local-stats-pixel fb-conv-api

1546 dienas spokos - mini dienasgrāmata6

Daudziem pēdējos pāris mēnešos ir mode ielikt ierakstu "mans tik un tik pavadītais laiks spokos". Izlēmu, ka ir pienācis laiks to izdarīt arī man. Daudziem skaitlis parasti ir apaļš, piemēram, 100 vai 200 dienas vai gads- es būšu citādāks un izcelšos ar 1546 dienām. Šajā skaitlī gan arī ir kaut kas interesants. 1+5= 6 un 5-1= 4. Tā teikt šīs dienas matemātiski var veidot darbības, bet tas, lai paliek matemātikas vai pat masonu faniem.

Parasti tie, kas raksta šādu dienasgrāmatu par pieredzi spokos to dara strukturējot pēc dienām vai mēnešiem- nu vairāk kā 4 gadi ir pārak ilgs laiks, lai atcerētos precīzi, ko kad esmu darījis tāpēc es to visu izpaudīšu neliela domraksta stilā. Aprakstā ietveršu gan savu pieredzi, gan mazliet redzēto tepat spokos.

Viss aizsākās pirms 1546 dienām garlaicīgā lekcijā, kādā no LU fakultātēm (kurā, lai paliek noslēpums) Garlaicīgas lekcijas laikā izlēmu ieiet spokos, bet nekā nevarēju atcerēties paroli vai e-pastu ar ko iekļūt vecajā profilā, tāpēc uzcepu šo. Tiesa tajā laikā ar pavisam citu niku par, kuru, lai vēsture klusē. Sākotnēji neliku nekā daudz, taču tad atcerējos par savu mūžam niķīgo datoru un izlēmu, ka nebūtu slikta doma savus stāstus vai dzejoļus publicēt spokos- tātad sākumā spoki man bija, kas līdzīgs mākoņserverim. Bildes te likt negribējās (personīgās), toties rakstu darbiem te nebija ne vainas, tāpēc nodomāju- kāpēc, lai nepieliktu savus.

Gāja laiks un līdz 2014. gada pavasarim nekas dižs nemainījās. Laiku pa laikam ieliku kādu rakstu ar bildītēm, par sportu, jo sports ir mana sirdslieta vai savu "literatūru". Nebiju aktīvs komentētājs, medaļas pārsvarā pelnīju draugos un twiterī par erudīciju un mani raksti bija nepopulāri. Šajā laikā pamanīju piedāvājumu vākt komandu Spoku tusam. Tā kā esmu sabiedriski aktīvs un esmu veidojis daudz pasākumus pieteicos palīgā, pasakot, ka būšu gatavs palīdzēt ar padomu. Sākotnēji plāni bija itin grandiozi- cerības uz ja ne 100, tad vismaz 70 dalībniekiem un tusiņš pirtī/ atpūtas kompleksā Dobeles pusē. Pateicoties šim pirmoreiz satiku dzīvē citus spoku lietotajus un pirmoreiz ierados Spoku birojā satiekot pašu Jacky. Tusam pieteicās pāri 70 dalībniekiem, taču ar maksāšanu bija ļoti kūtri un nācās grandiozos pasakuma plānus atcelt. Tika piedāvātas alternatīvas. Atceros, ka bija 4 no kurām divas bija Lilaste un Ogres sala. Tauta nobalsoja par Ogres salu (man personīgi ideāls variants) un tuss tika pārcelts uz turieni. Tuvojoties pasākumam paliku vienīgais organizators- ironija zinot, ka sākumā plānoju palīdzēt tikai ar padomiem. Uz tusu ieradās tikai 4 cilvēki mani ieskaitot, bet neskaoties uz to tas bija labi pavadīts laiks.

Paralēli tam visam tiku arī pie pirmās pieredzes administrācijā. Jāsaka tā bija nepilns mēnesis, jo biju ļoti slinks un īpaši kašķīgs (tiem, kas domā, ka tagad esmu kašķīgs- žēl, ka nepazināt mani tad, jo tad zinātu ko nozīmē kašķīgs) tāpēc ātri vien pēc abpusējas vienošanās administrāciju pametu. Pēc administrācijas pamešanas uz ļoti ilgu laiku atgriezos pie klasiskā varianta- ar retu rakstu publikāciju un ļoti retiem komentāriem.

Tad pienāca MK laiks. MK tiem, kas nesaprot ir Megakonkursi. Sākotnēji tajos piedalījos neaktīvi, taču tad ar katru konkursu aktīvāk un aktīvāk. Pāris reizes tiku nedēļu top 10, taču pie balvām nekad, toties ar laiku sāku iegūt nelielu atpazīstamību un regulāras moderatoru, redaktoru un adminu favorītu balvas par rakstiem mistikas un vēstures&fakti, kā arī tribīnes sadaļās. Tas noslēdzās ar otro ienākšanu administrācijā, kas priekš manis bija daudz veiksmīgāka un interesantāka. Paralēli tam arī mainījās viedoklis par daudz ko. Ilgu laiku biju viens no tiem, kas lamāja Megakonkursus par to negodīgumu, taču laika gaitā nācu pie secinājuma, ka balvas ir tādas, kādas viņas ir un uzvar ne jau izredzētie, bet tie, kas atrod pareizās tēmas- tās, kuras interesē masām. Žēl, protams, ka bieži tās tēmas ir "jēlas".

Otrās administrēšanas laikā ķēros arī pie konkursu veidošanas. Sāku ar literatūru, turpinot ar mākslu un pēcāk arī vadot "Autoru Karus". AK gan vadīju jau kā žurnālists, jo dažādu iemeslu dēļ pametu administrāciju. Pēc šī posma atkal iestajās neliels klusums no manis, jo dzīvē bija svarīgākas lietas par internetu un jo īpaši tādām lapām kā spoki.

Kad dzīve atbrīvojās un tiku skaidrībā ar dažam problēmām atgriezās gan darbība administrācijā, gan rakstu cepšana. Sākās SpokiGag un ņiprā literatūras ēra. Ja ar adminstrēsanu nebiju vairs pārlieku aktīvs, tad rakstu taisīšanas ziņā gan. 2016. gada laikā sarakstīju vairāk rakstu, kā pārējos 3 kopā. Atsāku arī darbus pie konkursiem. Pēdējais noslēdzās tieši Ziemassvētkos. Un tagad arī Klanu Karu ēra, kurā reizem esmu aktīvs un reizēm neaktīvs. Par KK var teikt to pašu ko par MK- forši, bet žel, ka bieži populārākie raksti ir par ne pašām interesantākajām tēmām, bet gaumes atšķirās. Un tā arī ir pienākusi šī diena.

Pirms noslēdzu šo rakstu, vēlos pateikt īsumā par šiem jau vairāk kā 4 gadiem- šis laiks nav vējā nomests. Spokos tāpat, kā jebkurā sabiedrībā ir gan labas, gan sliktas lietas. Ir gan tādi cilvēki ar kuriem ar prieku kontaktējies, ar kuriem labprāt tiecies vai gribētu kādreiz satikties dzīvē un ir tādi, kurus pat negribās dzirdēt. Spoki ir labs veids kā pavadīt brīvo laiku vai nosist laiku braucot ar vilcienu vai autobusu tālus gabalus, tāpat arī pasēdēt ja nenāk miegs. Tiesa gribētos jau vairāk to "labo rakstu", mazak plikumu plūsmā un visu citu, bet tas jau ir cits stāsts, kādam citam rakstam un kādai citai vietai. Paldies, ka izlasījāt.

260 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Lauska no "Melnā" dzīves. emotion malacis, lai gan daudz ko zināju, tāpat bija interesanti emotion

6 0 atbildēt

Bilde no Ezera Gaurats  emotion 

4 0 atbildēt
emotion
2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

100 gadus "Titānu cīņas" nav bijušas. Būtu forši atkal sarīkot. 

0 0 atbildēt