local-stats-pixel fb-conv-api

12 interesanti zinātnes fakti, kurus pastāstīt draugiem8

Tev patīk izcelties starp draugiem, pastāstot, ko tādu, ko viņi noteikti nezināja? Tu mēdz minēt krustvārdu mīklas un tev noder katrs dīvainais fakts? Tev vienkārši patīk uzzināt jaunas lietas? Tad nebremzē ne mirkli un ver vaļā šo rakstu!

1. Pirmais pasaules zemūdens video ir video par to, kā vīrietis cīnās ar haizivi. Tā uzfilmēšanai bija nepieciešami 2 piegājieni. 2 bija nepieciešami, jo 1. piegājienā cīņa notika aizkadrā. Lai pievilinātu haizivi, okeānā kā ēsmu ielaida mirušu zirgu.

2. Laikā no 17. gs vidus līdz 19. gs vidum daudzi zinātnieki ticēja preformacionismam. Preformacionisms ir attīstības teorija, kurā viss dzīvais izaug no mazākas tā versijas. Antonijs van Lēvenhuks (zinātnieks, kurš ļoti daudz ieguldījis mikroskopa attīstībā un tiek uzskatīts par mikrobioloģijas tēvu) 1677. gadā atklāja kustīgas vīriešu dzimumšūnas šūnas un domāja, ka tajās atrodās pilnībā pieauguši vīrieši.

3. Amfībija, kuru dēvē par "Ibberian Ribbed Newt" (Ibērijas rievotais tritons) ir īstās dzīves Marvel varonis "Vilknadzis". Tas spēj sevi padarīt par ieroci. Tas spēj izstumt savas ribas uz priekšu tā, ka to gali spēj izspiesties caur ādu. Tāpat arī tā ādu un ribu galus klāj indīgs sekrēts, kurš ir pietiekami indīgs, lai nogalinātu mazus dzīvniekus.

4. ASV, lai kečups iegūtu atzīmi A un būtu pārdodams ir spiests izpildīt striktus standartus. Tam jāiegūst vismaz 85 no 100 punktiem ASV veselības dienesta skalā. Tam ir 4 kritēriji - garša, krāsa, konsistence un defekti.

5. Angļu filozofs Džeremijs Benthams vēlējās tikt izbāzts pēc nāves. Par nelaimi Benthamam, izbāšana nedarbojas labi uz cilvēka ķermeņiem. Viņa skelets zem kakla tika apklāts ar salmiem un apģērbts viņa drēbēs. Šo izbāzeni apsēdināja nelaiķa iecienītākajā krēslā. Mumifikācijas process atstāja viņa seju izbalējušu un bez sejas izteiksmes, tāpēc tā vietā novietoja vaska galvu uz viņa kauliem. Ja, kāds to vēlās redzēt, jādodās uz Londonas Universitātes koledžu.

6. Taosas pilsētā (Ņūmeksikas štatā) vairāki iedzīvotāji dzird klusu skaņu, kuru zinātnieki nespēj identificēt.

7. Mūsdienās, lai izpētītu lidmašīnas evakuācijas sēdekļus, tos pārbauda ar īpašiem manekeniem ar dažnedažādiem sensoriem. Sešdesmitajos gados ASV Gaisa Spēki to darīja ar sazāļotu melno lāci, kurš bija līdzīgā svarā kā pilots.

8. 19. gadsimta beigās Francijas vislabāk apmaksātais mākslinieks bija "Le Petomane" īstajā vārdā Jozefs Pujols. Viņš bija profesionāls "gaisa maitātājs."

9. Dažus dzīvniekus nevar padarīt par mājdzīvniekiem. Zebras ir īpaši stūrgalvīgas un instinktīvi veido aizsardzību pret Āfrikas plēsējiem, kas tās padara arī par ārkārtīgi grūti domesticējamiem dzīvniekiem. Zebras - vienpates, gan reizēm izdodās pieradināt. Pazīstamākais piemērs ir Lionela Valtera Rotšīlda zebru kariete ar kuru viņs pabrauca garām Bekingemas pilij.

10. Pēc Šilo kaujās (ASV pilsoņu kar&scaronemotion vairāki kareivji tika atrasti ar tumsā spīdošām brūcēm. Šadu stāvokli nosauca par "eņģelisko spīdumu". Interesanti bet šādas brūces dzija ātrāk, un tikai 2001. gadā tika pierādīts, ka pie vainas ir baktērijas. Pētījumu veica 2 vidusskolēni.

11. Grieķu Partenonā praktiski nav taisnu līniju. Ja tādas tur būtu, tad tā leņki cilveka acij neizskatītos taisni.

12. Pirmie mēģinājumi kā atdzīvināt slīkšanas upurus bija pūšot tiem tabakas dūmus caur rīkli vai otru galu... Ideja aiz šādas rīcības bija tāda, ka tā tika cerēts sasildīt, stimulēt ķermeni un iedrošināt plaušas piepildīties.

221 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

+, šos nebiju dzirdējis! emotion

3 0 atbildēt

Jā, interesanti un jauni fakti

3 0 atbildēt
Nedzirdēti!!!+++
2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

ir labs emotion 6. jā, ir laba "zāle" tad var arī  šo to ieraudzīt..  ja skaņu var fiksēt, tad to var arī idenficēt .. ja nevar fiksēt, tad visticamāk pie vainas ir labā "zāle" .. 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
10. - tādas baktērijas var savairoties arī uz locekļa. Tad var naktī bez gaismas staigāt uz toleti.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt