Mēs izmetam pārāk daudz ēdiena. Pēc dažiem aprēķiniem pat 1/3 daļa no visa ēdiena nonāk vienkārši atkritumos, bet tā sagatavošanā ir izmantots daudz līdzekļu, tāpēc mēs dzīvotu krietni "zaļāk" vienkārši saudzīgāk apejoties ar pārtikas produktiem. Šeit būs 11 lietas, ko mēs parasti izmetam, lai gan tās patiesībā ir ēdamas.
11 pārtikas produktu atkritumi, kas patiesībā ir ēdami20
Olu čaumalas
Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar kalcija nepietiekamību, nepieciešamo kalciju var iegūt no olu čaumalām. Tās vajag pārveidot pulverī un tad var pievienot ēdienam.
Arbūzu mizas
Tas laikam ir mīlāķais ēdiens karstā vasarā, bet izrādās, ka arī arbūzu mizas ir ēdamas. Tās var ieskābēt un pēc garšas un tekstūras atgādinās skābētus gurķus.
Puķkāpostu lapas
Paši puķkāposti ir garšīgs ēdiens, bet tāpat to lapas ir bagātas ar minerāliem, beta karotīnu, dzelzi un kalciju, tās ir tikpat garšīgas kā paši puķkāposti. No lapām, piemēram, var pagatavot čipsus.
Kabaču ziedi
Itālijā tas ir ļoti populārs ēdiens, kas ir ļoti maigs, tomēr pārējā pasaulē daudzi nezina, ka tos var pagatavot un sanāk garšīgs ēdiens. Acīgākie Spoku apmeklētāji varbū pamanīja, bet nesen Spokos bija recepte, kā pagatavot ziedus.
Burkānu mizas
Mēs divreiz nepadomāsim pirms izmetīsim burkānu mizas, bet tās ir tikpat vērtīgas kā paši burkāni. Lai tās kļūtu vizuāli pievilcīgākas, no mizām var pagatavot pesto, kas būs perfekta piedeva pastai.
Parmezāna mizas
Mēs zinam, ka parmezāna mizas nevar ēst, tomēr tās ir iespējams izmantot ēdienu pagatavošanā. Varbūt daudzi nezina, bet, lai nogatavinātu parmezāna sieru, tas dienām tiek turēts ūdenī ar jūras sāli.. Mizas var pievienot pie buljona vai arī zupā.
Kāpostu viduči
Tie tiek vienkārši izmesti, jo ir pārāk cieti, bet pareizi pagatavojot, tie var kļūt par ļoti garšīgu ēdienu. Laikam pats vienkāršākais veids būtu izcept kopā ar kartupeļiem, tādā veidā tie kļūs mīksti un baudāmi.
Zemeņu stublāji un lapas
Varbūt zināsiet, bet ir pat speciāla ierīca, ar kuru var ērti atbrīvoties no zemeņu lapām, bet, kā izrādās, zemeņu lapas ir pat vēl vērtīgākas par pašām zemenēm. Ja nepatīk tekstūra, tad tās var sasmalcināt blenderī un lietot kā smūtiju.
Banānu mizas
Zinātāji uzskatīs, ka banānu mizu izmešana ir ļoti briesmīgs noziegums, jo mizas ir bagātas ar mums ikdienā nepieciešamajiem minerāliem. Banānu mizas var vienkārši uzcept kā brokastu bekonu, to ēdīs pat bērni.
Brūnie avokado
Bojātos vai pārāk gatavos avokado parasti neizvēlās un tie vēlāk nokļūst atkritumos, bet no šādiem avokado var pagatavot to pašu, ko no vizuāli pievilcīgiem avokado.