local-stats-pixel fb-conv-api

Aptauja: Vai 9.klases skolēniem būtu jāliek eksāmeni? Lūdzu izpildi

Agh... Te es atkal sēžu spokos un daru visticamāk to, kas man nekad nepalīdzēs, bet varbūt tomēr...

Tātad, es pats arī esmu 9klasnieks (lūdzu komentos par to neko nesakiet) un mājās visu laiku īdu par to, lai atceļ 9 klases valsts centralizētos eksāmenus, jo ziņās stāsta, ka tos it kā vēlās atcelt, it kā nē, kā arī nevēlos to likt. Es aptaujāju dažus pieaugušos, ko viņi par šo domā un visi atbildēja, ka visiem būtu jāliek, taču tad es jautāju KĀPĒC, bet no viņiem konkrētu atbildi nedzirdēju. Man stāstīja, ka tas ir kaut kāds punkts dzīvē, kas pārbauda tavas iegūtās zināšanas pamatskolā, kā arī viskaut ko tamlīdzīgu, bet pamatojums šeit nav, jo tas neko nemainītu, ja es arī neliktu. Tieši tāpēc izveidoju šo aptauju, lai secinātu, kā būtu pareizāk un iespējams šis dos iespēju mums, 9klasniekiem, šogad nelikt eksāmēnus.

Ps. Ja Tev vēl ir kāds svarīgs jautājums, kuru būtu svarīgi uzdot pasaulei, uzraksti komentos un es iespējams pievienošu šajai aptaujai.

72 2
72 2 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Ja man viņiem bija jāiet cauri, tad gribu lai citi arī iet tam sviestam cauri emotion

https://media.tenor.com/images/3228078faf2bc3bae2dbab6fa22d1d1d/tenor.gif

11 0 atbildēt

Skola ir radīta lai no tevis izzinātu kas tev vislabāk padodas un ko vēlies. Diemžēl Latvijas izglītības programma grūž visu rīklē pēc kārtas, studentiem/skolēniem nav tiesību izvēlēties priekšmetus kas vislabāk padodas (un ar ko plāno nodarboties dzīvē) un atcelt tos kas zini ka tev dzīvē (kādu nu šo dzīvi būsi izvēlējies) nenoderēs... Pats skolas laikā biju liecinieks ka teicamniece mūsu klasē netika skolā kurā vēlējās dēļ tā ka viņai ļoti slikti padevās sports. Un tici man šī meitene bija staigājošs kalkulators/Wikipedia taču diemžēl sports viņu novilka pie zemes. Man personīgi nepadevās algebra lai arī lidz tai biju teicamnieks (matemātikā), vainoju gan sevi (noslēdzos) gan skolotāju (pirmajā stundā pateica ka burtiem algebrā ir jābūt tāpēc ka tā ir)...nu un ko ar uzmestu lūpu zaudēju visu interesi algebrā.

Atgriežoties nedaudz pie tēmas - eksāmens ir vajadzīgs lai saprastu kas tev tiešām padodas un uz kurām nozarēm/profesijām tev velk. Neņem eksāmenu pierē kā kautko standartizētu (t.i. - jāmācās tāpēc ka vajag, jākārto tāpēc ka vajag) pat ja nesanāks kāds priekšmets tas NEKO nenozīmē, jo jā... dzīvē lielākā daļa no tā nenoderēs taču maza sajēga ko vēlies vispār dzīvē darit parādīsies.

Dažus eksāmenus noliku "šmaucoties" kad biju tavā vecumā jutos gandarīts,jo lūk - "mission complete" ...bet vai tiešām? Nē! Tā arī nesapratu ne kas vēlējos būt ne ko gribēju savā dzīvē darīt... Man bija iemācīts ka jāstrādā un jāpelna nauda, to arī gāju mācīties...

Vai es vel to darbu daru? (Maksāja ļoti labi) - Nē!

Vai es biju laimīgs ar savu izvēli - Sākumā jā ($)

Vai esmu atradis par ko gribu savā dzīvē kļūt - Nē! (Daļēji sāku apzināties)

Katrā ziņā viss ir atkarīgs kā uz to skatās vai eksāmens ir vajadzīgs...

Vēlies atrast sevi? - Jā vajadzīgs

Vēlies tikai pelnīt naudu? - Nē nav vajadzīgs tāpat kā pati skola.

Strādāju 14 gadus darbus par kuriem nesapņoju, jā maksā labi, bet neteiktu ka esmu laimīgs un beigu beigās darbs kuru tu ļoti mīli īsti nejūtas kā "darbs"

11 1 atbildēt

Pirmkārt, skolā, priekšmetos - sportā (atzīmes par fiziskajiem pārbaudījumiem), vizuālajā mākslā (zīmēšana) un mūzikā (dziedāšana) nedrīkstētu likt atzīmes, jo tas daudziem ir diskriminējoši, tiem kam attiecīgi padodas vajadzētu, izveidot atsevišķas spec-grupaas skolā kur, tad arī talantīgos zīmētājus, dziedātājus, sportistus vērtētu un ievirzītu tālāk viņu prasmes un talantus. Otrkārt būtu forši, ja būtu kā Amerikā, kur vēlāk var izvēlēties dažus priekšmetus kurus pats grib Macīties. Vienmēr visādas reformas, bet jēga nekāda.....

7 0 atbildēt

Kopš kura laika 9. Klasē ir centralizētie eksāmeni?🤔

4 0 atbildēt

Es saku, ka nevajag, labāk lai visi, kas grib, tiek pa taisno uz videni!!!

3 0 atbildēt

Ja, un tad mums, pārējiem, kuriem eksāmeni ir nākošos gadus būs jāliek tie? Nav mazliet netaisnīgi?

3 0 atbildēt

eksaameni ir forsi. tie bija kkas labs tai garlaiciigajaa sskolaa!

2 0 atbildēt

Nekur nebiju teicamnieks, bet visparejie eksameni mani ir ievilkushi, ka 4 reizes nomainiju augstskolu, visur budzeta tiku, lidz atradu isto, ko pabeidzu. Budzeta latvija netiek tikai toposie bezdarbnieki ( skrejeji pa juristiem, biznesa vaditajiem, jo tur 50% katru gadu aizskrien ).

Taka te 1 saka, baz visu nevajadzigo ieksa, augstskola, pirmaja semestri tikai baz nevajadzigu info ieksa, kas neaistisies ar profesiju, bet to matematiku tev vajag tikunta, kaut vai vina ir ar izdomatiem skaitliem. Tas ir, lai tev attistitu domasanu. Matematika ir 100% jebkura nozare, kuru tu izvelesies. Bus ta ekonomika, bus ta fizika, pus ta programmesana. Fizika, ja iesi pa dajebkadu inzenieri, vina sadalisies apaksnozares. Elektronika, pneimatika, hidrualika utt. Kad augstskola 1. kursu fizikaa pabeidz, tev fizika sadalaas vairakos dazados prieksmetos. Man personigi vina pardalijas robotika, elektronika, mehanika ( kas velak pardalijas ieprieksminetajos hidrualika un pneimatika, ka ateviskos prieksmetos ).

Eksameni parada ari realas cilveku zinasanas. Es visu videni pa 4-5 visur macijos, eksamenos man bija beigas pat A limeni, kamer bija pat eksemplars, kam kimija bija 10 gadaa, vesture ari 10, bet eksamenos beigas attiecigi E un F limeni, kad mums bija A-F limenu sistema. Jo, gala vertejums neko nenozime, ja tu uz kd iezubries uz 10, bet pec nedelas pat prieksh 1 neatceries neko.

2 0 atbildēt

Eksāmens ir jāliek, ja parējo gadu nav dzīts lunis, tad 2 mēneši neko neizsaka.

2 0 atbildēt

Jo 9.klasei ir jānokārto eksāmeni

2 0 atbildēt

Jāizdara ko "solīju" pēdējā jautājuma -

Tāpēc ka salīdzinoši daudzi iet prom no skolas jau pēc 9.klases, un vajag jau diplomu ar atzīmi lai varētu iestāties kaut kādā koledžā vai citur... izņēmums - bomzim vajag tikai diplomu musariku iztīrīšanā un izdzīvošanā.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt