
Saldējums Pols
Manas bērnības mīļākais saldējums. Arī tagad nopērkamais klasiskais Pols garšo tāpat kā bērnībā.


Piens piramīdas pakās
Ļoti patika šo paku forma. Žēl, ka tagad Latvijā tādu vairs neražo..
Saldējums Pols
Manas bērnības mīļākais saldējums. Arī tagad nopērkamais klasiskais Pols garšo tāpat kā bērnībā.
Piens piramīdas pakās
Ļoti patika šo paku forma. Žēl, ka tagad Latvijā tādu vairs neražo..
atbildot uz Jenots Zebiekste komentāru " Leģenda par lopu asinīm iekš hematogēna... "
- hhmm un pēc tavām domām no kā to iegūst? - pamatā no lielopu asinīm.. vismaz PSRS laikos tā bija.. šobrīd arī to ražo ķīmiski, kā arī izdala no augiem .. ķimiski iegūtais - maksā ļoti dārgi, tāpat kā no augiem iegūtais.. - viss lētākais ir no lielopu asinīm iegūtais...
Es iebiezināto pienu bundžiņu (neatvērtu) liku ūdenī un vārīju vismaz
2-3 stundas, tad tas garšoja līdzīgi gotiņu konfektēm, apmēram
tāda bieza salda masa, kādu tagad pilda cepumu riekstiņos. Bet jāievēro
drošība, reiz vēru vaļā pārāk ātri (masa vēl nebija atdzisusi),
un gandrīz izplaucēju sev aci ar karstu, vārošu strūklu.
atbildot uz Jenots Zebiekste komentāru " Leģenda par lopu asinīm iekš hematogēna... "
Hematogen (Russian: Гематоген, Gematogen; Latin: Haematogenum) is a nutrition bar, which is notable in that one of its main ingredients is black food albumin taken from processed (defibrinated) cow's blood.[1] Other ingredients may vary, but they usually contain sugar, milk and vanillin.
Dzēriens Baikāls un tāpat Tarhuns joprojām ir nopērkams Latvijā vienīgi Maxima veikalos, vismaz Tukumā šo var dabūt. Bet garša vairs nau tā, kāda bija Padomju ērā ne baikālam ne tarhunam. Ražo jo projām Krievijā Ogiskas rajonā kas ir Maskavas apgabalā. Hematogēnu reiz nopirku un garša protams nav tā kāda bija manā bērnības laikā, Lietuvieši laikam taisa pēc citādākas receptūras.