local-stats-pixel fb-conv-api

Sveiciens visiem, kuri pamet Latviju180

426 39

Iepriekš uzrakstīju komentāru kādam rakstam, bet tad nolēmu, ka to vajadzētu publicēt, kā rakstu. ceru, ka arī citi spoki izteiks savas domas un komentārus.

Varbūt citur ir labāk, bet es nekad nemainīšu savu Dzimteni (Latviju) pret kaut ko citu. Kas būs, ja visi labākie prāti aizbrauks prom? Kas veidos mūsu valsti? Mums pašiem tā javeido, lai citiem ir skaudība.

Protams ir labāk aizbraukt uz visu gatavu, un priecāties, bet kapēc aizbraucēji izmanto vieglāko ceļu, ēd pie sveša "pīrāga, bet neveido savu", nekadas cieņas pret aizbraucējiem. Būtu palikuši šeit un vairotu labklājību savā dzimtenē. (pieļauju domu, ka tas nav viegli). Vēl man ir rūgtums, aizbrauceji brauc uz Latviju, izmanto medicīnas pakalpojumus, kurus nodrošina mūsu nodokļu nauda, nav brīnums, ka mūsu medicīnas finansējums klibo.

Protams, tas ir vieglāk, kaut kur aizbraukt un pelnīt "lielo rubli" , bet kas būs, ja visi tā darīs, mēs nekad neizveidosim savu valsti, kura dzīvos labklājībā, lai citiem skauž.

Mani daudzi radinieki un paziņas ir izbaudījuši šos rietumu "priekus", bet ilgāk par 5 {pieciem) gadiem nav izturējuši, vienmēr ir ilgas pēc Dzimtenes. Jā, ja Tu nostrādā Lielbritānijā attiecīgos gadus, tad Tev ir tiesības saņemt šīs valsts pensiju, kura tiešām nav salīdzināma ar mūsu valstī noteikto.

Bet kas var būt labāks par mūsu mežiem, upēm ezeriem

Piedodied, bet izteicu savas domas.

426 39 180 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Juris1604
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 180

0/2000
Aizbraucēji netiek ne pie kā gatava, tas tu tikai tā domā. Ārzemes uz tevi, kā iebraucēju skatās kā uz cilvēku. Latvijā, ka tu būtu ko parādā. Negribas neko sliktu runāt par Latviju, bet reizēm vajag.
46 2 atbildēt

Viss jau jauki, bet kaapeec tu domaa, ka aizbrauc tikai jaunieshi? Zinu daudzus pensionaarus, kuri nevar iztikt Latvijaa ar pensiju, tad nu piestraadaa kaut ko Anglijaa vai paliidz beerniem. Aizbrauc cilveki, kuri nevar samaksaat krediitus (arii zinu daudzus). Un aizbrauc gimenes, jo nevar saviem beerniem nodroshinaat elementaaro. Un vecaaki ir atbildiigi par saviem beerniem, taapat kaa valsts ir atbildiiga par saviem pilsonjiem, sevishki tiem, kas gadiem maksaajushi nodokljus. Mediciinas pakalpojumus arii izmanto nedaudzi, jo aarzemees , piemeeram Vaacijaa, ir veseliibas apdroshinaashana un iespeejas iet piee aarstiem , ieskaitot zobaarstu, par velti. Kaapeec lai brauktu uz Latviju? Man pilniigi pietiek reizi gadaa aizbraukt atvaljinaajumaa , kaa citi brauc uz Turciju, piemeeram, izbaudiit dabu, satikt radus, apkopt kapus un braukt projaam. Ar 10 dienaam pilniigi pietiek taas romantikas , par ko tu taa juusmo.

Jaa zurkas beeg no grimstosha kugja. Un pareizi dara.

46 3 atbildēt

Kāds reiz ir teicis - neturiet tos, kuri grib aiziet. Kas gribēs atradīs simt iemeslu, lai pamestu Latviju, bet tiem, kuri paliek, ir citi simt, ne mazāk svarīgi iemesli.

33 1 atbildēt

Protams ka vieglāk aizbraukt uz jau gatavu, sakārtotu valsti, kura nav pavadījusi 50 atpalicības gadus padumijas paspārnē nekā piedalīties valsts sakārtošanā šeit. Es atbalstu tos kuri aizbrauc sapelnīt naudu lai atgriestos un nopirktu īpašumu, vai atvērtu savu rūpalu, bet nicinu gļēvuļus kuri aizbrauc vieglākas dzīves meklējumos un pārdod savu latvietību integrējoties vietējā sabiedrībā. Kosmopolītiem nav dzimtenes, nav savas valodas, nav identitātes ir tikai nauda, krāsaini papīriņi, stikla krelles.

32 2 atbildēt
Naivie cilvēki! Tieši aizbraucēji silda Latvijas ekonomiku, ne velti valdība nav ieinteresēta apturēt cilvēku aizbraukšanu. Kā tā? Tad nu lūk, lielākā daļa aizbraucēju vienalga ir saistīti ar Latviju, viņi brauc uz Latviju atvaļinājumos, tērē naudu, līdz ar to maksā nodokļus, daudzi sūta naudu tuviniekiem, kuri šo naudu tērē - maksā nodokļus, daudziem pieder īpašumi Latvija par kuriem jāmaksā nodokļi. Un starp citu, aizbraucēji nevar bez maksas saņemt medicīnas pakalpojumus, pat ģimenes ārstu nevar apmeklēt, tas viss tiek liegts, tiklīdz tu izdeklarējies no Latvijas.
32 2 atbildēt
Acīm redzot raksta autors ir pašaizliedzīgs patriots, tāpēc gribētu zināt, viņa viedokli šajā jautājumā. Kurā brīdī latvietis kļūst par valsts nodevēju? Vai latvietis kļūst par nodevēju tikai tad, ja dodas prom peļņas nolūkā, vai arī tad, ja vēlas iepazīt citas zemes un kultūras? Spriežot pēc raksta, kārtīgam patriotam ir jādzīvo pēc komunisma principiem, nedrīkst pamest savu dzimto valsti un kultūru, par katru cenu akli jāatbalsta pastāvošā iekārta, jo tā ir pareizi.
26 2 atbildēt

Pati diez vai skrietu prom, jo uzskatu, ka varu arī šeit gan veikalā darbu atrast, gan darīt ko citu. Lai gan no otras puses - robežas ir vaļā un jebkurš var darīt, ko vēlas. Nedomāju, ka jebkura no pusēm ir tiesīga pārmest kādam par izvēli, mums visiem ir jābūt saprotošākiem un pieņemošākiem emotion katrs dara, kā vēlas un kā uzskata par labāku sev. 

22 0 atbildēt

Par rūgtumu medicinas jomā..Nu izbeidz.. Man ir jabrauc arpus valsts uz citurieni, jastrāda tur un janokarto visi papīri un tagad man tur medicīna ir bezmaksas.. arī operacija, kas Latvijā man izmaksātu divus tūkstošus eiro, man tur veic bez maksas.. Vot to es saprotu, par ko es tur maksāju to lielo nodokli.. Šeit man nav saprotams, par ko no manas algas tiek novilkts tads nodoklis.. 

22 0 atbildēt
Slima suņa murgi...
19 2 atbildēt

nu pa lielam jau piekrītu, ka Lv paliek Lv un tā tomēr ir dzimtene viss jau ir ok.. 

Vienīgi nesaprotu, kapēc ir tā ka daudzi saka, ķipa Latvījā ir grūtāk, bet tas nenozīmē, ka ir jābrauc uz citām zemēm... Nu bļāviens, es labāk Norvēģījā dzīvoju mājā, nekā Latvījā zem tilta... un tikai tapēc ka tā ir dzimtene? Tu runā par sadirstu ekonomiku un valsts krīzi dēļ aizbraucājiem? Nebūtu tāda krīze sākusies, tad nebūtu tādu aizbraucēju, visu šo ielaida pirms aizbrauca.. Neviens taču neatteicās no dzīves Latvījā par 1000eur, lai brauktu ārzemēs pašīt pa 1300... emotion tas tak ir lõģiski, ka darbu ir grūti dabūt iekš lv, un ne visi var strādāt smagus darbus vai kā tml. kur nu vēll pa 400-500eur mēnesī, ja īre vien vidēji ir 200eur neskaitot komunālos.. te tak apdirsties var a ne dzīvot.. 

16 2 atbildēt
Tā kā dzīvojam vienreiz, tad protams dzīvosim tur, kur mums ir labāk. Un nevajag citus nosodīt, ka viņi vairs nedzīvo dzimtenē. Katrs domā par sevi.
13 0 atbildēt
Kur aizbraucot ir viss jau gatavs nolikts ??
13 1 atbildēt
Ir Kurzeme, ir Vidzeme, ir ABRENE mūsu!
10 0 atbildēt

Atkarīgs no tā, vai tev tur ir kāds, kuru ļoti mīli.... piem, agrāk vienmēr atgriežoties LV biju pārlaimīgs, bet tā kā mana draudzene šobrīd dzīvo Beļģijā, tad ielidojot Rīgā nekādu dižo prieku vairs neizjūtu!!! emotion

10 1 atbildēt

KO te teikt? Katram savs izglītības un inteleģences līmenis, katram sava attieksme pret apkārtesošo un sabiedrību kurā dzīvo. Rakstu uzrakstījis autors kuram šaura, un pārspīlēta izpratne par savu lomu sabiedrībā. Tāpat var noprast, ka nav pilnīgi nekādas sapratnes par notiekošo valstī. Jūtama pārspīlēta iedomība, un dzīves pieredzes trūkums. Būtībā raksts ne par ko....... cilvēciņš no laukiem izveidoja rakstu.

9 0 atbildēt
Ko tu šodien esi tāds nervozs?!emotionPatiesība durās acīs?!emotionKravā čemodānus un brauc mājās!emotion
9 0 atbildēt

Sveiki visiem! Vēlos es nedaudz pastāstīt, kā es sev nopelnu, kā dibināju savu filiāli. Latviešu patriotiem mans stāsts diemžēl nav lasāms, bet nu taisnība ir tāda kāda viņa ir. Man kā kļuva 18 gadi, mācīties es nevēlējos, jo uzskatīju ka diploms man neko nedos, universitāti pabeigt lai saņemtu 800 Eur? Kādam tā ir laba nauda, man nē. Aizgāju darbā par dispečeri Amerikas firmā, maksāja man 430 Eur ja nekļūdos, bet par 3 mēnešiem jau saņēmu 900 Eur, jo parādīju sevi, kā atbildīgu strādnieku un visu tam līdzīgu, proti ar datoru biju uz TU jau no bērnības. Pagāja gadi 3 ja nekļūdos, cēlu savu karjeru, biju jau Recruiter specialist, un saņēmu mēnesī 1600Eur. Ja kādam tas ir pietiekami, jā tad var palikt un dzīvot normāli. Bet man plānos bija celties augstāk un neapstāties, jau jutos takā neapstādināms, jo kamēr mani klasesbiedri izmantoja izglītību, viņi sāka darboties par kaut kādiem tur 800-1200Eur, aptuveni tā, bet es uzskatīju sevi uzvarētājos, jo man alga bija kaut nedaudz, bet lielāka un man bija pieredze jau šajā jomā. Saprasdams to, es devos meklējumos darba uz Norvēģiju. Ilgi gaidīt nevajadzēja, pagrāba mani ātri par kuģu dispečerim, kur man mēneša alga bija 3200Eur, ar laiku šis skaitlis cēlās, jo kāpu augstāk pa karjeras kāpnēm, un mani tiešām tur uzskatīja kā cilvēku, nevis darba spēku, mums bija korporatīvi, šefs pat dažreiz pārsteigumu uztaisīja tur atnesot mums saldumus kaut kādus vai tamlīdzīgi, liekas sīkums, bet nu taču vienalga patīkami. Nostrādāju 5 gadi, dabūju pilsonību un dibināju savu filiāli. Tātad mans secinājums. Latvijā var dabūt pieredzi kaut kādā jomā ar pietiekamu veiksmi, var dabūt labu atalgojumu, bet nu naudas vienmēr ir par maz, vienmēr gribās kaut ko vairāk utt. Latvijā es redzēju tikai to, kā no manis galvenais ir noraut nodokli, no kā es pat nesaņemu bezmaksas medicīnu, smieklīgus pabalstus, es jutu nestabilitāti, smieklīgas vēlēšanas uz kurām es pilnīgi uzšpļāvu, jo rezultāts jau bija zināms. Uz katra stūra praktiski pie#isiens. Šeit es maksāju vismaz nodokli, bet es redzu ka man ir bezmaksas medicīna ( Pēc nodokļu samaksas, dabūn tādu kartiņu un ar viņu var doties ), esmu apdrošināts, es ceļa nodokli maksāju un redzu ka ceļi ir labā stāvoklī. Cilvēki viens pret otru ir krietni laipnāki. Zinu šis komentārs saņems daudz kritikas, bet aiziet! 

10 1 atbildēt

Tu esi īsts sociālisma auglis! emotion Sen ir kapitālisms un katrs domā par sevi! Man, piemēram, ir svarīgāk nopelnīt lielo piķi, nekā maksāt vienus no augstākajiem nodokļiem Eiropā un patērēt dārgāko elektību Baltijā. LOL nau vērc.

9 0 atbildēt

Latvijā ir interesanta parādība - komunisma un kapitālisma ideju sajaukums. Kapitālistisko domāšanu raksturo ideja savas prasmes un zināšanas pārdot pēc iespējas dārgāk. Vai tas ir kas slikts? Nekā slikta, kapitālists nodibina savu uzņēmumu un stipru ģimeni. Komunismā ir vairāk ideālisma, cieņā ir „darba varonība" - smags, bieži vien slikti atalgots darbs, savu resursu ziedošana bez atlīdzības sabiedrības labā. Patiesībā arī nekā slikta, jo cilvēces attīstībai ļoti daudz ko dod spītīgi un mērķtiecīgi ideālisti, kas lauž savu ceļu visgrūtākajos apstākļos. Tāpēc ideālists ar mirdzošām acīm savu mīļoto darbu strādās Latvijā par 500 eiro mēnesī, bet kapitālists racionāli rēķinās, ka Lielbritānijā varēs nopelnīt vairāk. Līdz ar to nesaprotu konflikta būtību - ja aizbraucējs spēj izsisties svešā zemē un nopelnīt, viņš ir vienlīdz cienījams, kā ideālists, kurš Latvijā ziedo savu laiku un zināšanas sabiedrībai par 500 eiro mēnesī.

9 0 atbildēt
Piekrītu tavai pamatideoloģijai, bet ne tās niansēm, proti, ārzemes izmantot kā pieredzes ieguves veidu u.t.t. Iemeslu izceļošanai var būt simtiem. Protams, tas nemaina faktu, ka ap 95% šīs aizbraukušās diasporas vienkārši meklē kā slaistīties un neko nedarīt vienlaicīgi sēžot zelta kaudzē. Tad protams, atrod darbu Īrijā par 500 eiro mēnesī, sēnes vai ogas lasīt, nokļūst uz ielas, jo darbs nepatīk un visā vaino Latviju par to, ka šādu sitiāciju radija.
10 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »