local-stats-pixel fb-conv-api

Kā kaņepes kļuva par aizliegtu vielu.43

552 4

Sveiki spocēni.

Mūsdienās kaņepju audzēšanu aizliedz likums. Agrāk šo augu ļoti plaši izmantoja gan virvju izgatavošanai, bet arī videi draudzīgu celtniecības materiālu ražošnai.

552 4 43 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 43

0/2000

Tas kad viņa ir aizliegta nenozīmē kad viņu nevar lietot emotion

22 0 atbildēt

Visi tie tipiņi, kas uzskata marihuānu par ahūno narkotiku - jums derētu pašizglītoties un nomainīt savu stereotipisko domāšanu ar nepareiziem uzskatiem. Tie kas nav nekad mūžā pamēģinājuši uzsmēķēt zāli vai marihuānu vai sauciet to, kā gribiet, nevar objektīvi spriest par šo tēmu. NU NEVAR. Un visi tie valdības gudrie pārstāvji, kas noraidīja dekriminalizāciju, ir vienkārši atpalikuši. Igaunijā tas jau sen ir izdarīts. Daudz kur pasaulē jau tas ir izdarīts. Ir tik daudz argumentu, kāpēc tas būtu pozitīvi, ja dekriminalizētu marihuānu, un tik maz, kāpēc to nedarīt. Bet labi.

Vēl arī tas, ka ja esmu pieaudzis cilvēks, man ir tiesības dzīvot tā kā vēlos, ēst to, ko gribu, dzert to, ko gribu, tad kā tas var būt, ka pāris čuvaki valdībā man aizliedz izaudzēt 3 stādus (kuri auguši no zemes tieši tā pat kā sīpoli, dilles un viss pārējais), un pēctam to savā mājā vai dzīvoklī uzsmēķēt? Tā ir mana izvēle un es pats esmu par sevi atbilīgs, tieši tā pat, kā lietojot alkaholu, kas izraisa nopietnākas sekas.

bezjēdzīgi jau šeit runāt, varu derēt, ka visi "gudrie un zinošie" tūlīt man sabāzīs mīnusu čupu, bet uzklikšķiniet uz viģika un noskatieties!

https://www.youtube.com/watch?v=fRsHlPWKwGw

20 1 atbildēt

Bišķi par ko padomāt visiem gudrajiem mutes virinātājiem par to cik slikti, ka marihuāna nav legalizēta - kā jūs domājat nodrošināt to, ka pēc legalizācijas to nepīpēs visi sīkie, visās malās. Jo to, atšķirībā no alkohola, varēs arī izaudzēt mājās un nopirkt uz katra stūra(neoficāli). Mēs visi zinām cik mūsu jaunatne ir ķerta izdzert un izpīpēt visu, kas kustas un kas nē. Man nebūtu nekas pretī, ka to pīpē pieaugušie, bet vai kāds var garantēt, ka marihuana neietekmē bērna smadzenes? Jo viņi noteikti to pīpēs, jo tas būs "stilīgi".

19 0 atbildēt

eļļu aizlieguma ugunij pielēja mežu un kokvilnas plantāciju īpašnieki, uzpirka zinātniekus, mēdijus, un iestāstija, ka kaņepi parasti izmanto, lai ķertu dullo (gandža, hašišs).

Lai gan kaņepe tika izmantota daudzās jomās - būvniecībā, lopbarībā, auduma ražošanā, kurināmajā un pārtikā (rupjmaize ar kaņepju sviestu). Un tai bija pamatīgs trumpis, kas izgrieza pogas trokšņa cēlāju rūpalai - ātri aug, izturīgs un pieticīgs augs.

11 0 atbildēt

ilustrētā vēsture...novembra vai decembra izdevums...

7 0 atbildēt

Labs raksts. +

6 0 atbildēt

Ironiski, ka no tā neviens nekad nav nomiris. Sliktākais kas ir noticis, kāds ir skaļi ņirdzis vietā, kur nedrīkst tā darīt vai izrijis visu ledusskapi un pēc tam sajuties vainīgs par to. 

A spaiss tak vispār rullē. Benzīnā izmērcētu, apčurātu pērnā gada zāli drīkst legāli tirgot! Nu jau vairs nevar, bet tā pat  un cilvēki tik indējas un mirst un visiem pie kājas. 

5 0 atbildēt

Smoke weed everyday.. Žēl, ka netiek legalizēta. Ja daži umņiki nemāk viņu lietot, tad nemāk un lai nelieto. 

7 2 atbildēt
Mani interesē,kurš novilka pirmo kāsi!?:0
5 0 atbildēt
Vai autors maz zina, ka kaņepes un marihuāna nav viens un tas pats? Kaņepes brīvi tiek audzētas vairākās valstīs un aizlieguma tām nav, jo tās nesatur kanabinoīdus ( THC ( vielas, kas apreibina, atbrīvo endorfīnus un ietekmē CNS ))...
3 0 atbildēt

Nopirkt alkoholu nepilngadīgajam nav gluži tik pat viegli kā maizi. Un šito štelli varēs izaudzēt arī mājās. Padalīties ar draugiem būs elementāri. Uzpīpēt starbrīžos - elementāri. Es vispār savu muti nevērtu vaļā par šo tēmu, ja nezinātu cik mūsdienu jaunatne ir degradējusies. Pēdējo 15-20 gadu laikā jaunatne ir mainījusies par 180 grādiem.

3 0 atbildēt

Mēs esam postpadomju telpa. Gribi vai negribi, bet savas sekas tā ir atstājusi. Uz uskatiem, domāšanu un dzīves vērtībām.

3 0 atbildēt
jāuztin viens Bro emotion
3 0 atbildēt

Pag, pag, es kaut ko nesapratu. Ķipa, ja kaut kas kļūst atļauts tad to ir grūtāk iegūt? Loģika? Es neredzu kur ir problēma nepilngadīgajiem iegūt savā īpašumā lakaholu un cigaretes.

2 0 atbildēt

Man tas atgādina, mazu resnu puiku, kam ir monster energy drink krekls, un kas laukos pamēgināja uzspīpēt nātres. Un tad nāk teiciens. Once smoked weed.

2 0 atbildēt

Vaig mūsdienās tādu likumu par zobu izraušanu, tad spaiseri vairs visspar neeksistēs.

2 0 atbildēt

ko tad vēl darīt ja visi paša izdomāti raksti maksimums var dabūt 100 + un ap 30 -. Nevienam jau neinteresē tas cik tu darba ieguldi galvenais lai ir interesanti. Protams ir daži spoki kas prot no nekā uztaisīt kaut ko. Es lieku to kas manuprāt varētu likties interesants. Un neesmu vienīgais. emotion 

2 0 atbildēt

Pastāsti starpību starp 0.1% THC kaņepi, un kāpēc tā nav nelegāla, un kādu Northern Ligts piemēram... jo savā ziņā kaņepi var legāli audzēt, tikai būs nereāli maz THC.

Also OP, post some danker pics Dankpic.jpg

1 0 atbildēt

Also, es es viņu neuzskatu par aizliegtu, tāpēc pīpēju xD. Negribu pīpēt? Forši tad arī nepīpēju...

Bet nopietni... nevajag neko mēģināt dekriminalizēt, kamēr pajoļi sēž valdībā... Elektrība mājās it kā ir, ūdens ir, interneta veikali ir... Jā... Kanādai ir legalizēšanas plāns, ceru, ka viņa būs piemērs Latvijai... Bet ko darīt, ja valdība ir pilna ar žīdiem, kuriem ir tikai žīdu intereses. Rīgā aug kaut kas ruderalis-veidīgs, kas nav īsti sviesta kaņepe... ir lipīgas... nekas ļoti īpašs bet kaut kas tomēr ir...

2 1 atbildēt

Ne jau to es nesapratu. Viņš teica, ja kaut kas ir aizliegts ar likumu un ir konkrēti sodāms, tad to ir vieglāk iegādāties nekā atļautu lietu ko tirgo veikalā. Lūk tas izklausījās neloģiski.

0 0 atbildēt