local-stats-pixel fb-conv-api

10 dubulto standartu piemēri, ar kuriem mēs dzīvojam20

346 5

Dubultie standarti izpaužas, kad mēs izturamies atšķirīgi pret sievietēm un vīriešiem. Protams, ir fizioloģiskas atšķirības, bet daudzas lietas ir vienkārši sociāli noteiktas. Lomu sadalījums nav nekas slikts, kamēr tas netiek izmantots par ieganstu, lai liegtu iespēju izpausties, jo meitenes jau nav tik labas matemātikā, vai arī tēvi nemācēs tikt galā ar maziem bērniem. Der atcerēties, ka vēl nemaz tik sen atpakaļ sieviešu fiziska sodīšana bija sociāli pieņemama. Mums var nepatikt pašreizējais lietu stāvoklis, bet ir bijis vēl krietni sliktāk.

Daudziem mūsdienu sabiedrības progress šķiet kā sabiedrības sabrukums, bet tās ir pārmaiņas, kuras var izrādīties kā sliktas, tā arī labas. Bieži šķiet, ka tiek apgalvots, ka viss nav tā kā iepriekš, ir iemesls, kāpēc tas ir sabrukums. Nē, sabrukums ir kaut kas cits. Notiekošais ir pārmaiņas.

346 5 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

Kaut kāds feministu sviests! Mūsdienās no dubultajiem standartiem vīrieši arī tiek diskriminēti. Vīrieši nedrīkst darīt un teikt tās pašas lietas ko sievietes. Labs piemērs ir jaunā filmas versija "Čārlija enģeļi". Šajā filmā sievetes nogalina un agresīvi iespaido vīriešus un tas tiek parādīts kā sieviešu spēks un vienlīdzība. Kad vīrieši to dara, tad tā ir toksiskā vīrišķība utt. Kad sieviete cīnās par savām tiesībām, tad viņa ir drosmīga varone, bet kad vīrietis to dara, tad tiek saukts par pretīgu seksistu. Feministēm vienlīdzība ir vajadzīga tikai tad, kad tā ir izdevīga. Viņas grib vienlīdzību ofisos un citās jomās, bet kad jāstrādā mīnusos un smagos ārā apstākļos, tad klusē. Un es nerunāju par sievietēm, bet par tieši feministēm. Man ir prieks ka mūsu spēcīgās un gudrās latviešu sievietēm vēl nav tik ļoti nozombētas ar šo moderno "feminismu". Mani uzaudzināja vientuļā māte, kas strādāja smagos darbos dažreiz pat 12 stundas dienā un ne reizi nesūdzējās un nemeklēja vīriešu palīdzību. Tā ir spēcīga sieviete no kuras būtu jāņem piemērs, nevis no sievietēm, kas kļuva ietekmīgas no saviem vīriem(Mišele Obama). Kā man riebjas šie cilvēki, kas sūdzās un pīkst! Dzīve ir negodīga un vienmēr tāda būs... ja koncentrēsies uz to, tad problēma paliks vēl lielāka. Margarita Tečere kļuva par Lielbritānijas premjerministri konservatīvajā Lielbritānijā un ne reizi neminēja feministu muļķības.Feministes nepalīdz sievietēm, bet tieši cenšas sievietes reklamēt, ka vājās un ievanojamas būtnes, bet tā tas nav.

88 0 atbildēt

Ož pēc feminisma. Ja sieviete aizrautīgi spēlējas ar bērniem - viņai patīk bērni. Ja vīrietis to dara - laikam pedofīls.

Škiršanās gadījumā, laikam 80% gadījumos, bērni paliek ar māti un tēvam jāmaksā alimenti, kaut gan ja sieviete paliek stāvoklī no vīrieša, tad viņam nav nekādu tiesību lemt, vai viņš grib to bērnu vai nē, taču tam piedzimstot - jāmaksā alimenti 🙂

Ja vīrietis sit sievieti - tā ir vardarbība, viņš ir tirāns un vispār izmanto dzimumu nevienlīdzību. Ja sieviete sit vīrieti - nu nav nekas traks, laikam vīrietis ir "lupata".

Sievietes psihus var norakstīt uz viņas emocijām. Vīrietis neko tādu nedrīkst.

Sievietes brīnās, ka "īstu" vīriešu paliek mazāk, kaut gan pašas zombē savus dēlus mācot, ka meitenes sist nedrīkst, viņas jāžēlo, jāaizstāv, viņām jādod vieta, viņām pirmajām vajag... Tādējādi, mātes pašas sagatavo nākamos "podkablučņikus", kuriem ir jāciena sievietes par to, ka viņām ir vagīna. Saviem bērniem mācu, ka viņiem nekas neko nav parādā un viņi nav parādā par to ka ir zēns vai meitene - tā viņiem dzīvot būs vieglāk, jo neko nevajadzēs daidīt no citiem, līdz ar to nevajadzēs arī vilties.

28 0 atbildēt

Ko tāds vīriešu naids?

22 0 atbildēt

Kaut kāda HUI#A...

12 0 atbildēt

Sajūta ka tikai sievietēm ir dubulto standartu problēmas....

11 0 atbildēt

Tagad jau aktīvi jāsāk aizstāvēt vīriešu pozīcijas, jo kuri pasaulē ir visneaizsargātākie?

Pateikšu priekšā: baltais pieaudzis vīrietis.

Nēģeriem tiesības ir, sievietēm ir, bērniem arī ir.

Pat dzīvniekiem ir.

Un pat koku nocirst nevar, kur pagadās.

10 0 atbildēt

Vinas vienkarsi ir apedusas visu edienu 😄

3 0 atbildēt

Man gan patīk šie stereotipi. Pirmkārt, tie nav bez pamata, sausi statistiski lielākajā daļā gadījumu tie būs patiesi, otrkārt, man nekas nav pretī uzjautrināties par citiem.

4 1 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Tā patiešām ir.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt