local-stats-pixel fb-conv-api

Vīrieši uniformās – Es ģībstu!21

298 0

Ar ko mums asociējas armija? Ar spēku, disciplīnu un staltu stāju. Var šķist, ka militārpersonu mundieri ir vienveidīgi un garlaicīgi. Kādi tur joki, ja runa ir par valsts drošību. Cita lieta ir Goda gvardi, kuri pilda pavisam citas funkcijas un ir saglabājuši vēsturiskās uniformas. Uzsākot dienestu neviens pat nenojaušs, kādā armijas daļā tas nonāks un kādā uniformā nāksies defilēt. Karavīram vienmēr to vienmēr jānēsā ar godu un bez ierunām.

Šis raksts domāts tiem, kuriem nācies saskarties ar obligātās formas valkāšanu. Vienā brīdī jebkurš ir to ienīdis vai nu bezjēdzīgās krāsas vai tāpēc, ka izskats šķitis galīgi bezjēdzīgs. Bet galu galā, varbūt citiem ir paveicies vēl mazāk. Mazs, bet tomēr mierinājums.

298 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Vismaz Ādolfam bija laba gaume attiecībā uz uniformām.

13 0 atbildēt

4. Seksīgie bumbuļiem rotātie grieķu karavīru zābaciņi īstenībā ir diezgan briesmīgs ierocis - zābakos ir 60 naglas katrā, tie sver 3 kg,  mīlīgais bumbulītis slēpj ļoti asu nazi, un dabūt spērienu ar tādu zābaku labāk nevajag

7 0 atbildēt

Atbalstu uniformas, paldies dievām, iestādē kurā mācījos arī bija obligāta uniforma.

Balts vai zils krekls ar uzplečiem un šļipsti izskatās eleganti.  emotion 

7 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

Nevaru ielikt plusiņu,jo man te kaut kāds balsošanas  limits,bļin....Varu vēl ielikt ''plusīgu'' tekstu!Tev,varbūt,pie kājas manas domas,-Tu noteikti esi ''SPOKU'' favorīts! emotion 

5 0 atbildēt

Mans tēvs dienēja cara armijā 7 gadus. Atceros no vņa stāstītā, ka toreiz jauniesaucamie esot bijuši diezgan debīli. Lai iemācītu soļot ierindā, pie kreisās kājas esot siets siena saišķis, pie labās - salmu. Pēc komandas - soļos - maršs sekojusi komanda sien-saloma, sien - saloma..... Gribētu arī tādu bildi redzēt, bet iespējams, ka stāstītais bija tikai anekdote. 

4 0 atbildēt

Un kur latviešu puikas?

4 0 atbildēt

Nu nezinu, es esmu valkājis obligāto formu, bet man nekad nav bijušas negatīvas asociācijas ar to.

2 0 atbildēt

Labs emotion  emotion 

1 0 atbildēt

Bildes labas, trūkst tikai mūsējās..+

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Dīvaini. Dara pilnīgi bezjēdzīgu lietu, kas nenes sabiedrībai nekādu dižu labumu, bet tik ļoti tiek apbrīnoti. Pat kara laikā ar vienu gvardi no soļotājiem vien nepietiktu.
0 0 atbildēt

Super

0 0 atbildēt