local-stats-pixel fb-conv-api

Nejaucības NAV modē5

56 10

Būt jaukam nav slogs
Būt labam, sirsnīgam un iecietīgam cilvēkam tiešām ir forši. Un ne jau tikai tāpēc, ka šādu cilvēku klātbūtnē arī visi citi jūtas ērtāk un patīkamāk, bet gan lielākoties tevis paša dēļ – gaiši cilvēki ir daudz produktīvāki un veselīgāki. Turklāt tā tu vari iegūt daudz jaunu draugu. Un ne jau tādus, kam galvenais ir patrīt par tevi mēles, bet gan tiešām jaukus, sirsnīgus un uzticamus – tādus kā tu pats. Ja reiz ir tik daudz argumentu, kāpēc būt jaukam un sirsnīgam, kāpēc mēs ļaujam sava rakstura dzēlīgajai daļai lauzties uz āru? :)

Nejauks, bet ne vienuļnieks
Vai zini, ka cilvēki mēdz būt nejauki, asi un dzēlīgi tāpēc, ka jūtas nedroši un nepārliecināti par sevi? Būt nejaukam ir vienkārši, jo tādējādi var parādīt citiem savu pārākumu... Nosacīti, protams. Kā tikt galā ar nejauceņiem? Dažreiz iedarbojas dziļš skatiens tieši acīs, tomēr dzīve pierāda pretējo – ar nejaukiem ļaudīm pa labam. Tieši šā iemesla dēļ dzēlīgie cilvēki nav vientuļnieki.

Mainies!
Padomā, kā tevi uztver citi – apkārtējie. Visprecīzāk to noskaidrosi, pajautājot draugiem, ko viņi par tevi domā, taču tev jāapsola, ka nekādā gadījumā neapvainosies vai nesāksi strīdu par dzirdēto. Noklausies un pasaki paldies par atklātību. Nelielai atkāpei – arī es, raksta autore, reiz nolēmu noskaidrot, ko par mani patiesībā domā draugi. Saņēmusi pārsteidzoši atklātas atbildes, nespēju noticēt, ka man piemīt tieksme ātri apvainoties, un, protams, to uzzinājusi, apvainojos. :) Tiesa, pēc tam, kad dzirdēto biju rūpīgi apdomājusi, secināju, ka draugiem tiešām taisnība. Ar to gribu teikt – patiesībai jānobriest. Un turpmāk vienmēr mēģini apslāpēt mazo velniņu sevī iekšā, lai tas neizlaužas uz āru. Draudzene atkal nav atdevusi tavu lūpu spīdumu? Nedusmojies un neesi dzēlīga, bet pasaki, ka arī tu pati vēlies to lietot! Klasesbiedrene no tevis vienmēr noraksta angļu valodas mājasdarbus? Neļaunojies, bet paskaidro, ka, tavuprāt, viņa pati vēlāk to nožēlos, kad kontroldarbā netiks galā ar uzdevumiem.

MINITESTS
Nejauko paradumu saraksts

Atzīmē apgalvojumus, kurus vari attiecināt uz sevi. Ja esi atzīmējis vairāk par trim – sāc rīkoties, lai kļūtu jaukāks, kamēr vēl nav par vēlu!

Tev bieži ir asas diskusijas (pat strīdi) ar ģimenes locekļiem, draugiem, skolotājiem, kaimiņiem, bibliotekāri, pārdevēju – patiesībā ar jebkuru, ar ko krustojas tavi ceļi. Tu allaž izved cilvēkus no pacietības. Vienmēr saki visu, ko domā, pat tad, kad apzinies – par nepatīkamo taču varētu pateikt citādi... Cilvēki parasti nesāk ar tevi sarunu, pat netuvoties tev. Tu mēdz ignorēt draugus dienās, kad tev vienkārši nav vēlmes ar viņiem runāt.
56 10 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.sirups.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

 

0 0 atbildēt

Kāda jēga bij pārkopēt? emotion

0 0 atbildēt

jūties lepna ar to?

0 0 atbildēt