Pārtika vienmēr ir ieņēmusi īpašu vietu cilvēka dzīvē. Lai no viņas gūtu lielāku prieku, viņš iemācījās īstenot dažādus kulinārijas eksperimentus. Īpašu vērtību ieguvuši ēdieni, kas gatavoti no retiem, grūti atrodamiem produktiem. Parasti daudzas no tām vienkārši nav pieejamas jebkuras valsts vidusmēra iedzīvotājiem, tāpēc viņi ir spiesti no tiem atteikties, izvēloties lētāku pārtiku.
Ir produkti, kuru vērtību nosaka ieguves grūtības. Piegādātājiem dažreiz ir smagi jāstrādā, lai veikalā vai restorānā piegādātu vērtīgus labumus. Tāpēc ar viņu garšu var iepazīties tikai īpaši laimīgi gardēži. Un daži produkti vienkārši nav saņēmuši pietiekami daudz publicitātes, lai tie nonāktu uz pusdienu galda.