local-stats-pixel fb-conv-api

Plakanās Zemes Teorija74

56 12

Kas ir plakanā Zeme?

Pamatā pastāv divi pasaules uztveres modeļi. Zinātnisma virzītais heliocentriskais, kurā Saule ir centrā un visas planētas rinķo ap to, un ģeocentriskais, kur Zeme ir centrā un visas planētas, t.sk. Saule rinķo ap to.

Ejot cauri izglītības sistēmai mums māca tikai vienu pasaules modeli, otrs tiek noklusēts un pat izsmiets. Taču laikam ejot, cilvēki sākuši saskatīt neskaitāmas pretrunas, kurās nonāk NASA un pārējie mūsdienu Visuma pētnieki, un heliocentriskā pasaules modeļa popularizētāji. Ja noliek malā teorijas un sāk pētīt realitāti, veicot eksperimentus atklājas, ka Zeme ir nekustīga, ka Zemei nav izliekuma, ka ūdens okeānos un jūrās ir perfektā līmenī. Ir taču jāvar pierādīt, ka Zeme ir rotējoša lode atrodoties uz tās! Vai tiešām par to vai dzīvojam uz rotējošas lodes, mēs varam pārliecināties tikai lidojot kosmosā vai akli ticot zinātnisma izvirzītajām teorijām? Nē! Ir jāvar dabā pierādīt, ka dzīvojam uz lodes, kura rotē ar 1650 km/h lielu ātrumu.

Ja ar šo rakstu es ieinteresēju vismaz dažus cilvēkus veidošu otro rakstu.Šis ir mans pirmais raksts.

56 12 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

''stāvot Rojas pludmalē, Kolkas ragam būtu jāslēpjas veselus 50 m aiz horizonta''

Neaizmirsti, ka priedes uz kurām skaties arī ap 50 metru garas un pie tam tās aug kāpās nevis jūras līmenī. Tā ka kaut kas redzams tomēr būs.

0 0 atbildēt
6. Ūdens molekulas lauž gaismas starus un rada tādu skatu kā bildē. Kāds sakars to likt šeit? Tas pats telefons jau vien ir un zīmulis. Sūds konfekšu papīriņă tak ar paliek sūds, nevis konfekte.
0 0 atbildēt

Ja kādam tiešām interesē fakti par šo tēmu, tad šeit ir pieejami daži materiāli veidoti ar vienkāršiem skaidrojumiem angļu valodā (ja kādam ir vēlme, varu pameklēt arī akadēmiskos avotus, kur skaidrojumi būs apjomīgāki, sarežģītāki, bet nāks pa taisno no zinātniekiem) -

https://flatearth.ws/

https://www.popsci.com/10-ways-you-can-prove-earth-is-round#page-3

https://www.metabunk.org/debunked-the-flat-earth-theory-14-ways-the-flat-earth-theory-is-false.t7148/

0 0 atbildēt
sams runāja emotion
0 0 atbildēt

Jo tur nav malas. Ir vel talak teorijas par to kas ir aiz lielajam ledus sienam. Bet es redzu nevienam neinterese. Es varetu sataisit nakamo rakstu par to kas varetu but aiz zemes malas.

Uztaisi gan, būs interesanti palasīt.

1 3 atbildēt

abas teorijas ir pretruniigas...hvz kaada ir iisteniiba  emotion 

0 3 atbildēt

 emotion 

0 3 atbildēt

Hei, paldies autoram! Šis beidzot bija kaut kas saturīgs uz citu "spokos" ātrumā sacepto, kļūdaino rakstu fona.

Es pats esmu sācis vērot cītīgāk un piedomāt pie šī plakanās-apaļās zemes jautājuma. Pagaidām viss - pilnīgi viss - liecina, ka zeme ir plakana. Un kāpēc lai nebūtu? Nav jau neviena pierādījuma tam, ka zeme ir lode. Neviens vismaz nav spējis tādu sniegt.

Ja ir spēks un iedevesma, droši cep augšā otro rakstu - ir forši, ka kāds īsumā apkopo visu vienuviet un vēl pasniedz latviešu mēlē.

0 4 atbildēt