām kompānijām, kas visrūpīgāk izvēlas savus darbiniekus. Inženiera darbs tiek ļoti augstu novērtēts gan profesionālajā, gan arī atalgojuma ziņā. Nav noslēpums, ka praktikantu alga svārstās 70 līdz 90 tūkstošu ASV dolāru robežās, programmatūras inženieri saņem vidēji 118, bet jau kompānijā pieredzējušie inženieri – 152.9 tūkstošus ASV dolāru lielu algu gadā. Protams, neviens nevar tā vienkārši iekļūt „Google” kolektīvā.

Kompānija ik gadu saņem vairāk nekā 2.5 miljonus darba pieteikumu, bet nolīgst vidēji 4 tūkstošus darbinieku.

Visiem tiem, kas vēlas reiz strādāt „Google”, kompānija ir izveidojusi sarakstu ar tām īpašībām, ko vēlas ieraudzīt potenciālajos darbiniekos. Lai kļūtu par veiksmīgu programmatūras inženieri, vispirms ir jābūt teicamām zināšanām datorzinātnēs. Svarīgas ir gan akadēmiskās, gan arī praktiskās zināšanas, kas iegūtas kā augstskolā, tā arī pašmācības ceļā.

Kādām īpašībām un spējām jāpiemīt, lai varētu strādāt „Google”?

1.Prasme kodēt informāciju. Jāprot vismaz viena no programmēšanas valodām, piemēram, C++, Java, Python.

2.Prasme pārbaudīt un analizēt kodu. Svarīgi ir mācēt ne vien kaut ko uzkodēt, bet arī savu darbu pārbaudīt. „Google” vēlas, lai tu spētu izlabot dažādas programmatūras nepilnības, kā arī veikt testus.

3.Labas zināšanas teorētiskajā matemātikā. Piemēram, jāpārzina loģiskie spriedumi un diskrētā matemātika, uz kā balstās liela daļa datorzinātņu.

4.Jāpārzina dažādas operētājsistēmas. Ar tām tev ikdienā būs daudz praktiski jādarbojas.

5.Zināšanas par mākslīgo intelektu. Esi gatavs daudz mācīties par to, jo kompānijai „Google” ļoti tīk roboti.

6.Izpratne par algoritmiem un datu struktūrām. „Google” darbiniekiem ir jāpārzina pamata datu tipi, jāveic to apstrāde un analīze. Jāprot orientēties milzīgā datu apjomā.

7.Jāmācās kriptogrāfija. Vienkāršākiem vārdiem sakot, tā ir šifrēšanas māksla. Atceries, ka datu drošība interneta vidē ir neizmērojami svarīga.

8.Prasme kompilēt - augsta līmeņa valodā uzrakstītas programmas translēšana mašīnvalodā.

9.Prasme darboties ar citām programmēšanas valodām. Apgūsti Java Script, CSS, Ruby un HTML. Šajā ziņā tev var palīdzēt W3school un CodeAcademy.

59 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

100k sanem piemeram kalifornijas stataa , bet tagad paskaties , tur nav normala dzivokla kas maksaa zem 2 miljoniem

5 0 atbildēt

Neticu, ka to visu māk katrs Google darbinieks! Gan jau laba daļa kantoru žurku, radu un draugu...

1 0 atbildēt