60% (6 no 10) Izpildes laiks: 00:01:59
Izpildīju testu un noskaidroju to, ka es visu dzīvē daru nepareizi
Tests ir nevis par gurmāniem, bet par tradīcijām, jo gurmāns ir persona, kas ēd izmeklētus un izsmalcinātus ēdienus.
Tāpēc īsti nepiekrītu dažām atbildēm.
1.par picām - hrens viņu zina, kāpēc komentos iet runa par ananasiem, bet īstam gurmānam picas garšu veido dekors nevis maize, jo picu var taisīt uz jebkādas pamatnes, tai ir jāgaršo pēc sastāvdaļu kominācijas. Ja kādam svarīga ir picas pamatne, tad lai ēd maizi nevis picas.
Piemēram, parasts cilvēks ēdīs margaritu. gurmāns jau ēdīs četru sieru picu. sicīlijā uz gandrīz visām picām ir anšovi, kas ir mantots no romiešu laikiem, jo anšovus izmanto sāls vietā. Un no tā jau vien izriet pirmais gurmāla likums, ka pamatnei ir jāgaršo neitrāli, visu nosaka pildījums.
2. parastam vēderam karstmaizē ir vajadzīgs siers, savukārt gurmānam karstmaizē obligāti vajadzīgi pikanti pipargurķīši, vai kāda tomātu šķēle, var būt jebkas, kas liek pietecēm ar siekalām pilnai mutei. Viņš nekad nepirks karstmaizi ar sieru.
3. par gvakamoli salātiem. Spēriens autoram pa olām, laima dzimetene ir indonēzija un Taizeme. Meksikā šodien ir laima lielvalsts un mērcēs lieto laimu, jo tas ir lētāks nekā citrons, un meksikā aug spānijas laims.
4. ungāru gulašzupa var iztikt bez sarkanvīna, var arī iztikt bez paprikas, bet nekad nevar iztikt bez čilli pipariem. Ne sarkanvīns, ne bell paprika nedod to ugunīgo asumu, kas ir ungāru gulašzupai. papriku var aizvietot ar tomātiem, sarkanvīnu mierīgi var aizvietot ar sarkanā etiķa un balzamiko krēma mērci (ko es daru, jo tad iegūst daudz feināku garšu), bet ne ar ko nevar aizvietot asumu, ko dod čilli pipari.
5. bez kā nevar iztik karbonādes. Pareizā atbilde ir ribas kauliņš pie muguras karbonādes gaļas, kurš dod to fantastisko piegaršu. Plika gaļa bez ribas kauliņa citās valstīs ir kotletes. Gurmāns pieprasīs karbonādi ar ribas kauliņu!!!
Un vēl šitas un tas. Piemēram, citronus, laimus, ķimenes lieto, lai novērstu vecuma smaku zivīm, gaļai. Šodien tas skaitās modes klidziens, vēsturiski vecu ēdienu izejvielu neatņemama sastāvdaļa.
esmu pārliecināts, ka rasikam un ezkinam arī būtu ko teikt par šo testu.