local-stats-pixel fb-conv-api

Ir noskaidrots, ar kādu auto Latvijā pārvietosies pāvests Francisks13

108 2

22. – 25. septembris Baltijas valstu katoļu sabiedrībām būs svarīgākās dienas šajā gadsimtā – visās trīs valstīs – Lietuvā, Latvijā un Igaunijā – ciemosies Romas katoļu baznīcas vadītājs pāvests Francisks, ziņo Latvijā vadošais portāls la.lv

Katrā vizītes valstī viņam tiek piešķirta automašīna, kas atspoguļotu viņa galvenās vērtības – vienkāršību un mērenību. Izņēmums nav arī Baltijas valstis – šeit pāvests ceļos ar “Fiat Tipo” automašīnu.

Uzņēmuma “Modus Group” automašīnu biznesa vadītājs Laurīns Sivilevičus stāsta, ka pāvests Francisks demonstrē vienkāršumu, godbijību, šīs vērtības tiek ievērotas arī tad, kad viņa pārstāvji izvēlas naktsmītnes, automašīnas, ēdināšanas vietas.

Savu vizīšu laikā dažādās valstīs viņš bieži tiek pārvadāts ar itāļu “Fiat” automašīnām, kuras piešķir attiecīgajās valstīs esošās pārstāvniecības. Šīs automašīnas lieliski iemieso ikdienas modeli – ir vienkāršas, kvalitatīvas un pieejamas sabiedrībai, skaidroja Sivilevičus.

Tiek gaidīti ārvalstu tūristi

Pāvesta vizīte – neparasts notikums visiem 6 miljoniem Baltijas valstu iedzīvotāju. Septembra beigās paredzētā Franciska vizīte – tikai otrā reize, kad pāvests ierodas Baltijas valstīs, pēc to neatkarību atgūšanas.

Pirmais 1993. gada septembrī ciemojās Jānis Pāvils II, viņš apmeklēja ievērojamākās Lietuvas, Latvijas un Igaunijas vietas, satikās ar vietējiem. Simboliski, ka šogad vizīte tiek organizēta 25 gadus pēc pirmās vizītes un apritot 100 gadiem pēc visu Baltijas valstu neatkarības pasludināšanas.

Visās Baltijas valstīs norisināsies dažas satikšanās ar Francisku. Tajās aicināti piedalīties ne vien vietējie iedzīvotāji, bet arī viesi no kaimiņvalstīm – Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas.

“Pāvests neierodas kā tūrists, viņu neinteresē skaistas fasādes, bet viņš vēlas sastapties ar cilvēkiem, ieraudzīt viņu acis, sajust viņu rūpes, izdzirdēt viņu balsi. Francisks ir harizmātiska, silta personība, slavena ar labu humora sajūtu, sirsnīgu komunikāciju, spēju uzrunāt visu cilvēku sirdis”, – apgalvo vizītes organizatori.

Francisks ir Vatikāna valsts vadītājs, tādēļ vērtības, par kurām viņš runā, vispirms ir kristīgas, orientētas uz cieņu dzīvei, cilvēka cēlumu, mīlestību tuvākajam. Viņš bieži akcentē evaņģēlija pamatvērtības: prieku, pateicību, palīdzību nabagajiem, bēgļiem, raksta la.lv.

Saskaņā ar vizītes organizatoru sacīto, pat neticīgais, kurš meklē taisnību, jēgu un ir cilvēks, kurš izvirza jautājumus, var saņemt iedrošinājuma un mierinājuma vārdus, ja vien ieklausīsies, ko pāvests, viesojoties Baltijas valstīs, vēlēsies pateikt.

Pēc ceļojuma velta labdarībai

Pāvesta vizītes laikā lietotās automašīnas vēlāk parasti tiek nodotas izsolē, bet savāktie līdzekļi tiek veltīti labdarībai. Tie ir ļoti pieprasīti modeļi – piemēram, 2016. gadā vizītes Filadelfijā laikā lietotais “Fiat 500L” modelis vēlāk izsolē tika pārdots par 82 tūkstošiem ASV dolāru.

Jauns tāds modelis ASV maksā četras-piecas reizes mazāk.

Pagājušajā gadā “Lamborghini” speciāli Vatikāna vadītājam radīja un uzdāvināja īpašu sporta “Huracan”. Tiesa, pāvests pie tās stūres tā arī nepiesēdās – automašīna tika pārdota “Sotheby‘s” izsolē par 715 tūkstošiem eiro. Tas ir par 4 reizēm vairāk, nekā sākotnējā “Huracan” cena, kas sasniedz aptuveni 180 tūkstošus eiro.

Lielākā daļa no summas, kas tika iegūta par automašīnu, tika veltīta ISIS izpostītas Irākas pilsētas Ninīvijas atjaunošanai, atlikusī daļa – citām labdarības organizācijām.

Lietuvā, Latvijā un Igaunijā pāvesta Franciska automašīna būs “Fiat Tipo”, kuras bāzes cena – mazāka par 13 tūkstošiem eiro.

Latvijā un Igaunijā pontifika vizīte ilgs pa vienai dienai – viņš apmeklēs svarīgākos reliģiskos objektus Rīgā un Tallinā, apmeklēs svētos dievkalpojumus un satiksies ar ticīgajiem.

Ne vien izvēloties automašīnu pāvests Francisks nedemonstrē greznību. Katras vizītes laikā viņš parasti apmetas Vatikāna pārstāvniecībā – Apustuliskajā nunciatūrā. Izņēmuma gadījumā, piemēram, kad valstī nunciatūras nav, pāvests nakšņo viesnīcā vai veco ļaužu patversmēs.

108 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Ko nez pensionāri u.c. strādājošie domā par pāvesta "pieticīgo 1000000 €" vizīti? Viņš šeit būs 10 stundas. 25€ sekundē tērēsim. Diezgan pieticīgi es jums teikšu.
15 0 atbildēt

Lai brauc ar zirga karieti, vecais āksts emotion

15 0 atbildēt

 emotion Dārgs prieks valstij.  

14 0 atbildēt

"Lūdzaties par izsalkušajiem bērniem" - teica pāvests, turot rokā lielu zelta krustu

14 0 atbildēt
aizspiedīšu savu riteni, ja apsolās nesaplēst!
9 0 atbildēt

es vispār šausminos ka par visu šito pasākumu maksās no valsts naudas ! vnk wtf ? kakova hu*a ? tie kas brauks uz to aglonu skatīties uz to romas pi*aru lai arī maksā no savas kabatas par viņa vizīti. vaj lai baznīca maksā...vienalga. bet nejau faking visu nodokļu maksātāju naudu. ehh dusmas. 

cerams viņam putns uz galvas uzkakās

8 0 atbildēt

pedofīlu karalis ieradies, meklējiet viņam auto. B..a, lai ar kājām iet līdz Aglonai kā svētceļnieki. Penšiem pie pensijas nav naudas piemest, vienam pediņu klanu pārstavim ir kur miljonus izmest.

7 0 atbildēt
Proncipā jau tā nauda paredzēta lai sakārtotu to pasākumu, nodrošinātu kārtību un panāktu lai šis pasākums puslīdz zolīdi izskatītos. Pāris pajoliņi uzraksta ka tas tak traki dārgi un pārējie kauc līdzi. Pašam Pāvestam jau šie jautājumi jau pofig, un man jau arī
1 3 atbildēt