local-stats-pixel fb-conv-api

9. Maijs - "Izvarošanas svētki"557

2545 97

LuckyOZ bija ielicis rakstu par 16. martu http://www.spoki.lv/video/16marta-Latvijas-legionaru-gajiens/120739 izdomāju vairāk painteresēties par komunistu svētkiem, lūk ko es atradu

Šovakar stāvēju tramvaja pieturā, gaidot savu tramvaju mājup, un biju, maigi izsakoties, šokēts par visu vecumu krievu tautības līdzpilsoņiem ar puķu pušķiem, kas bija burtiski pārpildījuši tramvaja pieturu. Tipiski sestdienas vakarā tur būtu labi ja desmit dvēseles, bet te pēkšņi melnais simts sapucējušies ar oranži-melni svītrotām lentītēm pie krūtīm un puķēm rotājušies: bērni, sievietes, vīri un večuki.

Un tad man pieleca… 9. maijs! Berlīnes “atbrīvošanas” diena. Padomju Savienības uzvara Lielajā Tēvijas karā. Jebkura kara beigas neapšaubāmi ir pozitīvs notikums, bet, lūk, kas mani vienmēr ir satraucis… II pasaules karam sākoties (1941. g.) saprātīgajā vecumā (18+ gadu) bija tie, kuri dzimuši 1923. gadā un agrāk. Tātad šodien – 86 un vairāk gadus veci penšuki. Interesanti, ka uz pasākumu pie Uzvaras pieminekļa devās 100%-īgi jaunāki cilvēki. Daži sirmu galvu, bet acīmredzami ne īpaši vairāk par 70 gadiem, toties lielākā daļa 20-30 gadus veci. Respektīvi, cilvēki, kas nevienā acī nav skatījuši II pasaules kara notikumus.

Īpaši skumji ir vērot tās jaunās krievu ģimenes, kur vecākiem pašiem širmis aizgājis ciet un tas vēl tā, bet šie vēl ņem līdz savu jauno paaudzi, lai jau laicīgi kultivētu viņos mistisko “9. maija apziņu”.

Bet kas tad īsti notikās 9. maijā? Nu, neskaitot Padomju armijas iemaršēšanu Berlīnē? …Lūk, izrādās, 9. maijā sākās lielākā izvarošanas “akcija” cilvēces vēsturē, ko varonīgi veica tā pati Padomju armija.

Skolu vēstures programmās ne gluži ir iekļauts fakts, ka 1945. gadā Berlīnē no 2.7 milj. iedzīvotāju, 2 milj. bija sievietes. Un kāds tur brīnums – visi cīnities spējīgie vācu vīri bija nosūtīti uz fronti. Bailes no izvarošanas Berlīnes sieviešu vidū esot bijušas tik lielas, ka daudzas jau laicīgi devās pie saviem ārstiem, lai noskaidrotu efektīvākos pašnāvības līdzekļus. Kā vēlāk izrādījās – bailes bija pamatotas. Bija 15-gadīgas meitenes, kuras izvaroja pa 7 reizēm.

Interesanti, vai krievu sieviete ar savu pusaudzi-meitu un tulpju pušķi rokās justu patiesu lepnumu, skatoties 9. maija salūtu, ja apzinātos, ka viņas vectētiņš, visticamāk, kaut kad 1945. gada vasarā ir vairākkārt izvarojis kādu nepilngadīgu vācu meiteni viņas meitas vecumā?

Ļoti iespējams, maršals Žukovs bija patiesi cienījams vīrs, bet diez vai to pašu var attiecināt uz tā laika padomju zaldātiņiem…

_______________________

Viktors Igo savulaik sarakstīja romānu „Nožēlojamie” par cietumniekiem un to mēģinājumiem izlauzties brīvībā.

Mums Latvijā arī ir cietumnieki. Turklāt vismaz divējādi; Vieni iesprostoti padomju propagandistu radītas vēstures izpratnes būrī, otri - savas iztapības un baiļu no Krievijas velvētajos pagrabos. Ne vieni, ne otri nemēģina izlauzties no sava cietuma, vēl vairāk – ir dusmīgi, ja viņus kāds mēģina atbrīvot no ierastajām važām. Pavisam nožēlojami nožēlojamie…

Pirmos var saprast it labi – viņu propagandas miglas būris ir vienīgā ērtā eksistences vieta, jo daudz patīkamāk taču ir justies kā atbrīvotājam, nevis kā pamatnācijas nemīlētam okupācijas armijas dalībniekam. Daudz tīkamāk ir justies kā dižās Krievzemes aizstāvētam sūtnim tuvējās ārzemēs, nevis kā bezidentitātes krievvalodīgajam mikrorajonā, kuru Krievija izmanto kā līdzekli saviem mērķiem, un kuru Krievijas krievi visbiežāk pat neuzskata par savējo…

Ar otriem ir grūtāk. Tie ir plaši pazīstamie „pragmatiķi”, „reālpolitiķi”, tie ir „objektīvie” žurnālisti. Tie, kam ir simtiem atrunu, kādēļ, piemēram, 9.maija svinības jāuztver mierīgi, kādēļ nav nekā traģiska, ja Rīgas centrā skan padomju laika dziesmas un plīvo sarkanie karogi. Jābūt iecietīgiem, jānorobežojas, tā jau esot aizejošās paaudzes lieta. Apmēram tā tiek piesegtas pašu bailes un nevēlēšanās aizstāvēt latviešus pašu tēvzemē.

Un man rodas jautājums, kā man izturēties pret faktu, ka tiek slavināts režīms, kurš atņēma dzīvības tūkstošiem manu tautiešu, kas iznīcināja inteliģenci, kas sagrāva manu dzimtu? Kā izturēties, zinot, ka 9.maijā pulcēsies cilvēki, starp kuriem noteikti būs „varoņi”, kas pirms 64 gadiem 9.maijā laupīja un izvaroja Kurzemē…?

Man jau sen nav ilūziju par valdošajiem. Bet es ceru, ka pēc 13.janvāra arī valdošajiem ir zudusi viena otra ilūzija. Traciniet vien latviešus, traciniet! Jau vairāk kā 1800 cilvēku ir parakstījušies zem protesta vēstules pret 9.maiju portālā Nacionālisti.lv, zinu, ka Latvijā šādi domā desmitiem tūkstošu – tikai ne visi zina par šo akciju un ne visi vēlas atklāti paust savu pārliecību.

Var nerēķināties ar latviešu viedokli, bet tad nāksies rēķināties ar nerēķināšanās sekām. Jau drīz.

2545 97 557 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 557

0/2000

9.maiju vajadzētu aizliegt! Un uzvaras pieminekli nojaukt!

Par latvisku Latviju!

10 5 atbildēt

+1000000000000000000000000000 šim rakstam c:

8 4 atbildēt

Skarbi, bet nu ...Idioti ir visur.

4 0 atbildēt

man jau nav nekas pretī ka latviešu krieviņi svin to 9 maiju, tikai lai viņi svin to Krievijā, savās mājas :D

5 1 atbildēt

Vecīt, tavai zināšanai, 2. Pasaules Karš sākās 1939. gada 1. septembrī, cilvēkiem, kas mācījušies PSRS, mācīja, ka 1941., jo tad bija slepens Molotova - Ribentropa pakts, par kara sākumu uzskatīja tikai to brīdi, kad Krievija (PSRS) bija veikusi kolonizāciju un aneksiju un kad sāka karot ar konkurentiem (totalitārajām valstīm).

 

Bet ok, par 9. maiju runājot... man ir ļoti liels kauns!! Jo visa Pasaule (atskaitot krieviju, protams) svin šo uzvaras dienu 8. maijā, bet krievi 9. Tad nu, ko padomā tūristi, atbrauktdami uz Latviju? - ka mēs tā pati krievija vien esam. KAUNS! un tās debīlās lentītes vien noraut gribas un iebāzt viņiem **rsā!

4 0 atbildēt

Jautājums visiem "atbalstītājiem" - ko latvietim deva vācu okupācijas nomaiņa pret padomju? Tikai jaunas ciešanas un genocīdu pret mūsu tautu - deportācijas un šausmīgu nāvi gulagos. Tāpēc latvietis nekad neatbalstīs 9. maija balagānu un totalitāra režīma slavināšanu. Ja kādam sirds pukst straujāk, domājot par Staļina režīmu, tad īstais laiks sēsties vilcienā Rīga - Maskava. 

4 0 atbildēt

okupācija ir beigusies juridiski. bet realitātē? nez vai!

6 2 atbildēt

Jo vairāk jūs apr to runājat, jo vairāk pievēršat uzmanību, jo vairāk dusmojaties, JO LIELĀKA aiza veidojas starp krieviem un latviešiem. Visi tik runā par kko, kas notika pirms 70 gadiem. Stulbums...

Man besī gan vieni, gan otri. Man pašam ir daudz draugu krievu, kas neliekas nezinis par 2. pasaules karu un vēsturi, bet dzīvo mūsdienu Latvijā...

8 4 atbildēt

Lūdzu, savā rakstā savu nostāju neuzdod par visu latviešu nostāju.

Jā, tu neesi melojis par izvarošanu, bet bija karš un tas ir neizbēgami. Domā, krievi bija vienīgie tautība, kura karā izvaroja ienaidnieku sievietes? Viņi tak saprot, ka notika karā briesmu lietas. Ne tikai izvarošana, arī krita pašu krievu kareivji. Viņi paši arī dzīvoja šausmās, bet 9. maijs bija diena, ar kuru šīs šausmas mazinājās. Domāju, ka ir necilvēcīgi nosodīt viņus dēļ tā, ka viņi tikai izrāda cieņu kritušajiem un atzīmē drausmīgā kara beigas, dēļ kura nevainīgajiem civilajiem iedzīvotājiem arī nācās ciest.

Tajā pašā laikā pilnībā saprotu cilvēkus, kurus 9. maija atzīmēšana tracina, jo ir atsevišķi indivīdi, kuri sadzerās un ir naidīgi noskaņoti. Tā pārmērīgā izrādīšanās nedēļu pirms un pēc svētkiem jau braukājot ar tām lentēm. + tas, ka paši leģionāriem gan negrib ļaut nolikt puķes pie brīvības pieminekļa, neskatoties uz to, ka leģionāri to dara vienmēr mierīgi, klusām, bez tik lielas atzīmēšanas.

Aicinu tikai apskatīties uz 9. maiju arī no otras puses un iejusties krievu ādā. Ja tavs vectēvs būtu gājis bojā karā, tad tu noteikti ticētu, ka viņš ir bijis tas labākais un viņš nav bijis tas, kurš izvarojis vācu meitenes, un gribētu viņam izrādīt cieņu. Nesākiet tik viegli vārīties. Un paši neprovicējiet. Gudrākais paklusē, vai ne? :)

7 4 atbildēt

Atkārtošos. Grāmata "Ledlauzis". Kad Vācieši uzbruka PSRS, tad PSRS armīja bija izvietota pierobežā gatavi uzbrukumam un tādēļ gandrīz visa PSRS armīja tika iznīcināta. Bet kurš padzina vāciešus no Krievu zemes tu jautāsi. Ja armījas nav, kur meklēt kaujiniekus? Cietumi, koncentrācijas nometnes utt. Tā saucamā sabiedrības "elite".

Un rakstā ir kļūda 41. sākās tā saucamais "Tēvijas karš" otrais pasaules karš sākās 1939. gada 1. septembrī. (Skolotāja jokoja - "Tas tā, lai skolēniem vieglāk atcerēties datumu")

3 0 atbildēt

Vācija, Krievija, ASV valstis kuru pasaciņām nedrīkst ticēt

5 2 atbildēt

Kurš tad teica ka visi iet par sevīm iedzert? Citiem tur bijuši tēvi, vectēvi, tas jau piemiņai viss. Tajos svētkos 95% civēku nav bijuši pirmajā 9. maijā, ieskaitot prezidentu un visus pārejos.

Un vēl neaizmirstiet, ka tieši Ulmanis parakstija to visu, lai tik izglābtu Latviju. Un visi krievi ir tiesīgi nākt uz šiem svētkiem, jo jālepojas par savu nāciju, bet Latviešiem tur nav ko darīt, ka nebija viņiem nekā, ta arī nebūs.

3 0 atbildēt

tevi pasu devitaja maija butu jaizvaro,skatos trukst taa priecinja

3 0 atbildēt

Tā protams ir traģēdija un skaidrs ka zvērības tur tika lielas pastrādātas, taču ne jau visi bija tādi lopi, un daudzu šo cilvēku senči droši arī varonīgi cīnijās......

personīgi mans viedoklis ir ka katram karavīram, un pilnigi vienalga kā pusē viņš cīnījās ir tiesības pieminēt kritušos draugus cīņu biedrus utt. 

Mani vairāk satrauc tas ka ir tas nenormālais naids starp dažiem latviešiem un arī krieviem, kapēc pie mums nevar būt kā tas piemēram ir vācijā un francijā, ka gan sabiedrotie gan Vācieši savus kritušos piemin vienā dienā un vienā pasākumā un tur nav naida. Un ja to varētu panākt Latvija es uzskatu ka tad būtu miers. Savādāk kasīties par nujau vairak ka pus gadsimtu veciem notikumiem ir zemiski.... Un ja vini iedzer pa šņabim tur taja uzvaras parkā man tas nekremt, kremt tas ka tas tiek darīts ar naidu pret Latviešiem....... A par to kas ir bijis, tur jau neko nevar vairs izdarīt, kada daļa vainigo ir sodīti, daļa nav. Tas vecais bij karshu un tur neko nepadarisi

3 0 atbildēt

Es, protams, saprotu, ka krievi šajā kontekstā pēc definīcijas ir sliktie, tomēr jāņem vērā, ka sieviešu izvarošana un visāda citāda fiziska un morāla iedzīvotāju paz*šana iekarotajās teritorijās ir jebkuras valsts piederīgo iezīme. Tā teikt, katram savi tarakāni.

3 0 atbildēt
Nav karā taisnības . Lai arī ko pierādītu , kādam tu nodarītu pāri . Katrā valstī ir gan slikti un labi cilvēki , tāpēc patriotisms ir lieks . Es to saku , jo sliktais mitinās mūsos visos . Pietiek vien ar to , ka tas ir iespējams . Mums ir rokas , kajas un viss ar ko var darīt pāri . Vajag tikai lai cilvēks motivētu slitkām rīcībām un to uzskatīs par slimu izdzimteni . Gavenais ir nezaudēt pašam sev .
3 0 atbildēt

vēl vēlējos piebilst, ka mums, kaut vai tepat spokos, vajadzētu vairāk popularizēt visas šitās nacionālistiskās padarīšanas...parakstu vākšanas u.c.

Viens par visiem un visi par vienu.

3 0 atbildēt

par so temu stridi buus lidz pasaules galam!

3 0 atbildēt

labs raksts...un man jau pieriebies, ka visiem bāž savus svētkus acīs...

5 2 atbildēt

. . . labs raksts ,nav ko piebilst.

2 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »