local-stats-pixel fb-conv-api

6 mēnešus vecu bērnu neļauj ievest picērijā – un tam bija šausmīgs iemesls!1

Ja jums ir bērns ar invaliditāti, ir jāpārvar daudzi šķēršļi. Viens no šiem šķēršļiem, kas vecākiem nemaz nebūtu jāpārvar, ir jaukas maltītes ieturēšana kopā ar saviem tuviniekiem.

Diemžēl kādas ģimenes brīvdienās pat neizdevās izdarīt to.

Mets Brauns un viņa līgava Hanna Rīza devās uz ēstuvi Nicola Pizza kopā ar savu meitu un sešus mēnešus veco dēlu Koltonu. Viņu dēls piedzima ar ģenētisku defektu – muskuļu atrofiju, kas padara viņa muskuļus nekam nederīgus. Šī iemesla dēļ Koltonam jāatrodas guļus stāvoklī speciāli paredzētos ratiņos, kas ļauj viņam elpot un saglabā pieslēgtu viņam nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu.

Kad ģimene izlēma doties uz šo ēstuvi, viņi priecājās par pirmo kopīgo iespēju pusdienot ārpus mājas, kopš Koltonam tika diagnosticēta slimība. Viņu sajūsmu ātri vien pārtrauca viesmīles teiktais – viņi nevar ēstuvē ievest savu dēlu.

Kāds bija iemesls? Ēstuvē nav atļauts iebraukt ar ratiņiem.

Viesmīle pajautāja, vai pārim nav nepieciešams bērnu krēsliņš. Brauns atbildēja: „Nē, bērnam medicīnisku iemeslu dēļ ir jāatrodas ratiņos, jo viņš var atrasties tikai guļus.”

Tad darbiniece piedāvāja apgriezt augsto bērnu krēsliņu kājām gaisā, lai tajā varētu ielikt sēdeklīti no ratiņiem, Brauns atkal paskaidroja, ka Koltonam jāpaliek ratiņos medicīnisku iemeslu dēļ. Uz to viesmīle atbildēja, ka restorāna zālē nav atļauts iebraukt ar ratiņiem.

„Mēs pajautājām, vai restorāns ir draudzīgs cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un viņa, itkā vēloties, lai mēs dodamies prom, atbildēja, ka nē, restorāns nav domāts cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Jūtoties apkaunoti, mēs devāmies prom, pirms mana sieva bija sarīkojusi skandālu,” Brauns pastāstīja.

Vēlāk Brauns bija tik aizkaitināts, ka piezvanīja restorāna līdzīpašniekam Nikam Kagiano, kurš paskaidroja, ka īstenībā restorāns ir pieejams cilvēkiem ar kustību traucējumiem. „Es viņam paskaidroju, ka mana dēla ratiņi ir ratiņkrēsla ekvivalents un ka atteikšana mums ir akta Amerikāņiem ar kustību traucējumiem, pārkāpšana. Viņš sāka smieties…” Braunam viņš pastāstīja, ka Delavēras likumdošana paredz, ka ratiņi/ratiņkrēsli nedrīkst tikt novietoti cilvēku kustību ailēs ugunsdrošības dēļ, bet viņu ģimenei bija jābūt izņēmumam.

Par nožēlu, nesen pieņemtā viesmīle to neapzinājās, tādēļ viņa neļāva restorānā iebraukt ar ratiņiem. Līdzīpašnieks atvainojās par šo incidentu, bet tas nemazināja Brauna sašutumu.

Viņš piemetināja: „Mūsu ģimene tika pazemota un apkaunota visu priekšā, jo viesmīle nebija pietiekoši apmācīta un kompetenta.”

Ko gan jūs darītu šādā situācijā?

33 6 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
beigās rakstīts ka vinjs piemetināja... tu vispar sajedz ko nozimē piemetināt ??? lašara
0 0 atbildēt