local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesība par alkoholu.139

1313 34

Medicīnā alkoholu jau pirms 300 gadiem izmantoja kā narkotisko pretsāpju līdzekli un otrā pasaules kara laika kā narkozi operāciju laikā. Ievainotajam tukšā dūšā deva izdzert 3 glāzes "kandžu" (pašbrūvēts, augstus grādus saturošs alkoholisks dzēriens), atšķaidītu spirtu 40º, vai degvīnu. Pēc tādas devas, pacients zaudēja samaņu un zaudēja jeb kādu sāpju sajūtu. No narkozes līdz nāvei šķir tikai 1 glāze šāda alkohola. Tomēr anestezioloģijā ātri atteicās no alkohola pielietošanas, jo tam ir ļoti šaurs efektivitātes spektrs un praktiski netverama robeža no narkozes līdz nāvei. Cilvēkam ar lielu ķermeņa masu tās var būt 3,5 glāzes, kamēr cilvekam,kuram svars ir ievērojami mazāks, liktenīgas var izrādīties 2-2,5 glāzes alkohola.

Cilvēka organismā nav neviena orgāna, kurš neciestu alkohola ietekmē, tomēr visvairāk cieš smadzenes, jo tieši smadzenēs šai indei ir tendence uzkrāties. Alkohols nokļūstot organismā, uzsūcas asinīs un ar asinsriti nokļūst smadzenēs, kur noārda smadzeņu garozu. 1961.gadā, trīs ASV zinātnieki – fiziķi Melvin H.Knisely; Raymond C.Pennington; Herbert A.Moskow, Dienvidu Karolīnas, Čarlstonas Medicīnas Universitate.



1313 34 139 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 139

0/2000

Reizēm jābrīnās. Visādas grupas, kas sludina, dzert nedzert, pīpēt vai nē. Alkohols ir tradīcija, kas ir pazīstama jau gadu tūkstošus. + Negribas ticēt par stāsta ticamību, jo reāli zinu kā ir dienvidos, viņi, ja izdzer alus pudeli, tie čaļi ir štīmī kādas 3 dienas. Pilnīgi reāli, tāpēc apšaubu, kur pie velna ņēmi to info. Alkoholu jau paaudžu paaudzēs senči ir gatavojuši un dzīrēs mielojuši. Ja pakļaujies mārketingam, tad tas ir kas cits. Pats nēesmu dzēris ne pīpējis jau labu laiku, bet es aizstāvu tos, kas dara, jo respektēju viņu izvēli. Pat zālītes pīpēšana ir tradīcija. Ja viss būtu galīgā dirsā, neviens nedzertu. Atverat acis, paskatieties uz realitāti, tas nav nekas tik toksisks. Piepušķotas muļķības nācās vien izlasīt. Taisnība tur ir pārāk mazos daudzumos, lai ņemtu vērā.

5 1 atbildēt

Kur mans Bauskas izlejamais?  emotion 

4 0 atbildēt

nekas labs jau tas nav, BET.. kaut kā arī par nerviem ir jārūpējas - arī tiem vajag kādā brīdī atslābumu. jau sirmā sentantē dažādās pasaules malās cilvēki lietojuši kaut ko apreibinošu un gan jau ne bez pamatojuma!

vienkāršāk sakot - ir savu reizi jāierauj, saprātīgos daudzumos nekaitējot organismam.

4 0 atbildēt

Neticu,neticu,neticu. Kpc tad bezpajumtnieki un alkoholikji mirst tikai tad kad nosalst vai sadeg+ vel autoavarijas un ta varu turpinat lidz ritam? Es piemeram neesmu dzirdeejis vai redzejis ka kads no shiem ieprieksh minetajiem butu aizgajis dabiga naavee. Pupu mizas draudzinj.

4 0 atbildēt

Nepiekriitu !!!emotion nejau visi ir dzeeraji.

4 0 atbildēt

Labs raksts! Žēl, ka tas manus paradumus nemainīs. Dzērājs neesmu, bet garšo man vīns, alus, viskijs, rums ar kolu emotion 

4 0 atbildēt

kas tie ir par cilvēkiem, kas pat šitādiem rakstiem spēj ielikt mīnusu? emotion

8 4 atbildēt

Jāņos bez aliņa? da pašol tu! elpot un ēst ar ir  kaitīgi.emotion

6 3 atbildēt

Un mīnusus salika dzērājiemotion

3 0 atbildēt

Nu tas ka alkohols ir kaitīgs, nav apstrīdams, bet nu šeit drusku ir pārspīlēts. Es domāju ka galvenie faktori ir daudzums un kvalitāte. Tieši tā pat kā ar sāli , cukuru, holesterīnu - visur jāzina mērs, vēl jo vairāk, šīs lietas zināmos daudzumos organismam pat ir nepieciešamas. Tas pats etilspirts izdalās mūsu organismā rūgšanas un fermentizācijas procesā neatkarīgi no mūsu gribas un ir pilnīgi nepieciešams dažādiem bioķīmiskiem procesiem. Tā kā es personīgi neticu ka vīna glāze pie sātīgām pusdienām liks kādam izmīst smadzenes, par Optima līnijas bamsli pie sēmušku paciņas - nestrīdosemotion

3 0 atbildēt
Šis ir super raksts. Es par šo jau krieviski biju atradis informaciju gan youtubā gan tekstos. Nelietoju alkoholu jau sen un pamanu daudz daudz atšķirību un pārmaiņu savā dzīvē uz labo pusi. Ne tikai. Pamanu ka oža uzlabojas un daudz kas cits. Piemēram bārda neaug tik ātri. Retāk jāskujas. :)
3 0 atbildēt
Katrs pats var izvēlēties - dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, vai tādu, kurā ir alkohols.
3 0 atbildēt
Uz to mums atkal jāiedzer.
4 1 atbildēt

alkOhols

2 0 atbildēt
Ļoti labs un pamācoš raksts, kas tomēr liek aizdomasties par to vai mēs tiešām visas dzīves garumā izčurājam savas smadzenes. Piemērots raksts jāņiem....
2 0 atbildēt
Cilvēks visu mūžu nedzēra un nepipēja,80 gados prāts aizmuka 81 nomira! Kur tava raksta loģika? True story...
3 1 atbildēt

"Medicīnā ir zināmi neskaitāmi gadījumi kad cilvēks pēc kārtīga rauta neatceras kur bijis, ar ko, kapēc un ko darījis ... " - Privātajā dzīvē zināmi vairāk :D

2 0 atbildēt

Šo rakstu pie favorītiem. Izlasīšu pirms nākamās lielā ballītes. Paldies. Bet Latvijā vispār, manuprāt, nav nekas tāds kas jauniešus atturētu  no alkahola lietošanas. Nereti tas ir lētāks par limonādēm, pienu un daudz ko citu. Šeit jau ir problēma valsts mērogā. Cigaretes vismaz nav tik lētas. Lai gan... Un vispār kad vecāki runā par to, kur jauniešu dabū visas šīs lietās, piemēram, alkaholu un cigaretes, ja viņiem vēl nav 18?! Damn, ir neskaitāmi veikali kuros pārdevēja uz tevi paskatīties un, ja izskatīties kaut cik uz tiem 18 varēsi kaut vai pirkt litru šņabi. Pati esmu redzējusi to visu... Šeit ir bezatbildība no pārdevēju puses. Protams, arī no vecāku. Ja bērnam ko šādu iedotu izlasīt pirms viņš kaut kur dodas, es domāju, ka viņš kaut nedaudz padomātu par to visu ko lej sevī iekšā..!

2 0 atbildēt

Ne tik daudz tas, ka vadīt, bet tas, ka alkohola aprite ir milzīgs bizness. tāpat kā spēļu automāti, farmācija un militārie ieroči..

2 0 atbildēt

man nekad nav bijis tās pohas, dzeru vienu glāzīti kad man ir nauda un man ar to pietiek. zimā vispār nedzeru, vasarā gan auksts alus no leduskapja karstā dienā ir vajadzīgs.

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »