local-stats-pixel fb-conv-api

6 dīvaini lidostu drošības dienestu atradumi pasažieru bagāžā2

81 0

Nedeklarēta nauda, visneiedomājamākie aukstie ieroči un pistoles, dīvainās vietās noslēptas narkotikas – šādi atradumi ir drošības dienestu ikdiena ikvienā lielā lidostā. Taču reizēm gadās saskarties ar visnotaļ dīvainiem priekšmetiem.





Dokumentālajā raidījumā “Lidostas drošības dienests: Kolumbija”, kas “National Geographic” skatāms katru darba dienu, skatītāji varēs iepazīt labi apmācītā un profesionālā drošības dienesta darbu Latīņamerikas lielākajā, modernākajā un noslogotākajā gaisa satiksmes mezglā – Bogotas Eldorado starptautiskajā lidostā.

“National Geographic” ir apkopojis sešpadsmit dīvainus atradumus, ar kuriem pēdējo gadu laikā ir nācies saskarties drošības dienestiem dažādās pasaules malās.

Dzīvi baloži zeķubiksēs

Šķiet, šis ir viens no populārākajiem stāstiem par neveiksmīgu kontrabandistu. Kāds austrālietis 2009.gadā tika pieķerts ar dzīviem baložiem zem biksēm uzvilktās zeķubiksēs. Viņš atgriezās no ceļojuma pa Vidējiem Austrumiem, bet muitas pārstāvji Melburnas lidostā jaunā vīrieša bagāžā atrada vitamīnu konteineru, kurā bija divas olas. Pēc pārmeklēšanas atklājās, ka pie katras kājas vīrietis bija piesējis aploksni, kurā atradās balodis. Par dzīvnieku un augu neatļautu ievešanu Austrālijā draud 110 000 dolāru naudas sods vai līz desmit gadu ilgs cietumsods. Interesanti, ka baloži desmit stundu lidojumu bija pārcietuši visnotaļ labi, gan putni, gan olas tika nodoti Karantīnas dienestam.

Lielgabala lode

Vēstures cienītājiem lielgabala lode ir labs suvenīrs. Tieši tā arī domāja kāds kungs, kuru 2012.gadā aizturēja Fortloderdeilas (ASV) lidostā. Viņš to bija atradis, ienirstot pie kāda kuģa vraka. Senas lielgabala lodes mēdz nekontrolējami sprāgt, tādēļ pārējie 290 pasažieri, kuriem nācās aizkavēties, nebūtu priecīgi, lidojot kopā ar šādu “suvenīru”.

Galvaskausa fragmenti

Fortloderdeilas lidostā skaneris noreaģēja uz dažiem māla podiem. Vienā no tiem tika atklāti veca galvaskausa fragmenti, tādēļ drošības kontroles zona ātri kļuva par nozieguma vietu. Pasažieri, kas bija ceļā uz Baltimoru, informēja drošības dienestu, ka vienkārši nopirkuši podus un viņiem nav ne jausmas, kas tajos glabājies. Podi tika konfiscēti.

Motorzāģis (ar pilnu tvertni)

Izrādās, ka Elmīras lidostas (Ņujorkas štats, ASV) drošības dienests motorzāģi, kas atklāts nododamajā bagāžā, konfiscējis ne jau tāpēc, ka tas ir zāģis, bet gan tādēļ, ka .. tam ir degvielas tvertne. Turklāt tā bijusi uzpildīta, tādējādi ierīce bijusi pilnā darba kārtībā. Jāatceras, ka degviela ir viegli uzliesmojoša viela, turklāt šāds zāģis var kļūt par briesmīgu nāvējošu ieroci kāda neģēļa rokās. Starp citu, ASV bagāžā varot nodot zāģi bez degvielas tvertnes, vienīgi par to ir jāinformē lidsabiedrība. Konkrētais pasažieris to nebija izdarījis.

Līķi

Tas var šķist traki, taču mirušus cilvēkus slepšus visbiežāk pārvadā sērojoši tuvinieki, kuriem trūkst daudzu tūkstošu legālai mirušā transportēšanai. Tā, 2010.gadā Džona Lenona Liverpūles lidostā tika aizturētas divas kundzes, kuras vēlējās nogādāt uz Vāciju 91 gadu veco, mirušo vīru. Vīrieša mirstīgās atliekas bija ievietotas ratiņkrēslā, seja “aizslēpta” ar saulesbrillēm. Drošības darbiniekiem viņas pirmajā brīdī atteica, ka kungs guļot, taču pēc tam tika aizturētas par neziņošanu par personas nāvi. Jāpiebilst, ka 2016.gadā Atlantas starptautiskajā lidostā cauri drošības kontrolpunktam tika nosūtīts kāds filmas “Slaktiņš Teksasā ar motorzāģi” manekens.

Milzīgs rotaļu lācis



Kāds populārs “Youtube” blogeris 2016.gadā vēlējās savai draudzenei aizvest patiešām milzīgu rotaļu lācīti. Viņš tam nopirka atsevišķu sēdvietu lidmašīnā. Taču lidsabiedrība un Transporta drošības administrācija atteica lācītim braucienu salonā, jo tas bija pārāk liels, lai izietu drošības kontroli. Tika piedāvāts atgriezt naudu par biļeti un nodot rotaļlietu bagāžā. Blogeris to darīt nevēlējās un pameta mīļlietiņu Losandželosas lidostā. Tiesa, vēlāk izrādījās, ka tas bijis tikai triks un blogeris visus savus piedzīvojumus filmējis. Jāatgādina, ka lielas rotaļlietas drīkst pārvadāt, taču būtu vēlams par to informēt lidsabiedrību un iziet īpašu drošības kontroli.

81 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Vai pēdējais ir Jake Paul?!📹
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt