local-stats-pixel fb-conv-api

5 iemesli, kāpēc vegānisms pazudīs.137

551 14

Gribu uzreiz teikt, ka šis raksts vairāk vai mazāk būs manas pārdomas, ar dažiem izņēmumiem kas balstīsies uz dažiem informācijas avotiem. Kā jau pēc virsraksta redzat, es apgalvoju, ka vegānisms izmirst, bet nejau tāpēc, ka visi atgriezīsies pie gaļas, bet tāpēc, ka attīstītas valstis pāries uz augu diētām un vārds "vegāns" zaudēs jēgu, jo visi ēdīs uz augiem balstītu diētu un nenēsās mirušus dzīvniekus uz pleciem. Paturat prātā, ka es runāju tikai par attīstītām valstīm, jo vienmēr būs valstis kas atpaliks, kā arī dabā vienmēr valdīs dabas likumi. Bet te būs, manuprāt, 5 lielākie iemesli, lai pasaule pamazām mainītos.

551 14 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 137

0/2000

Visas uzturvielas var arī uzņemt gaļu neēdod, bet tas tā.... Arī samazināt gaļas patēriņu būtu pozitīvi...

1 0 atbildēt

Ak Dievs, nabaga cilvēki, mums pilsētās uzbruks meža zvēri un neviens nebūs drošībā, jo meža zvēri ir spēcīgāki par mums un mūsu tehnaloģiju. Ak kādi mēs esam visi apbižoti... emotion emotion emotion Tev ir nopietnas problēmas... 

1 0 atbildēt

tu laikam gaļu atkal pārēdies,paliec agresīvs.Un tu jauc,putrojies,jo esi neizglītots.Vegānus jauc kopā ar veğetāriešiem.No sākuma vismaz pamācies painteresējies par atšķirību.Gaļu neēst nenozīmē olbaltumvielas neēst,pamuļķi.  

1 0 atbildēt

nezinu, cik liela ir jēga no šādiem rakstiem, kas atsaucas uz dzīvesveidu, jo vienmēr atradīsies gan "par", gan "pret" un katrai pusei vienmēr būs savi argumenti,- bet izlasītais tiešām pārsteidza. ir visai nejēdzīgi apzināties, ka es varētu iztikt bez produktiem, kuru ražošanā ir iesaistīti dzīvnieki, taču tos turpinu lietot, tomēr tajā pat laikā ir skaidrs, ka par vegānu kļūt ir ellīgi grūti- īpaši Latvijā. kā piemērs kaut vai tā pati kosmētika- ej nu un atrodi lietas, kurās nav iejaukta testēšana uz dzīvniekiem un tādā garā. lai kļūtu par vegānu, ir jābūt diezgan nopietnai apņēmībai, kura man pavisam noteikti nepiemīt.  emotion 

1 0 atbildēt
Pārstājot ēst gaļu sāk darboties smadzenes,pavisam citā līmenī.Starp citu Hitlers un Einšteins arī neēda gaļu.
1 0 atbildēt

Ar atgriešanos, bro  emotion  

Kāpēc es vēl ēdu? Hmm, labs jautājums. Kažokus un citas lietas man nav vajadzīgas, jau sen kā nelietoju, taču gaļa manā uzturā vēl ir. Bet tas jau arī ir tikai laika jautājums.

Kā arī ja paskatās uz attīstīto valstu iedzīvotājiem, tad varētu sanākt tā, ka var izvilkt veselu mēnesi, pārtiekot no uzkrātajiem taukiem. Protams realitātē šis skaitlis varētu būt mazāks, kā arī ūdens tomēr būs jālieto, taču tas vismaz ilustrē to, cik tālu mēdzam aiziet.

Vēl par gaļu. Es tagad sāku domāt- kāda tur īsti ir garša? ar kečupu, majonēzi un mērci- cita lieta. Tas pats arī ar ceptu- smaržīgi izskatās un uzdzen apetīti. Taču ar jēlu(vai arī ar desām)- nu vnk nezinu. Manuprāt, ja ēd plik gaļu bez visādām garšvielām un tamlīdzīgi, garšas baudījums tur varētu būt diezgan mazs. Bet tās arī ir tikai manas domas.

1 1 atbildēt

Man reizēm ir kauns argumentēt ar tādiem kā tu....

Tu saisti proteīna kvalitāti ar produkta cenu? Pienam un olam ir visaugstākā biopieejamība un tomēr tie ir 2 vieni no vislētākajiem produktiem tirgū. Tajā pašā laikā es varu tev parādīt eksotiskus augļus, kas ir ļoti dārgi,bet nabadzīgu proteīna profilu un zemāku biopieejamību. Tev acīmredzot nav saprašānas nedz par uzturvielām, nedz ekonomiku. 

0 0 atbildēt

Uz rūpnieciski ražotu pārtiku mēs noteikti piespiedu kārtā tiešām pāriesim (vnk nebūs citu variantu, jo nekā cita nebūs), bet ne jau kaut kādu dabas piesārņojumu dēļ. Lielās lopu fermas vnk ir daudz dārgāk uzturēt, kā automatizētas fabrikas, kur visu samaļ putrā, saspiež vienā batonā un izspļauj otrā galā laukā. Ēdīsim mēs tos mēslus tāpēc, ka elitei tā ir lētāk un vieglāk. Tiem, kuri ir redzējuši filmu Snow Piercer - mēs esam tie cilvēki pēdējā vagonā jeb lētais darba spēks, nekas vairāk. Elite mierīgi turpinās ēst gaļu, zivis, pareizi audzētus augus, kamēr mēs barosimies ar kaut ko, kuram pat sastāvu negribēsies zināt un mirsim pensiju nesasniedzot, jo nevienam nav vajadzīgi vergi, kurus jāuztur.

1 1 atbildēt
Man galja garsho un dazhuprat es esmu slikts un vienapdzigs organisms. Lai ta butu.
1 1 atbildēt

Nezinu, vai varētu būt vegāne, jo tas liekas pārāk sarežģīti, bet izmēģināju kā ir būt veģetārietei veselu gadu. Godīgi sakot, man tīri labi patika, bet tad aizbraucot uz Latviju nespēju atturēties no vistas šašlika  emotion  Liellopa un cūkgaļa, man nekad nav gājušas pie sirds... 

0 0 atbildēt

Tā nav mana kļūda. Tā ir mūsu sistēmas kļūda, mūsu planētas lielā iedzīvotāju skaita un pārtikas ražošanas kļūda. B12 vitamīns dabā ir ļoti viegli pieejams, kā jau tu noteikti zini, to neražo nedz dzīvnieki, nedz augi, vienīgais kas to spēj ražot ir baktērija, protams, ka mēs filozofiski varam runāt, ka process notiek dzīvnieka (arī cilvēka) organismā, bet tikai tad, ja ir baktērija. Ja mēs nedzīvotu tik sterilu dzīvesveidu, vairāk dzertu ūdeni no strautiem, akām un ēstu dārzeņus kas audzēti nesterilizētā augstnē un pirms ēšanas nesterilizētu ar gatavošanu, mums viņš būtu pieejams pietiekamā daudzumā, bet esiet sveicināti 2016. gadā. 

Par to kas ir dabīgs un kas nē, protams ka ir tikai un vienīgi filozofija un spēlēšanas ar mūsu valodu. Es tā lietas nekategorizēju. 

Kā arī es neiedalu mūsu agrikulturu "štatu" un "latviešu". Pa lielam ir 2 metodes - Standarta fermas un Factory Farming stila fermas. Standarta fermas ir draudzīgākas ētiski pret dzīvnieku, bet lielāka izšķērdībā dabas resursiem, bet Animal Farming stila fermas ir draudzīgākas dabai,  bet neētiskākas pret dzīvnieku. Līdz ar to es nekad neatbalstīšu nevienu no viņām. Labāk 3 reizes nedēļā ieliksu B12 vitamīnu mutē. 

0 0 atbildēt

Jā, ir vegānā pārtika-piens, olas, gaļa, desas no augu valsts. Pamēģināju, daudz kas ir tiešām garšīgs, tikai daudz dārgāk kā oriģinālā pārtika. Atteicos tāpēc, ka, palasot sastāvu, saproti, ka ēd ķīmiju. No dabīgā ir stipri tālu. Īstenībā tā ir tikai milzīga industrija, kura nopelna uz pelēkās masas rēķina ar modernu pārtikas produktu ražošanu. Tas nenozīmē, ka neatbalstu veselīgu dzīves veidu, taču ķīmiju neēdīšu.  Bija arī kuriozi, piemēram kāds vegānās pārtikas pārdevējs centās man pārdot ievārījumu , kurš nebija bio, 250 gramu burciņa maksāja pie 4 eiro, bet viņš to pamatoja tā-tas ir vegāns produkts. Es neesmu redzējusi zapti no gaļas vai olām....

0 0 atbildēt

Vispār runa bija par vēsturi, kuru noliegt mēģināja. Tā kā norimsti mazliet un nēesi neadekvāts, tas liek izskatīties, tev pēc muļķa.

1 1 atbildēt
Neinteresē šīs vegānu muļķības, bet savs viedoklis man uz to ir un paliks nemainīgs. Neuzskatu, ka cilvēks ir radīts, lai ēstu TIKAI kāpostlapas un ābolus, jeb TIKAI augu valsts produktus. Nedomāju, ka ir jāatsakās no medus, piena, jogurta, olām.. Gaļa, jā, atteikties no tās ir super ideja, taču viss pārējais? Ko govij nodara tas, ka no viņas paņem dažus litrus piena? Pati neskaitāmas reizes eamu bijusi fermās, zemnieku saimniecībās. Protams, žēl ir fakts, ka gotiņas tiek turētad pie ķēdes, kamēr tās slauc un tām tiek atņemti teliņi, bet ko Jūs, vegāni, varat tur padarīt? Nekas nemainīsies no tā, ja pāris 100 cilvēku atteiksies dzert pienu, utt. Tā šajos laikos ir iekārtots, lai cik žēl nebūtu, neko nevaram tur mainīt. Ko vistām padarīt, ka viņas dēj olas? Tās nav mākslīgi radītas. Baigais jau uzskats, ja needīs neko no dzīvnieku valsts, cilvēki padomās un vairs tos nemocīs, nenogalinās. Paši sevi bojājat. Cilvēki nav radīti šadai diētai.
1 1 atbildēt

Tās ir tikai un vienīgi tavas domas un atpalikusī domāšāna. 

0 3 atbildēt