local-stats-pixel fb-conv-api

Tuneļi ausu ļipiņās14

81 2

es pats izdomaju taisit tuneli(protams ausi emotion ) tapec mazliet pamekleju bildes un info ka tas viss notiek, kada ir citu pieredze un domas par sadu auss pirsingu. un nolemu ari padalities ar atrasto info. :) jus ari varetu izteikt savas domas gan pozitivas gan negativas (: (zinu ka daudziem ir pretenzijas pret tiem milzigajiem tapec to varat nerakstit .)


Tuneļu veidošanas metodes
Konsultē Iveta Gudkova, diplomēta meistare no salona Neotattoo.
„Jā, auss tuneļi šobrīd ienākuši topā, tos visbiežāk izvēlas jaunieši, taču, šķiet, viņi tomēr nepazinās, cik nopietnas sekas šie caurumi var atstāt nākotnē,” saka Iveta Gudkova.
Speciālists tuneļus var izveidot trijos dažādos veidos:
1. Cauruma izkniebšana — šo veic tikai dažās pīrsinga studijās, jo tas ir ļoti sāpīgs process.
2. Cauruma paplašināšana — izdurtajā caurumā uzreiz ievieto mazu tuneli.
3. Cauruma staipīšana — izdurtajā caurumā klāt ieslidina vēl vienu auskaru. Kad tas ir sadzijis, turpina ievietot vēl citus atsvarus. Šī tuneļa iegūšanas metode ir vislaikietilpīgākā, tāpēc mazāk sāpīga.
„Lai arī tuneļi izskatās forši, jārēķinās, ka izdurto caurumu nevar aizaudzēt, jo auss ļipiņā nav muskulatūras. Tādēļ, lai likvidētu to, būs jāgriežas pie ķirurga. Es kā pīrsingu speciāliste uzskatu, ka jauniešiem, lai izdurtu ausīs tuneļus, būtu jānāk ar vecāku atļauju, jo viņi taču vēl nezina, ko darīs pēc desmit divdesmit gadiem,” teic speciāliste.

Jauniešu pieredze
Kristīne, 17
Doma par tuneļiem man radās tāpēc, ka šķita — tad atšķiršos no pelēkās masas. Pirmoreiz tādu ieraudzīju kādā koncertā, kur grupas solistam abās ausīs pamanīju pa tunelim. Internetā atradu informāciju un nolēmu, ka vēlos tādu arī sev. Kad pie tā tiku, apkārtējo reakcija bija nevis pozitīva, bet vairāk noraidoša. Mamma, ieraudzīdama, kā stiepju caurumu, bāžot tajā dažādus atsvarus, sāka skandalēt. Tomēr visvairāk apkārtējie satraucās par to, ko ar caurumu es darīšot vecumdienās?!
Lai tiktu pie tuneļa, pietiek ar parastu caurumiņu ļipiņā. Pirmais svešķermenis, ko es ievietoju ausī cauruma stiepšanai, bija pildspalvas serdīte, pēc tam smalkais salmiņš, bet katrs var likt, ko vien vēlas, galvenais — stiept caurumu pamazām. Vienīgais, kas jāatceras, — nekādā gadījumā nelikt caurumā sērkociņus, jo tad var sākties infekcija, kā tas gadījās manai draudzenei. Kamēr tunelis mazs, viss iet kā pa sviestu, tomēr — jo lielāks tas kļūst, jo grūtāk atrast piemērotus priekšmetus, ko tajā ievietot. Nedod Dievs, ja pa nakti svešķermenis izkrīt — viss darbs vējā! Staipīšanas ilgums ir katra paša rokās — es centimetru platu tuneli izstiepu četrās dienās. Man liekas, ka tuneļi piestāv gan meitenēm, gan zēniem, tikai domāju, ka meitenēm nevajadzētu likt lielāku tuneli par diviem centimetriem. Man šķiet, ka tuneļi ir diezgan padārga izprieca — ja caurums ir lielāks par vienu centimetru, jārēķinās, ka tas maksās vairāk nekā desmit latu.

Aiva, 18
Auss tuneļus biju redzējusi jau iepriekš, bet nezināju, kā pie tādiem tikt, līdz pamanīju, ka tunelis rotā manas draudzenes ausi! Man tas iepatikās jau pirmajā mirklī, jo bieži tādus negadās redzēt. Mamma neļāva taisīt, bet es, nevienam nesakot, pati sāku to stiept. Tā kā ausīs jau bija parastie auskari, caurumiņos sākumā ievietoju nabas pīrsingu, kas ir resnāks nekā auskars. Pēc tam caurums jau bija pietiekami liels, lai tajā ievietotu sūkājamās konfektes kātiņu, vēlāk jau otas kātiņu utt. Sāpīgākais brīdis ir kārtējā nu jau krietni lielākā svešķermeņa ievietošana. Draugu lokā vienam puisim ir divus centimetrus plats tunelis, bet, cik man zināms, tas nav daudz, jo var stiept tik lielu, cik vien auss ļipiņa atļauj.

Negatīva pieredze
Arta, 15
Man bija izveidots auss tunelis, bet jau pēc divām nedēļām es to aizaudzēju, jo man ļoti sāpēja un caurums sāka strutot. Pēc tam, kad izņēmu tuneli, caurumā nevarēju likt arī parastos auskarus… Mans viedoklis ir tāds, ka ne visiem šie tuneļi piestāv. Galvenais nepārspīlēt ar lielumu, jo pēc gadiem nokarenas ausis izskatīsies vairāk nekā neglīti!

« 1  2  3 »
81 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Tikai pozitīva attieksme, nek ādas problēmas nav bijušas :) .

Nostaigāju gadu ar 12mm tagad stiepšu līdz 2cm :)

7 1 atbildēt

man ir 0.3mm ;DD

4 1 atbildēt

man anormāli patīk kā izskatās puišiem tādi apm. 4mm. omgggg. vienam paziņam ir abās ausīs. bļa tik forši izskatās. :D

2 1 atbildēt

man ariii gribaas, bet vieniiigie iemesli ir taadi kad peec tam vini neaizaugs kaa arii vecumdienaas negribeesu ar taadiem staigaat (neeerti), bet par kirurgu vai lielaaku tuneli maksaat negribu

1 0 atbildēt

vienā bija 2cm,converse zvaigzne,labā auss kkāda tizla man,visu laiku kkas tai nepatika,iekaisa kad bija 8mm,izņēmu n tagad kā nekā nebijis,protams to nevar teikt par kreiso :D

0 0 atbildēt

man nežēlīgi patīk tuneļi,bet pašai anv pacietības staipīt. xD

0 0 atbildēt
mad avatarsmad

man ir četri tuneļi ,nav nekadu problemu ,ja nestaipa pa atru 

0 0 atbildēt

man bija 8mm, tad man apnika un vairs nepatika un es meegjinaaju aizaudzeet, bet nesekmīgi ! tgd ir taadi uz 2-3mm cauruminji ! gribas vinjus aizshuut noladeets emotion

0 0 atbildēt

man tuneļi nepatīk.

2 14 atbildēt

Un kā tas vecumdienās izskatīsies? emotion Tad jau labāk tetovējumu uztaisi...

1 13 atbildēt