local-stats-pixel fb-conv-api

15 lieliskas lietas, kuras mums jānošpiko no Somijas izglītības sistēmas14

81 0

Špikeris tam, kā uzaudzināt gudrus un laimīgus skolēnus.

Somijas izglītības sistēma jau vairākus gadus ir visu pasaules reitingu pirmajās vietās, un daudzi atzīst, ka tā, iespējams, ir labākā visā pasaulē. Kā viņi to panāk – ar milzīgu mācību apjomu, pārbaudes darbiem un stingru disciplīnu? Nē, izrādās, viss ir pavisam otrādi.

81 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Par šo tēmu var runāt tik ilgi un pat sākt apvainot vienam otru. Viena no lietām ir tā, ka Latvijā skolotājs nav prestiža profesija, jo algas ir pārāk zemas, sabiedrības attieksme nievājoša un pat dažu skolotāju kvalitāte ir zema.Ir skolotāji, kuri tiešām ir entuziasti un strādā par to mazo algu un uztraucās par saviem skolēniem, bet tādu ir ļoti maz. 

Ja valsts grib izrauties no nabadzības, vispirms ir jāiegulda izglītībā,nevis būvēt zelta tiltus un pirkt zelta tramvajus. Bet tas jau nav izdevīgi, jo tur jau nevar 20% nopelnīt.

17 0 atbildēt

Un kāpēc mums māca "vielu"Kuru nekad neizmantojam,un kura NAHREN nav vajadzīga???

12 0 atbildēt

Vispirms ir nevis jāšpiko no Somijām, Dānijām, Amerikām, AUstrālijām, kā to ik pa pāris gadiem dara, bet jāsaprot, ko vispār bērniem grib iemācīt un jāizveido normāls skolas sistēmas modelis, piemērojot tam arī saprātīgu algu. Ja mēs kaut vai paņemam somu modeli, kur skolotājs strādā 20h nedēļā un atstājam tagadējās slodzes, skolotāju alga nesanāks pat minimālā...Plus tam visam ir jāatcerās, ka skolu vai jebkuru citu reformu nevar veikt kā ar cirvi noskaldot. Latvijā ir jāceļ skolotāja profesijas vērtība un prestižs, lai cilvēki to vēlās mācīties un pēc tam tajā arī strādāt, jo diez vai skolotāji, kas 30-40 gadus jau strādā skolā spēs piemēroties tik drastiskām reformām...

11 0 atbildēt

Izklausās varen interesants mācību modulis. Mums te radošo domāšanu visp. nospiež,  spiež domāt pēc kkādiem standartiem, nevis kko pašam piedomāt.

3 0 atbildēt

Īsti nesaprōtu 1. punktā aprakstīto rotaļu metodi. Sanāk, ka ja vēsturē būs jāmācās par Napoleonu, tad visa klase brauks uz kādu zirgu fermu un apvienojot ar fiziskajām aktivitātēm jās kā Napoleoni uz sava baltā zirga?

1 0 atbildēt

Piekritīšu. Somijas izglītības sistēma ir labākā pasaulē un pie tam, tā ir vienkārša! Taču kaut kā nepatīk tas virsraksts, nošpikot! Bet tas tā!

0 0 atbildēt

🌹

0 0 atbildēt
Kā var salīdzināt? Somiem maz nēģeru un krievu, kurus audzināt vajag ar sūdainu airi, pātagu un knaiblēm.
4 7 atbildēt