local-stats-pixel fb-conv-api

20 interesanti fakti jaunajai nedēļai11

Pirmdiena ir viena riebīga diena. Sākas jauna darba nedēļa, atkal agri jāceļās (skolas laikā sākas arī jauna mācību nedēļa), bet visam sliktajam var atrast arī pozitīvo. Vienmēr ir pozitīvi mazliet uzspodrināt savas zināšanas. Atver šo rakstu un iepazīsties ar interesantiem faktiem - sāc nedēļu ar prāta asināšanu.

1. Balstoties uz Singapūras datoru neatbilstošas lietošanas un kiberdrošības likumu, izmantot svešu Wi-Fi tīklu bez viņu atļaujas ir likumpārkāpums, par ko var sodīt ar 3 gadiem cietumā vai 10000 dolāru lielu sodu.

2.Balstoties uz Londonas Fonētikas universitātes profesora pētījumu, govīm ir akcenti. Govis no dažādiem reģioniem mauj citādāk.

3. 1974. gada 1. aprīlī ļoti centīgs vīrietis Aļaskā guļošā vulkānā meta simtiem degošu riepu, lai apmānītu vietējos iedzīvotājus, ka tuvojās izvirdums. Viņam šis joks izdevās.

4. 2014. gadā kāda japāņu sieviete pieprasīja sešus gadus ilgas laulības šķiršanu, jo viņas vīram nepatika Disneja animācijas filma "Ledus sirds".

5. 11. septembra piemiņas memoriāla darbinieki katru dienu novieto baltas rozes pie upuriem, kuriem attiecīgajā dienā būtu bijusi dzimšanas diena.

6. Kā norāda Jēlas universitātē veikts pētījums, pēc laika, kuru tu pavadi dušā, var noteikt, cik vientuļš tu esi. Jo vientuļāks ir cilvēks, jo karstākā dušā viņš iet. Jo laiks un karstums aizvieto siltumu, kurš iztrūkst sociāli un emocionāli.

7. Līdz 1972. gadam tenisa bumbiņas bija melnbaltas, taču tā kā tās bija grūti saskatīt TV, Startptautiskā Tenisa Federācija (ITF) pasauli iepazīstināja ar tagadējo bumbiņu krāsojumo - zaļgandzeltenīgo pamatkrāsu un balto strīpiņu.

8. "Walt Disney Company" ir otrs lielākais sprāgstvielu pircējs ASV uzreiz pēc Aizsardzības departamenta.

9. 2018. gada jūnijā kādā Indijas bankas bankomātā iegrauzās žurka un apēda naudas banknotes ar kopējo vērtību 18000 dolāru.

10. Sākotnēji slaveno animēto tēlu Sūkli Bobu bija plānots saukt par Sūkļu puiku, taču šādu vārdu jau bija patentējusi un aplikusi ar autortiesībām kāda slotu ražotne.

11. Leonardo di Kaprio māte savu dēlu nosauca par Leonardo, jo, kad Leo viņas grūtniecības laikā pirmo reizi iespēra mammai laikā, viņa Itālijā aplūkoja Leonardo da Vinči gleznu.

12. Baklažānu saturā ir nikotīns. 20 mārciņas (aptuveni 9 kilogrami) baklažānu satur tikpat nikotīna, cik 1 cigarete.

13. Vimbldonas tenisa GrandSlam turnīrā tenisistiem ir aizliegts lamāties. Šī iemesla dēļ tiesnešiem ir jāmācās lamu vārdi visās valodās, lai varētu pieķert tenisistus, kuri pārkāpj šo noteikumu.

14. Alum un sieviešu dzimumorgānu videi ir gandrīz vienāds pH līmenis (vidēji 4.5).

15. Kāda sērija no raidījuma par Cūciņu Pepu tika aizliegta Austrālijā, jo tajā tika mācīts bērniem, ka "zirnekļi viņus nevar savainot."

16. Sieviešu dzimuma spāres var izlikties par mirušām, lai viņām nebūtu jāpārojās ar nevēlamiem spāru tēviņiem.

17. Pētījumos ir novērots, ka homoseksuāli pingvīni nozog olas no heteroseksuāliem pingvīniem un izšķīlusos pingvīnēnus audzina kā savus bērnus.

18. Itālijā animācijas filma "Moana" tika pārsaukta par "Okeāniju". Šādas rīcības iemesls bija tāds, ka Itālijā ir kāda labi atpazīstama pieaugušo filmu zvaigzne ar segvārdu "Moana".

19. Havajiešu picu izdomāja Kanādā un savulaik tā bija populārākā pica Austrālijā. Tobrīd 15% no Austrālijā pārdotajām picām bija "havajiešu picas".

20. Maikls Džeksons lidojumu laikā vīnu dzēra no diētiskās kolas skārdenēm, jo nevēlējās, lai bērni viņu redz lietojam alkoholu.

289 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Super! Es vēlos vēl šāda tipa rakstu.

9 0 atbildēt

Homoseksuāli pingvīni?  emotion 

6 0 atbildēt
Intresanti!!😌😌😌
4 0 atbildēt

11.  huh ?

3 0 atbildēt

Man patīk!

3 0 atbildēt
Labbi!
0 0 atbildēt

2. "Britu zinātnieki konstatēja"...  tas pats par sevi ir labs.. 

12. kartupelis arī satur, tāpat kā tomāts- ta jebkurš Nakteņu dzimtas augs, jautājums cik nu kurš daudz..  lielākā daļā Nakteņu augu ir indīgi- arī kartupeļu augļi (nevis sakneņi), ir indīgi..

/ tīri teorētiski no sazaļojošiem kartupeļiem var nomirt/

Links - uz info:

https://lv.wikipedia.org/wiki/Nakte%C5%86u_dzimta

14. Daži grūtniecības testi- nostrādā uz ALU..  -  emotion 

8. Neticu.. neticu.. kalnrūpniecība izmanto krietni vairāk sprākstvielu - pie tam desmitiem tonnu dienā...  

- kurš nafig filmās spridzinās aktierus, un pus pilsētu.. 

(nu labi desmitiem tonu nē- bet pāris tonnas gan- jo ieliek uzreiz pustonnu sprākstvielu) 

0 0 atbildēt

20. Vecais pedofīls slēpās.. -  emotion 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt