local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nesekmīgie dzīvē sasniedz augstākus rezultātus?23

298 9

Nu ko drīz uz skolu? Zinu smagi sagremot šo faktu, bet vēl smagāk ir tad kad pabeidz skolu, iestājies darbā un priekšnieks ir tavs klasesbiedrs - klases lielākais divnieku karalis. Šodien aprakstīšu 8 iemeslus kāpēc tā varētu būt.

Ja kaut ko vēlies sasniegt dzīvē, tev ir aktīvi jāmācās un jāiegūst vismaz pirmās pakāpes augstāko izglītību- tā mums stāsta vecāki, skolotāji un kas tik vēl ne, nav jau brīnums, viņi paši tam tic un tas izklausās loģiski. Tā smadzenes skaloja viņiem un viņi tagad tās skalo mums. Vienkāršī sakot lai kaut ko sasniegtu tev jābūt zubrītim. Tomēr viss ir tieši otrādi.

298 9 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Ne visi, kas skolā labi mācās ir zubri. Dažiem vienkārši ātri pielec un ir laba atmiņa. Šādi cilvēki arī dzīvē droši vien tālu tiks. Un tad ir tādi, kas ir nesekmīgi un.. nu vienkārši ar mazāku skaitu smadzeņu rievu: kam nedalec pat elementāras lietas. Šie savukārt izstiepies vai saraujies, bet pašu spēkiem diez vai kļūs par miljonāriem. Plus vēl visam klāt, protams, veiksmes faktors, finanses u.c. lietas, kas palīdz izsisties vai arī tieši otrādi.

29 0 atbildēt
Jā, Pēterītis arī skolā mācījās uz coberiem, kurus pēc tam laboja uz četriniekiem. Un tā nobumbulēja Pēterītis savus 12 gadus skolas solā, sapņoja kļūt par astronautu vai ķirurgu un kad pienāca diena iet no skolas prom un lekt iekšā pieaugušo dzīvē, Pēterītis palika lasīt pudeles, jo viņam visas augstskolas aizcirta ciet durvis... Jā, tas ir zināms fakts, ka cilvēki, kuri skolā nav bijuši zubri, bet ir mācījušies viduvēji, izsitas tālāk kā tie citi, bet tas nenozīmē, ka divnieku karaļi kļūs par miljonāriem un nākamajiem Google vadītājiem. Muļķības. Ja tev skolā bija slinkums visu darīt, tad arī pa dzīvi tu izbrauksi kā sliņķis mammai uz kakla...
25 0 atbildēt

Nu darba devējs biezi pieprasa diplomu noteiktā profesijā. Un nevar spriest par visiem pēc vienas šiltes, gan sekmīgie gan nesekmīgie dzīvē ir izsitušies, gan arī palikuši par paklausīgiem komandu izpildītājiem. 

14 0 atbildēt

Stereotipiski, tikai tu nepieminēji, ja tas nesekmīgais būs dabūjis savu vietu, viņam tad vajdzēs sākt mācīties, lai to saglabātu. Nu nebūs tā, ka bez zināšanām varēs  izbraukt

11 0 atbildēt

Par 10-nieku matemātikas eksāmenā, sēžot maximas kasē, neviens tev nedos algas pielikumu  emotion 

9 0 atbildēt
savaarsmots raksts. laikam rakstija nesekmigais.emotion
6 0 atbildēt

realitāte ir tāda,ka viss ir atkarīgs nevis no sekmēm skolā,bet no tā,kā Tev dzīvē paveiksies. Un ,kur Tu būsi ieguvis izglītību

6 0 atbildēt

Es sevi uzskatu par gudru, bet tajā pat laikā dzīvē neko neesmu dižu sasniedzis, dzīvoju pie vecākiem, jo man neviens neiemācīja un pašam galvas nepietika, ko darīt.

Vecāki teica iegūt auto vadīšanas tiesības, bet 18 gados vēl nesapratu, ko gribu ko nē. Pa vidu visam krīze. LĪdz ar to arī mana gudrība nav nekā vērta, ja es to nevaru pārdot. 

Skolā es nebiju teicamnieks, bet bija "gaiša galva" un tiku apcelts, jo atzīmes bija labākas par citiem, bet ne sportā. Tēvs dzēra, un es arī nepiedalījos daudz kur un man zuda motivācija ko darīt un kļuvu noslēgts sevī.... Skola sagrāva manu pašapziņu, un beidzu cīnīties par lietām, jo vienmēr biju pēdējais, sliktākais. 

Citi darīja ko grib un viņiem izdevās, bet viņus neviens neapcēla par to, ko viņi dara.  Īsāk sakot, joprojām esmu depresijā un nedrošs, jo man neviens negribēja palīdzēt, un mācīja nebūt bezkaunīgam utt, un visu pārējo tamlīdzīgi. 

Diemžēl dzīvē notiek tā, ka izsitas tas kurš lien dirsā kam vajag un ir bezkaunīgs, bet man to neviens neiemācīja. Neiemācīja cīnīties par sevi, saviem mērķiem un darīt to, ko gribu es, nevis  vecāki.... Īsāk sakot, nevis sekmes ir noteicošais, bet bezkaunība, dirsā līšana un komunikācija. Un visiem pie dirsas ka tev ģimenē ir alkohola problēmas, ka jārūpējas par vecmammu un arī viņas finansēm, ka tevi pazemoja un ka tev neviens neteica kā meklēt darbu - visiem interesē cik tev daudz naudas uz doto brīdi, un kuram vairāk, tas arī tiek apbrīnots, vienalga ka iekšā viņš ir pretīgs lops.

5 0 atbildēt

Nesekmīgo cilvēku mierinājums.

5 0 atbildēt
Tulkots murgs. Kāds sakars nesakmīgajiem ar izgltības sistēmas apšaubīšanu? Es arī apšaubu, man daudz, kas nepatīk, bet savā dzīvē neesmu bijis nesekmīgs. Vienīgais, ka viņiem izgl. Sist. Nepatīk ir tas, ka ir kaut kas jādara un neļauj vienkārši gulēt uz galda un darīt ko vēlās. 3. Vispār sviests. Doma tāda, ka nesekmīgie dara, ko grib nedomājot. 99 no 100 nonāks uz ielas. Tā ir veiksme? Tie ir veiksminieki? Nopietni? 4. Vēl labāk. Tu te Gilu un Cukenbergu piemini?! Viņi nebija nesekmīgi, pameta skolu ar plānu, nevis gāja nodzerties.
5 1 atbildēt

Diezgan vienpusējs raksts.  Mēs redzam tikai tos nesekmīgos, kam viss ir izdevies. Kas ir līdz ausīm sūdos un parādos, jo bizness nav aizgājis, to mēs neredzam. Un nevajag man teikt, ka lielākā daļa ir superveiksmīgi.

Dzīvē nekas nav vienkārši, un jābrien caur sūdiem. Vienmēr ir vairāk jācīnas par savu vietu bieži vien, un mazāk darba iegulda mērķa sasniegšanā..... Cik kuram ātri paveicas būt īstajā vietā un laikā, tas arī viss+ vēl sūdi, kas nav no tevis atkarīgi- nepatiki  darba devējam, tāpēc nepaņēma, citu paņēma. (Kaut gan pēc papīriem tu biji labāks kandidāts).

Pa lielam ir tāds teiciens: "Kas kaunu nezin, badu necieš.".-

Man ilgi neatbildēja uz interviju, es pats pazvanīju un izrunājāmies nedaudz, beigās mani tomēr paņēma. 

Līdz ar to, nesekmīgie vadās pēc teiciena: "Mēģināšu, un kad tikšu, tad jau kau kā tikšu galā.". Diemžēl tas strādā tikai rutīnas darba jomās (Kuras var pazust automatizācijas rezultātā)- tāpēc es nedomāju ka tas ir baigais lepnums un sasniegums, neskatoties uz to, ka pelna arī tādas jomas tīri ok.

Savukārt, teicamnieki ir ar kauna sajūtu, ka nu: "Vai esmu pietiekoši labs".  Tāpēc idioti bieži vien tiek tur, kur viņiem nevajadzētu būt, sadomājas no sevis nezin ko, un izpilda savu darbu pavirši un neprofesionāli. Bet saņem labi.

Savukārt, gudrie velta ilgāku laiku sevis izglītošanai, tāpēc tiek uzskatīti par lūzeriem, kas neko nav "sasnieguši", kaut gan kādā brīdī, ja vien tiešām mācās, nevis slinko, tad izsitīs tos "nesekmīgos" no viņu vietām, ja vien būs pietiekami nekaunīgi.

Problēma ir, līdzīgi kā "Fooled by randomness" - ka mēs redzam bieži vien ka tiekot pie naudas, "nesekmīgie" to tērē pa labi pa kreisi, un tāpēc rodas maldīgs iespaids, ka viņi ir dzīvē visu ko sasnieguši. 

Tajā pat laikā, tiekot pie Miljoniem, Taisons bankrotēja.... tā lūk.

3 0 atbildēt
Zubrīši sarosījās mīnusošanai emotion
2 0 atbildēt
Dzīvē svarīgākais nav nauda. Ir skumji, ka tā ir pārņēmusi mūsu dzīvi, liekot cilvēkiem tiekties pēc tās, rezultātā mēs jau vairs nedzīvojam, tikai vēlamies nopelnīt vēl un vēl.
2 0 atbildēt

lmao, vienīgi visi šie "vEiksMīGie PiEmĒrI" (cukerbergs utt.) pameta hārvardu un top pasaules universitātes, nevis 10. klases latviešu valodas stundas

1 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt
😁
0 0 atbildēt

Bet jautājums raksta autoram- ko tu pats esi dzīvē sasniedzis? Vai esi viens no tiem kas domā ka ir gudrāki par pārējiem un točna zin, kā dzīvē kas notiek, bet beigās pašiem dzīvē nekas nesanāk?

0 0 atbildēt
20gadus p.sos pa IT. Bija labi, bija dranķīgi līgumi. Gada laikā pārkvalificējos down uz miesnieku. Tagad 2mēnešos izpildu IT 2gadu apgrozījumu
0 0 atbildēt