local-stats-pixel fb-conv-api

55 ātro ēstuvju ēdieni, kurus tev noteikti nevajadzētu iekļaut savā ēdienkartē9

"Fast Food" jeb ātro ēstuvju ēdieni paši par sevi nav nekas labs un veselīgs. Tas nav nekas traks, ja pa retam tiek apēsts, kāds burgeris, hotdogs vai paciņa frī kartupeļu, taču problēma ir ja šāds ēdiens ir liela un regulāra daļa no tavas ēdienkartes. Taču pat starp šādiem ēdieniem ir labāki un sliktāki ēdieni. Vietne Sweet & Savory ir akopojusi bijušo ASV restorānu darbinieku izteikumus Reddit un līdzīgās vietnēs, lai noskaidrotu, kurus 55 ātrajās ēstuvēs pieejamos ēdienus galīgi nevajadzētu iekļaut savā ēdienkartē. Ēdieni, kā neiekļaujami nav izvēlēti tikai tādēļ, ka tie ir neveselīgi - pie vainas var būt gan to pagatavošanā izmantojamie produkti, kalorijas vai gluži elementāri - neadekvātā cena. Protams, šie ēdieni vairāk saistās ar Ameriku un citām rietumvalstīm, taču arī Latvijā ir pieejamas vairākas pasaulē populāras ātro restorānu ķēžu ēstuves, tāpat arī netrūkst spocēnu, kuri dzīvo ārvalstīs vai ceļo, tā kā domāju - info būs noderīgs un interesants. Varbū, kāds no spocēniem ir ēdis šo ķēžu restorānos (vai strādā) un ir gatavs padalīties ar pieredzi? Tāpat pozitīvā vai varbūt negatīvā ziņa - jāatcerās, ka liela daļa nosaukto restorānu ir tā saucamās franšīzes, kas nozīmē, ka bieži dažādos restorānos/kafejnīcās notiekošais dažādās vietās ievērojami atšķirās.

Ēdienu nosaukumi un ēstuvju ķēžu nosaukumi tiks publicēti oriģinālvalodā vieglākai uztveršanai - tajā paša "maķītī" vai "hesītī"" ēdienkartē arī būs Big MAC nevis Lielais Maks.

« 1  2  3  4  5 »
203 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

ēst sagribējās  emotion 

9 0 atbildēt
Nu par kvalitati nezinu. Nav proatams ka smalkos restorānos. Bet par tām kalorijām,taukiem. Nav tur neka traka ja cilvēkam nav diēta un ir normāls daudz maz aktīvs dzīves veids. Mājās jau arī negatavojam pliekanu ēdienu. Bet par natriju nesapratu uz ko tas norāda.
6 0 atbildēt

Es šo rakstu droši varu nelasīt, jo ne reizi mūžā neesmu izmantojis ātro ēstuvju pakalpojumus. emotion  emotion  Un ceru, ka dzīve nepiespiedīs tos kaut reizi izmantot.

4 1 atbildēt

pamācoši

1 0 atbildēt

Ja vajag ātri paēst, vienīgais, ko es esmu darījusi, ir nopirkt sviestmaizi benzīntankā. Tāda sviestmaize nudien nav veselīga, bet, manuprāt, tā ir labāka par ātrajās ēstuvēs pieejamajiem ēdieniem.

1 0 atbildēt