local-stats-pixel fb-conv-api

Produkti, kas pagātnes cilvēkam ļāva pārdzīvot ziemu12

175 0

Mūsdienās ir tādi, kuri gatavojas zombiju apokalipsei, taču sagatavoties ziemai viņiem ne ar ko nopietnu nesaistas. Tomēr vēl nesenā pagātnē sagatvoties ziemai cilvēkam bija viens no kritiskākajiem nosacījumiem, lai sagaidītu pavasari, kad daba atkal cilvēku ir spējīga lutināt ar savām veltēm. Pirms aptuveni divsimt gadiem ne visiem bija iespēja izmantot konservēšanu, lai ziemā sevu diētu kaut cik, necik dažādotu un mūsdienās reti kurais savā virtuvē vai pieliekamajā pārtiku tur vajadzībām, kuras ilgtu mēnesi uz priekšu. Kas protams nāk par labu lielveikalu tīkliem un pārtikas produktu uzglabātājiem, lai ziemas periodā varētu no patērētāja iegūt papildus peļņu, četrkāršojot vai desmitkāršojot kāda noteikta pārtikas produkta cenu, tuvojoties pavasarim.

Tad nu nolēmu uzskaitīt, manuprāt, būtiskākos pārtikas produktus, kuri ļāva cilvekam sasniegt mūsdienas un izvairīties no bada, ja mājsaimniecībā bija kaut viens, kurš pārzināja, kā izvēlēties un glabāt attiecīgos produktus, lai izvēlētie produkti būtu arī lietojami uzturā nākot pavasarim.

175 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Un kur ta burkaani? emotion

8 0 atbildēt

Praktiski padomi +  emotion 

5 0 atbildēt

Labi padomi. emotion  emotion 

4 0 atbildēt

Tas nebija nemaz tik sen ,kad cilveki uz ziemu gatavoja krajumus. Svarigs bija kartigs pagrabs,ar kartupelju kasti un plauktiem. Tad vareja sagatavoties ziemai un to parlaist bez problemam.Tagad jau veikalu pa pilnam un vairs nav tik svarigi visu iepirkt ,,uz priekshu ,,  ,bet psrs laika krajumus gatavoja gandriz visi. Uz tris cilveku gimeni pietika ar 5 maisiem (50kg) kartupelju ar kuriem biezi vien iztika lidz jaunai razai(pateicoties labajam pagrabam).Kapostus gan neglabaja ar ,,galvinjam nesaskaroties,, emotion  ,bet gan tos vienkarshi ieskabejot.Gurkjus marineja ,salija un pievienoja visadiem salatiem . Salatus gatavoja no visa ka.Ari majas ,,tushonkas,,tika sataisitas visvisadas, tagad tadu garshu no veikala precem nedabut.To var darit ari tagad(dara ari),bet cilveki palikushi slinki,palaujas uz veikaliem un pec tam brinas par veselibas problemam ...

4 0 atbildēt

Oho, kkas šāds no tevis nebija gaidāms. Ļoti labi.

4 0 atbildēt

Tu draudziņ aizmirsi tādus būtiskus sakneņus kā sīpolus,ķiplokus,kāļus ,skābētus kāpostus,sķābētus gurķus,sālitas sēnes. Tie visi bij produkti,ieskaitot Tavus pieminētos kuri ļāva dazudzām ģimenēm izdzīvot kara laikā un smagos pēckara gadus.

1 0 atbildēt

Varētu padomāt, ka vairs neviens kartupeļus (un visu pārējo..) ziemai neglabā... emotion 

0 0 atbildēt