local-stats-pixel fb-conv-api

Četri ieteikumi svara zaudēšanai - neseko mītiem!30

Mūsdienās, izplatīta problēma cilvēku progresa vai mērķu nesasniegšanai liekā svara zaudēšanā ir nepareizs uzturs. Liela daļa cilvēku nav informēti vai neapzinās to, ka tieši veselīgs un sabalansēts uzturs ir vairāk kā puse no visa darba. Svara zaudēšanai ir tikai viens vienkāršs pamatnoteikums – patērēt vairāk kalorijas nekā uzņemt! Lasi tālāk…

272 1 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Man "patīk" tie nekonkrētie ieteikumi atteikties no kaut kā (piemēram, saldumiem), patērēt mazāk kalorijas utt.

Katram ēšanas paradumam var būt savi iemesli, ar kuru izpratni vajadzētu sākt tā vietā, lai mocītu sevi ar kaut kādām tur diētām.

Piemēram, kāpēc plašāk netiek stāstīts, ka pastiprināta saldumu kāre var liecināt par olbaltumvielu trūkumu vai, ka sāta sajūtu rada šķiedrvielas? Ir daudzas mazas nianses, kas var liecināt par konkrētām organisma vajadzībām. Un tās noskaidrojot un apmierinot var izdoties diezgan veiksmīgi sakārtot svaru arī bez mazohistiskas sevis mocīšanas.

12 2 atbildēt

Panemiet suni no patversmes un ejiet staigat vismaz 2x diena pa vismaz stundai un jo vairak, jo labak. Nekad nevajag nemt vera laika apstaklus, sals vai vetra, katru dienu... I´ sunim palidzesiet, i´ pasi sev. 

7 0 atbildēt

Ok...

Esmu "Daļnoboišiks"... Man 31 (ja paveiksies tad nākamgad būs 32).

Ir lieki 10 - 12kg.

Ūdeni izdzeru 2.5 - 4L dienā.

Kustos regulāri pie iekraušanām, izkraušanām, vakaros eju pastaigāties apm 3km.

Ēdu reizi dienā!! Vakaros!Atkarīgs no tā, cikos beidzu darbu. parasti no 19:00 - 23:00.

Cukura paka līdizi ir, bet nu jau 7 nedēļas kā neattaisīta.

Ēdu pārsvarā ceptu gaļu (Liellops, Rukša karbonāde, reti vista), salātus (Salāatu mix ar tomātiem, gurķiem un "zaziki"... *insert Homers drooling*... kā garšo kartupeļi, makaroni un siers esmu aizmirsis.

Pēdējo 3 mēn laikā esmu zaudējis 2.8kg (Ir iespēja nosvērties).

Jautājums - (Viss iepriekš teiktais ir PATIESĪBA) Ko es daru nepareizi ja man visu laiku ir bezspēks??? 

Šodien nostrādāju 14h un 57min, astoņas h nosēdēju pie stūres. Tagad rakstu no Frankfurtes apkārtnes un man nāk rubaks! pēc 8h un 35min sākās jauna darba diena.

5 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. Es, kā sertificēts fitnesa treneris, piekrītu. Bet gribu precizēt - pēc 6 vakarā vajadzētu atteikties nevis no ogļhidrātiem pilnībā, bet tieši no ātrajiem ogļhidrātiem. Vēlams uzņemt lēnos ogļhidrātus (produktus ar daudz šķiedrvielām u.c.), jo tie baro organismu ilgstoši un organismam nerodas bada sajūta, kas saukārt var izraisīt organisma vēlmi uzkrāt rezerves. Ātrie ogļhidrāti ne tikai uzkrājas kā tauki, jo netiks izmantoti vakarā, bet arī palielina insulīna līmeni organismā, un viens no insulīna uzdevumiem ir aizsargāt tauku rezerves no izmantošanas (pataupit "grūtiem laikiem" ) . Tāpēc arī vēlams pirms plānotas aerobās slodzes (dabā vai sporta zālē) vēlams 2-3 stundas neēst, it īpaši ātros ogļhidrātus. Bet tas attiecas tikai uz svara zaudēšanu - masas audzēšanai vajag kādu stundu pirms treniņa apēst ko vieglu, lai pietiek glikogēna svaru cilāšanai.

4 0 atbildēt
Man arī ir pāris ieteikumi. Nerij starp ēdienreizēm Ēd ar sāta sajūtu Lieto daudz ūdens/šķidruma. (protams ne kolas)
4 0 atbildēt

"Atceries – patērē vairāk kalorijas nekā uzņem!" - šis varēja arī būt vienīgais teikums šajā rakstā. 

Pats veiksmīgi esmu atbrīvojies no riepas. Tiesa daudz vieglāk to ir izpildīt, ja ir iegādāta daudzmaz jēdzīga fitnesa aproce vai pulkstenis. Lētie ķīniešu pakaļdarinājumi (ar īpašu uzsvaru uz PAKAĻ) ir tikai butaforijas, kas savu uzdevumu pilnīgi nemaz nepilda. 

Ar sakarīgu gadžetu var sekot līdzi patērēto kaloriju daudzumam. Es pats cenšos noturēt vismaz 500 kaloriju deficītu dienā. Tas ir pietiekoši, lai nejustos nemitīgā badā un tajā pašā laikā pamazām tiktu vaļā no liekā svara.

4 0 atbildēt

Vēl viens priekšnoteikums- sakārto domāšanu, izveseļojies no depresijas, ja tāda ir. Manā gadījumā nepārtraukta stresa un nomāktības dēļ ķermenī labi padarbojās tāds hormons kortizols, ar kura palīdzību 1,5 mēn laikā pieaugu pa 20kg. Kopš pusaudzes gadiem vienmēr esmu centusies aktīvi kustēties un diemžēl arī turēt uz drastiskām diētām, lai tēta gēniem neļautu izpausties, tomēr pienāca ļoti melna strīpa dzīvē kad mācījos 9h dienā, pēc stundām 7h darbīgā, kustīgā darbā un pēc mājasdarbiem pāris stundas miega 5 dienas nedēļā. Dienas laikā 2 nelielas maltītes, bez uzkodām, kaloriju deficīts 900 un vairāk, kā kuru dienu. Pēc pusgada šāda ritma vienkārši uzblīdu, ka neviens nesaprata, kas ar mani notiek, radi un kolēģi satraukti. Pagâjuši 3 gadi, iet smagi, te pie satraukumiem atkal uzblīstu, lietojot zāles nerviem sāku tievēt. Arī daktere vaino depresiju un hormonus. Ja gribi būt slaids, sakārto prātu, kusties, ēd veselīgi, dzer ūdeni. Tieši tik vienkārši izklausās, bet prasa piepūles. No sērijas no pain-no gain emotion 

3 0 atbildēt

Šeit ir aprakstīti tikai un vienīgi mīti...

1. Jā, tas palīdz, bet tikai uz īsa laika posmu. Atteikšanās no jebkura produkta rada tieši pastiprinātu vēlmi. Un tad cilvēki brīnās - kapēc man nav pašdisciplīna un problēmas ar kompulsīvo pārēšanos ilgākā laika posmā, Ja uzsāk "diētu" tad tādu, lai var turēties visu mūžu.

2. Pus patiesība, ja izņem 6 vakarā, viss atkarīgs cikos cilvēks iet gulēt.

3. Kardio treniņi (riteņbraukšana, staigāšana) ir visneefektīvākais veids kā zaudēt svaru. Visam pārējam nosauktajam gan palīdz.

Tad nu beigās es nesapratu, tu uzskaitīji mītus? Jo 4. nav gluži mīts.

5 3 atbildēt
Man pietika strādāt 13h dzert daudz ūdens un ēdu visu... Tas jau nav visiem vienādi katram vielmaiņa ir savādāka.
1 0 atbildēt
Izlasi tač iepriekšējo komentāru. Neviens te nesaka, ka saldumi ir labi. Runa ir par to, ka ievērojot šādas tādas nianses ne no kā nebūs JĀATSAKĀS, jo nemaz nekārosies. Atteikšanās = sevis mocīšana, vajag panākt to, ka nekārojas neveselīgās lietas.
1 0 atbildēt

Es ievēroju visu no  tā, bet man vienalga ir liekais svars.. emotion Bet + jo varbūt arī noderēs.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

izklausās vienkārši emotion

0 0 atbildēt
Ko man teikt? Neievēroju neko no tā visa, bet mans svars - 46,5 🤔
0 0 atbildēt
Gribi notievēt? Brauc uz Latviju. Par algu paveiksies, ja jumti sev virs galvas sagādāsi. Par ēdienu vari aizmirst, savukārt ūdens - Latvijā peļķu ir daudz.
2 2 atbildēt

Huiņa

0 3 atbildēt
Malacis. Labs raksts. Pēc 18 neēst ir ļoti grūti, bet, ja gribi rezultātus, tad daudz kas ir jāpacieš
0 5 atbildēt