local-stats-pixel fb-conv-api

Masu slepkavība vācu karagūstekņu nometnē ASV Jūtas štatā 1945. gadā14

303 5

Tai vajadzēja būt kārtējai parastai naktij vācu karagūstekņu pagaidu nometnē Salinā, ASV Jūtas štatā. Divus mēnešus pēc Vācijas oficiālās kapitulācijas 1945. gada 7. maijā, 250 vācu karagūstekņi, kuri vēl joprojām bija izmitināti šajā nometnē, gaidīja, kad viņus repatriēs atpakaļ uz Eiropu. Gūstekņi tika turēti 43 teltīs ar koka grīdām. Apkārt perimetram bija 3 sargu torņi, no kuriem amerikāņu sargi dienu un nakti uzraudzīja katru gūstekņu soli. 1945. gada 8. jūlijā 24 gadus vecais ierindnieks Klarenss Bertuci uzkāpa vienā no sardzes torņiem un uzsāka savu naktsmaiņu. Tieši pusnaktī viņš pielādēja tornī uzstādīto ieroci - 30. kalibra M1917 Browning ložmetēju un notēmēja uz teltīm, kurās gulēja gūstekņi. Viņš metodiski izšāva 250 reizes un savā 15 sekunžu ilgajā teroraktā pamānījas trāpīt 30 teltīm. Līdz brīdim, kad kaprālim izdevās Bertuci atbruņot, seši karagūstekņi bija miruši un vēl divdesmit divi tika ievainoti (trīs vēlāk mirs no saviem ievainojumiem). Žurnāls Time šo nodēvēja par "Pusnakts slaktiņu".

303 5 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Ar lozmeteju no tornja pa teltim blieza neviena netraucets 15 minutes un tikai 9 mirushie  ?Neticami tizls shavejs .Breiviks varetu vinju pamacit ,ka lietas daramas .

19 2 atbildēt

Es gan nesaprotu, kur loģika tik tālu transportēt karagūstekņus emotion

8 0 atbildēt

Nu, vācieši arī mēdza šad tad pašaudīties pa amerikāņu gūstekņiem, japāņi vienu otru "atbrīvoja no galvas". Būtībā  Otrā pasaules kara laikā būt gūsteknim, vienalga kurā karojošā pusē, bija visai neapskaužami,ok Vācieši,Japāņi un PSRS bija  īpaši unikāli..

6 0 atbildēt

Skumji, ka dēļ viena tāda cilvēka nācās ciest pārējiem. It īpaši karagūstekņiem, kuri jau cerēja atgriezties ...

5 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Traki!
0 0 atbildēt

Ir gadijies .Berniba ar Naganu,Skolas ,,strelnieku,, pulcinja ar mazkalibreni ,militaraja maciba ar ,,kalashu,, ,dienesta SKS un PM.Pazinjam bija M16(paris reizes pashaudijamies).

0 0 atbildēt

Vjetnamā ,kur ASV mērgļu nodaļa zvēriski noslepkavoja visus ciemata Songmi iedzīvotājus --sievietes ,bērnus ,,vecākus cilvēkus--tur nebija neviena vjetnamiešu karotāja--tas gadījums skaidri norāda ,ka jeņķi pēc būtības ir gļēvi radījumi..nekaros ,ja nebūs 300%  pārliecības ,ka uzvarēs..

tas pats  ww2 ..karā ielīda tikai tad ,kad saprata ,ka vēl mazliet un netiks pie kara trofejām--zagšanas,laupīšanas ,,valsts zelta izvešanas..tā ir jeņķu demokrātija un viņu brīvība --dzīvot uz sazagtā un salaupītā rēķina..Var gadīties ,ka ASV iznīcināšana sākas ar Venecuēlu..un tas būtu labi--jo pēc tam pastāv iespēja variantam ,ka jebkurai valstij būs vienādas tiesības ar citu valsti..

0 0 atbildēt