local-stats-pixel fb-conv-api

7 pazīmes, ka kāds ienīst pats sevi13

Mūsdienu pasaulē ienīst pašam sevi, lai cik skumji neizklausītot, nav reta parādība. Trakākais ir tas, ka cilvēki bieži vien paši to neapzinās. Viņiem sevis ienīšana ir tikpat pašsaprotama kā tas, ka zivis dzīvo ūdenī un saule debesīs. ne par ko labu to nevar nosaukt, jo ienīst pašam sevi var radīt daudz problēmu ikdienas dzīvē, sākot jau ar to, ka pazemini savu pašvērtējumu. Izlasi šo rakstu un, iespējams, sapratīsi, ka pats ienīsti sevi vai zini, kādu draugu, kuram ir šāda problēma.

1. Meli

Cilvēki, kuri ienīst sevi melo. Bet viņi to nedara tā paša iemesla dēļ, kura to dara cilvēki ar sliktu raksturu. Cilvēki ar sliktu raksturu melo, lai manipulētu ar citiem vai gūtu labumu. Cilvēki, kas ienīst sevi melo, jo viņiem ir kauns no patiesības. Šie meli izpaužās sīkumos. Piemēram, šodien viņi teiks, ka viņu mīļākais ēdiens ir kartupeļi ar siļķi, rīt dievinās jau steiku. Vienā mirklī viņi fano un saka, ka viņu mīļākā dziesma ir "Zemes Stunda", bet piecas minūtes vēlāk tā ir "Kā toreiz dzērām, māt". Šādi cilvēki bieži pat neapzinās to, ka nostāda sevi pretrunās, jo viņu domās viss ir patiesība.

2. Nepārtraukta atvainošanās

Cilvēki, kas sevi ienīst atvainojas par visu. Veidojās situācija, kad tev šķiet, ka esi pasaules ļauna iemiesojums, bet tev pastāv sirdsapziņa, tāpēc tu jūties slikti kaut vai tikai tāpēc, ka "apgrūtini cilvēkus ar savu eksistenci." Tā kā cilvēki, kuri sevi ienīst tendējās būt tādi, kas vēlās uzlabot sevi un ir ar spēcīgu taisnības izjūtu - viņi daudz atvainojās. Viņi atvainojas par lielām lietām un sīkumiem, viņi atvainojas par to, kur ir vainīgi un to, kur nav vainīgi, pat par lietām, kuras nemaz nav problēmas. Un viņu atvainošanās... Tās nāk no sirds. Viņu jūt katru gramu vainas un kauna apziņas, kad atvainojas. Tas nav triks vai sauciens pēc uzmanības. Tas ir godīgs mēģinājums rīkoties pareizi.

3. Šādi cilvēki ir neizlēmīgi

Cilvēki, kuri ienīst sevi sastopās ar grūtībam veikt lēmumus. Ja situācija ir nopietna, viņiem var rasties pat tādas problēmas, kā neziņa ko vilkt no rīta vai ko ēst. Grūtības veikt lēmumu cilvēkiem, kuri sevi ienīst rada 2 iemesli:

1. Tas demonstrē identitāti. Izvēlēties ir dot priekšroku. Izvēlēties ir norādīt to, ka tu saki, ka tavas izvēles ir svarīgākas, kā cita izvēles. Ja tu sevi ienīsti, tā ir agonizējoša sajūta.

2. Cilvēki, kas ienīst sevi, visos ceļos saskata izgāšanos. Respektīvi, lai ko viņi izvēlēsies, tā būs nepareizā izvēle. Tas izvēli no kaut kā baudāma padara par pašiznīcinošu darbību.

Kad cilvēki ilgu laiku pavada apspiežot savas vēlmes, bieži pazūd vēlme pēc jebkādām vēlmēm. Un tad sāksies tādi teksti kā "man vienalga" un tas patiešām nozīmēs, ka viņiem ir vienalga.

4. Iesprūduši pagātnē

Cilvēku, kuri sevi ienīst ļauj sevi definēt ar pagātnes notikumiem. Tas ir diezgan loģiski, jo viņi galvās dzīvo pagātnēs - vecāki, huļigāni, pašu kļūdas, slikti skolotāji vai jebkas cits, kas varēja ietekmēt domāšanu un likt sevi ienīst, atrodās tieši pagātnē. Galvenais iemesls, dzīvošanai pagātnē ir cits. Tā ir iepriekš pieminētā taisnīguma sajūta. Cilvēks, kas sevi ienīst un uzskata par ļaunuma iemiesojumu, nepārtraukti turēs sevi grožos, lai neatkārtotu vecās kļūdas, tādējādi nedodot sev iespēju, sākt visu no jauna.

5. Noliedz uzslavas

Cilvēki, kas ienīst sevi nespēj pateikt neko labu par sevi. Un viņi nespēj uztvert neko labu par sevi arī no citiem. Tāpēc ja, kāds, kādreiz viņiem pasaka, ko labu viņi meklē āķi (vai viņi mēģina pielīst, lai ko iegūtu? Vai viņi runā ar mani? Vai šis ir joks? - dažas no domām, kas šādā situācijā varētu ienākt prātā). Viņi vāji atbild uz uzslavām, ko domā, ka nav pelnījuši. Viņi noveļ panākumu vainu uz citiem - kādu kas palīdzējis, veiksmi utt. Viņi turpinās cīnīties pret uzslavām, pat tad, kad beigsies jēdzīgi argumenti.

6. Nespēj pateikt nē

Šis iet roku rokā ar melošanu par savām vēlmēm un būšanu ļoti neizlēmīgam. Kad cilvēkiem, kas sevi ienīst lūdz kaut ko izdarīt, viņi gandrīz vienmēr piekrīt. Pamatojums tam ir tāds, ka viņiem praktiski visi cilvēki šķiet pārāki. Un tā kā viņi ir pārāki, viņu vēlmes un vajadzības ir augstākas par tavējām.

7. Pieņem ļaunāko

Cilvēki, kuri ienīst sevi pieņem ļaunāko. Precīzāk viņi pieņem ļaunāko par sevi. Viņi pieņem, kas viss var būt nepareizi un ja ir nepareizi tā ir viņu vaina. Pāris piemēri, lai vieglāk saprastu:

Meitene pēc randiņa nav atrakstījusi (viņa mani ignorē, jo mani joki bija tizli)

Otrā pusīte sāk distancēties? (Es nevainoju viņu, kurš gan gribētu būt man tuvumā? Viņa beidzot to ir sapratusi un drīzumā pametīs mani).

Boss neiesaista projektā, kurā tika lūgta dalība (Tas tāpēc, jo viņš zina, ka es visu salaidīšu dēlī. Viņs mani pat negrib savā komandā.)

Kad tu ienīsti sevi, visa pasaule ir virs tevis. Tāpēc, protams, ka tu esi vainīgs pie visa. Ja viņa patiešam ir labāki par tevi, jebkurā veidā, tad tas ir tikai loģiski, ka jebkura problēma ir tava vaina.

152 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

O, tieši par mani emotion

4 0 atbildēt
Šāds raksts ir domāts depresīviem, sevī ieskautiem muļķiem, medz sačakarēt citiem garastāvokli, visiem sūdzas cik paši ir slikti, un noteikti ir kaut vienreiz aizdomājušies par pašnāvību...
4 0 atbildēt

Man ir vieglāk pacensties, lai kaut ko izdarītu, nekā teikt (Nē.)

Ja es teikšu (Nē), es jau zinu, ka sekos jautājums (Kāpēc nē?), uz kuru man nudien nepatīk atbildēt.

2 0 atbildēt

Ja sev iestāsti ka esi lohs, tad arī pārējie uztvers kā lohu.  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Nekas jauns! Piepist šito dzīvi!
1 0 atbildēt

Sestais punkts diemžēl atbilst man.

1 0 atbildēt
Gandrīz viss atbilst, izņemot 2. un 6.…
1 0 atbildēt

Raksts par mani!  emotion  emotion 

1 0 atbildēt
Es ienistu sevi
0 0 atbildēt

Zinu ka tas raksturīgs man, bet atbilst tikai 5 punkts.

0 0 atbildēt