local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir tie cilvēki, kuri liek rakstiem mīnusus?116

332 43

Iepriekš atvainojos par skarbu vēstījuma stilu, man nav mērķis nevienu aizskart.

Šo lapu apmeklēju kopš tā ir dibināta un esmu ievērojis dažas netaisnīgas īpašības.

Šeit ir iespēja vērtēt rakstus ar "-" atzīmi... Vienkārši ienākt un bez jebkāda pamatojuma ielikt mīnusu neitrāla rakstura darbam, kurā nav pausts nekādu radikālu domu vai uzskatu. Cilvēks ir izveidojis kaut ko, padalījies ar daļu no sevis vai vienkārši centies. Ienāk kaut kāds muļķis, kurš savā dzīvē var lepoties tikai ar to, ka viņu pēc dzimšanas nenolaida tualetes podā neko nepamatojot vērtēt negatīvi svešu darbu... Vēlos lai mani saprot pareizi: es nerunāju par rakstiem, kuros ir smagas kļūdas, acīmredzama paviršība, naida kurināšana vai tml.

Ar mīnusu cilvēks var izrādīt to, ka viņš nepiekrīt rakstā teiktajam, piedāvātajam un tas vēl varētu būt normāli. Bet kas ir tie auni, kuri liek mīnusus rakstam, kurā cilvēks atrāda kādu galdu viņš ir uzmeisterojis (es neizstāvu nevienu konkrēti, tas ir tikai viens no miljards piemēriem šeit)? Kas viņiem liek mīnusot šādus rakstus? Kāds ir pamatojums?

Es zinu, ka tas nenotiks, tomēr es piedāvāju ieviest kaut ko šādu: ja lietotājs liek mīnusu, viņam OBLIGĀTI vajag pamatot to mīnusu. Ja mīnuss ir likts pamatoti, tad viņam nebūs problēmas to izskaidrot. Lai visi pie raksta redz, kurš lietotājs ir ielicis mīnusu un kāpēc.

Pretējā gadījumā autoram nemaz nav iespējas nākamreiz laboties, jo viņš nezin kāds ir iemesls sliktajai atsauksmei. Viņš lauž galvu, domā, ka mīnuss ir apdomāts un viņa darbā ir nepilnības, bet nezin kādas tās ir un līdz ar to viņš var apjukt. Piekrītu, ka pilnveidoties vai vismaz tiekties uz to ir vērts neskatoties ne uz ko. Nevar apstāties pie sasniegtā, bet priekš kam tērēt enerģiju lai minētu, ko viņš ir darījis ne tā, bet patiesībā kāds pamuļķis ir aiz skaudības ielicis mīnusu tāpat vien.

Šī vietne ir reāli kruta, tā ļauj topošiem autoriem mācīties veidot dažāda veida saturu un es uzskatu, ka tā ir ļoti vajadzīga. Bet diemžēl notiek attīstības bremzēšana dēļ vairākiem iemesliem. Viens no tādiem ir valdošā šeit "draudzība svarīgāka par saturu" sistēma. Tas izpaužās dažādi, esmu pats bijis upuris tam. Šeit ir reāli adekvāti moderatori, redaktori un admini (ne visi, bet tādi ir) tāpēc viss vēl nav zaudēts.

Lai jaunie autori varētu attīstīties, pilnveidoties pareizā virzienā, nenovērsties un maksimāli ātri progresētu, ir nepieciešams vairāk uzmanības pievērst tam lai līdz viņiem nonāktu pēc iespējas precīzāki feedback'i nevis tukši plusi vai mīnusi... mīnuss ir tukšs mīnuss, bet mīnuss ar pamatojumu jau var tikt uztverts kā konstruktīva kritika (vai vismaz uz to pusi). Tas ir ārkārtīgi svarīga.

Man nevajag nekādus cepumus un plusus. Visiem mīnusu cienītājiem varu pateikt: šeit varat izpausites. Varat viņus droši likt, man vienalga. Ja kādam vēlme varat vēl komentāros kaut kādu kaku nolikt, man pretenziju nav... Pats es mīnusus nekad neesmu nevienam licis, jo tas likums attiecas arī uz mani.

Novēlu veiksmi visiem normāli domājošiem adminiem kā arī attīstību šai vietnei (pareizajā virzienā)!

Piedāvāju izveidot to negatīvo feedback'u aili... tas nav sarežģīti un pat, ja tur uzraksta muļķību, varēs redzēt kas tas par lietotāju un turpmāk mīnusus no viņa uztveri attiecīgi.

332 43 116 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 116

0/2000

Pilnībā piekrītu par nepatīk detalizētu aprakstu, kaut vai diviem vārdiem.

4 0 atbildēt

Arī es piekrītu rakstītājam. Arī pamatojot savu izvēli negatīvam vērtējumam, mācāmies taču izteikt savu viedokli īsi un kodolīgi.

Lai nu kā tas arī nebūtu, taču ir cilvēki, kas savos negatīvajos vērtējumos slēpj savu nepatiku pret cilvēku, nemaz neizlasot rakstu.

4 0 atbildēt
Ieliku mīnusu un aizgāju.
4 0 atbildēt

Kādam patīk kādam nepatīk kur problēma ? Viss gluži tā pat kā dzīvē >>> nevienam neinteresē vai ieliki savu sirdi un dvēseli vai nē.  Vai arī vēlējies lai būtu tā pat kā ar garīga  invalīda zīmētu darbiņu - teiksi ka viss tik superīgi, baigais malacītis tā tik turpināt, bet reāli klusē un  ka nāk vēmiens un līdz mākslai tur ir kā līdz saulei.  emotion  

Ja jāpamato mīnusa likšanu tad jāpamato arī pozitīvā likšana , jo kā gan viņš zinās kas cilvēkam patika.

4 0 atbildēt

Man jau sen vairs nerausta tie mīnusi, protams plusi ir patīkamāki  emotion  bet, ja kāds te spokos uzrakstītu rakstu un par to saņemtu Nobela miera prēmiju, tāpat būtu kāds, kurš ieliktu par to mīnusu, tas tā vienkārši ir. Īpaši šajās vēlēšanās esmu pārliecinājies par to, ka internetā sēž tiiiiik daudz debīlu muļķu, tāda sajūta, ka tiešām ir kāda liela cilvēku masa, kuriem Tvaika ielā pieslēdz internetu un tādējādi viņus tur slimnīcā nomierina, un liek rakstīt debīlus komentārus un darīt citas debīlas lietas, kā saka, ārstēšanas nolūkos   emotion 

4 0 atbildēt

Ieliku šim rakstam mīnusu. Par činkstēšanu. Par to, ka neesi apguvis elementāro patiesību - ja kaut ko rakstīsi, tad vienmēr saskarsies ar kritiku. Turklāt kritika ļoti bieži ir pamatota, jo Tu es subjekts, kurš uz savu darbu nevar objektīvi paskatīties. Toties vērotāji no malas to var izdarīt. Tagad Tev ir iespēja augt un pilnveidoties! emotion

Bet citādāk - mīnusus lieku rakstiem, kuru autori raksta pilnīgi aplamā latviešu valodā, kā arī slikti izstrādātiem testiem (sastāv no dažiem jautājumiem, nav piedāvāti pilna spektra atbilžu varianti u.tml.).

6 2 atbildēt

Ielikšu plusiņu "jaunajam censonim", neskatoties uz vairākiem desmitiem gramatisko un stila kļūdām. emotion 

4 0 atbildēt
Welcome to reality! Diemžēl, bet dzīve nesastāv tikai no Saulītes, mīļa smaida vai rozā zilonīšiem. Jo īpaši tas ir attiecināms uz internetu.
6 2 atbildēt

tad jau + ar vajag pamatots 

3 0 atbildēt
Tie, kas komentāros saka, ka heiteri liek mīnusus par kłūdām teikumos un rakstību, gramatiku. It kā jau skolās un citur, kad taisi prezentācijas, parasti pārlasi savu uzrakstīto. Tādā gadījumā arī raksti kłūst kvalitatīvāki un lasāmāki. Nevis ātri iekopēts , pārrakstīts raksta tiek iemests. Pat atbalstu, ka kāds, par to liek mīnusus ;D
2 0 atbildēt

"Es zinu, ka tas nenotiks, tomēr es piedāvāju ieviest kaut ko šādu: ja lietotājs liek mīnusu, viņam OBLIGĀTI vajag pamatot to mīnusu. Ja mīnuss ir likts pamatoti, tad viņam nebūs problēmas to izskaidrot. Lai visi pie raksta redz, kurš lietotājs ir ielicis mīnusu un kāpēc."

Idejai nav ne vainas... Bet tas nekad.. NEKAD nenotiks. Jā, daudzi mīnusi ir nepamatoti, bet ieviest šādu sistēmi ir stulbi. Nekur... pilnīgi un galīgi NEKUR, kur ir pietiekami liels lietotāju skaits nav šāda sistēma. emotion Iedomājies izskatīt Youtube n'tos tūkstošus mīnusu pamatojumus video, kur suns izglābj bērna dzīvību. Nē, nopietni, pasmējos, pietika. Ideja absurda, tas arī viss. Visi tie, kuri grib paskaidrot to arī dara komentāros. Ne velti tāda sadaļa kā ''komentāri'' vispār pastāv. Heits būs vienmēr. lol 

2 0 atbildēt
Uz rokas pirkstiem varu saskaitīt, cik mīnusus esmu ielicis, prikola pēc ieliku - šim rakstam emotion
2 0 atbildēt

kautkaads marasms te tiek liets. Sen jau tika piemineeta sisteema kuraa var izveeleeties attieciigu autoru rakstus neredzeet savaa spoku rakstu piedaavaajumaa. Bet spoki negrib shaadu ideju integreet. 

2 0 atbildēt

Mani visvairāk kaitina, ka nebalso par rakstiem vispār. No 300 cilvēkiem labi, ja 20 novērtē rakstu ar + vai -

Vai tiešām tik grūti uzklikšķināt ?

2 0 atbildēt

Piekrītu rakstā izteiktajai domai, par to, ka mīnusus vajag pamatot! Jo kritikai, ir jābūt argumentētai, jo citādi tai nav jēgas.

2 0 atbildēt

Čuvakam kaifs ielikt to mīnusu,rakstam

kuram ir 1000+ agri vai vēlu viens ieliks -, jo kāpēc tad tas mīnuss ir

domāts. Tāpat arī, bet retāk kaifs ielikt plusiņu, ja rakstam ir 99 vai 499

plusiņi, bet tas tā.

2 0 atbildēt

"Princesei" liekas ka visiem 100% ir jaapatiik un jaatbalsta jebkas ko vins/vina uzraksta?

Un ja nepatiik, tad vajadzetu atnjemt iespeeju to izpaust, padariit to sarezgitu, vai ielikt speciaalaa listaa (sodiit)? 

Nu... Tiiri normaals kaadas 3.pasaules valsts diktators sanaaktu emotion

2 0 atbildēt

Es tev ieliku mīnusu, jo šeit sludini kaut kādas stulbības.

Lai autors varētu izpausties un attīstīties, kā tu raksti, tad NEPIECIEŠAMA REĀLA kritika. Ja cilvēks rada sūdu, tad viņu vajag novērtēt kā sūdu, lai nākošreiz taisa labāk. Ja par sūdiem liks plusus, tad cilvēks domās, ka iet pareizā virzienā un liks vēl vairāk sūdus.

Un ļoti slikti, ka neliec mīnusus. Un galvenā lieta, kapēc tev mīnuss, - jo lai gan tu te tēlo tādu paipuisīti, pozitīvo idiņu, tu ar savu rakstīšanas stilu pagriez tā, ka tev ir taisnība, bet mīnusu licēji - idioti. Bet tā nav. Tieši pretēji.  Tas pats arī  reālā dzīvē.  Sliktas kritikas noklusēšana  rada daudz ļaunuma. Pat vairāk ļaunuma nekā labuma. 

...

Par maniem mīnusiem. Es lieku mīnusus sekojosos momentos:

1. Kad raksts ir tupa nokopēts

2. Kad viss raksts ir viens video. Kāds cilvēks strādāja, montēja video, bet cits ieliek te, nokopējot linku, un seit pelna plusus.

3. Kad cilvēks kā tāds bomzis lūdz laikus, plusus, repostus, kad lūdz paskatīties savu video... Šajā gadījumā es pat pašā jūtūbā lieku aktīvi mīnusu, vienalga - labs video, vai nē. ( ir lieta, kad cilveks vienkārši piemin, ka vajag pierakstīties, vai val kaut ko, bet ir cita lieta - kad cilvēks to saka 10 reizes)

4. Raksts ir sūds

5. Rakstā ir meli, vai propoganda

6. Kad autors cer iziet uz haļavu, jeb raksts ir haltūra ( raksts ir pārāk īss, netiek savākti daudz materiāli, netiek apskatīta "otra puse", utt)

Un tas katru reizi nav jāskaidro.

6 4 atbildēt

Ieliku mīnusu. Pamatojums: nepatīk šis raksts.

Autor, kādā poniju zemē tu dzīvo? emotion

3 2 atbildēt

Es par brīvu izvēli!  emotion   Kāpēc tagad visiem būtu jāatskaitās par to kā viņš novērtē rakstu vai komentāru! Muļķības!!! Samierinies, vienmēr būs darvas lāse medus mucā! emotion  

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »