local-stats-pixel fb-conv-api

Planētas resursi izsīkst, cilvēce tuvojas milzīgai katastrofai!17

1. augusts ir kļuvis par 2018. gada Zemes Pārtēriņa dienu. Tas atzīmē dienu katrā gadā, kad Zemes resursu patēriņš ir pārsniedzis planētas spēju tos atjaunot. Ar katru gadu, šī diena tiek pasludināta arvien agrāk un agrāk. 1990. gadā tā bija tikai 7. decembrī, bet 2015. gadā - jau 13. augustā. Šo problēmu veido attīstīto valstu pārspīlētais un bieži vien izšķērdīgais patēriņš, bet papildus "devumu" sniedz strauji izaugsmes tempi pārējās pasaules daļās - galvenokārt Ķīnā, Indijā un lielā daļā no Āfrikas. Lasi tālāk...

252 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Jā, dzīvojam īstajā laikā, jo pamazām viss iet uz galu! (nu, diezgan strauji, bet mums vēl chill +/-) emotion 

15 0 atbildēt

Pilnīgi nekas te neizsīkst. Nopietnākos resursus mēs vēl ne tuvu neesam apzinājuši, tā teikt, paņemam tik to, kas rokas stiepiena attālumā. Ja ņemsi par daudz, daba pati to norisinās un nāksies mums mainīties, pielāgoties.

Par piesārņojumu gan varētu runāt, bet arī vairāk veselības kontekstā ne katastrofālu klimata izmaiņu sakarā.

5 2 atbildēt
Par šo tēmu ir daudz teoriju. Kaut vai par optimālo iedzīvotāju skaitu. Šeit mini, ka lai pietiktu visiem vajag 1,7 planētas. Tas nozīmē ka uz zemes optimāli var dzīvot +-4 miljardi. Ir dzirdēts ka optimāli var dzīvot 500 miljoni vai pat 12 miljardi. Es sliektos tuvāk tam ka šobrīd ir optimāls iedzīvotāju. sk. ar piebildi ja resursi tiek izlietoti prātīgi. Jārēķinās ar to ka ne tuvu visi resursi tiek lietoti šobrīd - tā pati Antarktīda sevi satur gāzi, naftu utt. Pārtika tiek izšķērdērdēta. Ja mēs varētu mākslīgi sadalīt esošo resursu uz visu pasauli neko neizšķērdējot - pāri paliktu. To gan pats esi pieminējis. Klimata pārmaiņas tā vai tā notiktu jo tas ir cikls, tikai cilvēks to ir paātrinājis ar piesārņojumu, industrializāciju un atkal jau pieminēto resursu patēriņu. Par tām neapdzīvojamajām teritorijām nepiekrītu, jo vismaz teorētiski daļa tagad neapdzīvojamu teritoriju (piemēram tuksneši) var kļūt vesaki, mitrāki tādējādi veidojot balansu - kaut kur būs jauns tuksnesis, citur jaunas auglīgas zemes un ūdens krājumi.Arī diagrammas informācija nepārliecina - statistika ir mazie meli. Pirmkārt, jau tas ka ir grūti izvērtēt to "cik zemes vajag". Ņemam kaut vai to ka attīstoties cilvēkiem mainās ne tikai patēriņš, bet arī otreizējās pārstrādes tradīcijas un metodes. Tabula neuzrāda nekādu pamatojumu datiem - metodes caur ko tieši veikti šādi secinājumi. Var ņemt to pašu Latviju - viens no pamata energoresursiem ir HES. Atjaunojamais resurss kuru gan ražojam paši, gan ieperkam. Pēdējos gados pakāpeniski tiek ieviesti vairāk uzlādes punkti elektro auto, meži tiek atjaunoti ( te gan varētu runāt ar cik vērtīgiem kokiem bet tā ir cita tēma), atkritumu apsaimniekošana uzlabojas, ar vien vairāk cilvēku tos šķiro - ne viss parāda ka situācija būtu tik drūma.
3 1 atbildēt
Thanos was right.
1 0 atbildēt
Ir par ko padomāt...
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt