local-stats-pixel fb-conv-api

Mode prasa upurus.7

88 2

Jau no laika gala cilvēki ir izgudrojuši dažādas lietas un veidus, kas spētu izcelt tos uz pārējo fona. Dažkārt izgudrojumi bojā ne tikai veselo saprātu, bet arī fizisko veselību. Cik tālu būt vērts iet, lai netraumētu sevi, bet tomēr būtu modes upuris?

Augstpapēžu kurpes
Augsti papēži padara sievietes augumu slaidāku, kājas pievilcīgākas un tēlu izsmalcinātāku. Man pašai prieks, ka sievietēm ir šāda iespēja nēsāt augstpapēdenes.
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Katru dienu kājas izjūt ļoti lielu slodzi, tāpēc tās ir jāsaudzē. Ja ikdienā nēsā augstpapēžu kurpes, tad ķermeņa masas spiediens novirzās uz pirkstu galiem, neizmantojot papēdi. Šāda veida svara sadalījums veicina pirkstiņu deformāciju. Īpaši uzmanīgiem kurpju izvēlē ir jābūt jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem, kad kauli vēl nav pilnībā izveidojušies un viegli pakļaujas deformācijai.
Ja apavi ir ļoti šauri un vēl uz augsta papēža, tad pēda tiek pakļauta pastiprinātai berzei, kas var novest pie varžacu veidošanās.
Ar augstpapēžu kurpēm var panākt abus efektus gan graciozitāti, gan neglītu gaitu. Ir jājūt šī smalkā līnija, kad augstpapēžu kurpes palīdz uzlabot ķermeni un kad sabojā gaitu un padara nēsātāju par ķēmu.

Vienīgais apavu pāris
Parasti finansiālu apsvērumu dēļ lielai daļai cilvēku garderobē atrodas tikai viens apavu pāris. Dažkārt tas ir super stilīgā zīmola ražojums, kas maksājis simtus. Lai arī kādas īpašības nepiemistu miljonu vērtajām kurpēm, diendienā nedrīkst nēsāt tikai vienu pāri apavu.
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Slēgti apavi rada siltumnīcas efektu. Kāja svīst un kļūst mitra. Šādā vidē ļoti labi vairojas dažādas sēnītes un baktērijas. Ja diendienā staigā tikai ar vieniem apaviem, tad ir jāievēro īpaši augstas higiēnas normas, lai nenodarītu pāri savām kājām. Arī zeķēs ir jāmaina regulāri.
Pēc nēsāšanas apavus būtu ieteicams izžāvēt un dezinficēt ar speciāliem līdzekļiem.

Apspīlētas bikses
Mode nosaka, kas cilvēkam ir jāvelk. Apspīlētas bikses izceļ kājas un komplektā ar augstpapēžu kurpēm padara slaidas un graciozas. (protams, ne vienmēr ar biksēm var panākt šo efektu)
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Apspīlētas bikses rada spiedienu uz cirkšņiem un nosprosto asinsvadus, veicinot varikozu vēnu rašanos. Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar asinscirkulāciju un vēnām ir jābūt ļoti uzmanīgiem, izvēloties šauru apģērbu. Nospiežot asinsvadus, tiek traucēta limfas cirkulācija, kas veicina celulīta veidošanos. Bet vīriešiem, it īpaši, ja nēsātās bikses ir sintētiska auduma, rodas asinsrites traucējumi un siltumnīcas efekts sēkliniekos. Šāda apģērba nēsāšana mazina spermatozoīdu aktivitāti un spēju apaugļot olšūnu.

Atkailināts viduklis un mugura
Mūsdienās skaists augums ir cieņā. Un kāpēc gan to neparādīt pārējiem? Bet ja termometra stabiņš noslīdējis zem nulles?
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Jostas vietas rajons ir ļoti nozīmīga zona cilvēka ķermenī, jo šajā rajonā atrodas ļoti daudz cilvēkam svarīgo orgānu.
Iestājoties aukstam laikam, plikumi var radīt apsaldējumus, kā arī neglītu, raupju ādu. Smagākos gadījumos ir iespējams iegūt nopietnus muguras apsaldējumus, kas var izraisīt radikulītu, sēžas nervu iekaisumu, nieru, olnīcu apsaldēšanu un citas problēmas. Tāpēc pirms atkailināšanās jāpadomā vai tas ir tā vērts. Lai lēmumu pieņemt būtu vieglāk, minēšu dažas sekas, kas var rasties apsaldējoties – muguras sāpēs, urīna nesaturēšana, neauglība.

Ciešs krūšturis
Kurš vīrietis nedievina krūtis? Sievietes ir īpašas ar to, ka daba apveltījusi ar šādiem dārgumiem. Bieži vien dāmas cenšas izcelt šo vietu, izmantojot krūšturi, kas paceļ vai maina formu.
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Ilgstoši nēsājot nepiemērotu krūšturi, tiek nospiestas plecu un ārējā krūškurvja vēnas, kas izraisa asinsrites traucējumus. Ja ievēro, ka vēnas ir paplašinātas vēnas uz krūškurvja vai zonā no krūštura lencītes līdz rokas locītavai, steidzīgi atbrīvojies no krūštura.
Krūšturis ir domāts, lai palīdzētu noturēt krūtis un veidotu to formu, bet nedrīkst radīt tām diskomfortu. Ja izcelies ar raženām krūtīm labāk izvēlies krūšturi ar platām lencītēm, kas palīdzēs noturēt svaru, bet neiegriezīsies plecos kā striķi.

Pīrsingi un tetovējumi
Piedāvājumu klāsts ir ļoti liels. Skaists pīrsings var izcelt vēderu vai degunu, arī tetovējums var kalpot kā skaists aksesuārs.
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Visizplatītākā vieta pīrsingiem ir ausis. Ir dažāda veida auskari, kas atšķiras pēc kvalitātes, smaguma, materiāla un krāsas. Problēmu sagādājošākie auskari ir lielie riņķi, kas aizķeras un traumē ausi, sliktākajā gadījumā izraujot miesas gabalu.
Pirms cauruma vai tetovējuma veidošanas lietderīgi ir noskaidrot kādi antiseptiski līdzekļi tiek izmantoti. Miesas caurduršanai vai tetovēšanai ir jāizmanto vienreizlietojamas adatas. Ja tiek izmantotas jau lietotas adatas, tad tām ir jābūt ļoti labi dezinficētām.
Pīrsingu un tetovējumu taisīšana ir viena no izplatītākajām C un B hepatīta ieguves procesiem.
Draudi pastāv arī ar dzīšanu. Bieži vien traumētās vietas iekaist un struto. Tetovējuma vietā var veidoties nevis skaists zīmējums, bet rēta, bet pīrsingu nākas aizaudzēt, jo tas nedzīst.

Solārijs
Atšķirībā no Austrumu valstīm rietumos vasarīgs iedegums ir topā. Tas izceļ zobus, kas izskatās baltāki, un padara brūnāku ādu.
Kāpēc nevajadzētu iet?
Sauļošanās solārijā nav kaitīga, ja to nepārspīlē.
Vislielākā kļūda, ja iedeguma tīkotāji pāris dienās pirms svarīga pasākuma grib iegūt skaistu iedegumu. Pārforsējot sauļošanās laiku un biežumu var iegūt nopietnus ādas apdegumus.
Pārāk bieža solārija apmeklēšana sausina ādu un veicina tās novecošanos, kā arī ir drauds ādas vēža iegūšanai. Speciālisti iesaka saulē un solārijā pavadīt ne vairāk kā 50 stundas gadā.

Gredzeni
Rota, bez kuras precēti cilvēki nešķiras ne dienu. Gredzeni izceļ pirkstus un var pagarināt tos.
Kāpēc nevajadzētu nēsāt?
Strādājot pie mehāniskām iekārtām vai dārzā, ieteicams gredzenus noņemt, jo pastāv risks iegūt traumas. Ja gredzeni ir pārāk daudz, tie nospiež pirkstu asinsvadus un traucē asinsritei. Pārāk ciešus laulības riņķus ieteicams izstiept, jo tie var ieaugt miesā un radīt nopietnus draudus veselībai.
Gredzeni ir bīstama rota, ja roka tiek traumēta. Tā var sākt pampt un gredzens būs kā žņaugs, kas nav noņemams. Visnegatīvākās traumas var iegūt, ja nejauši gredzens tiek aizķerts. Šādā veidā var pat noraut pirkstu.

88 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

kad es biju maziņa,es teicu citādāk - 'mode prasa līķus' :DD

8 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts, visu izlasīju,  protams, ka noteikti ielikšu +emotion

6 0 atbildēt

Katrs jau pats var izvēlēties, ko darīt ar savu ķermeni. Mēs visi dzīvojam tikai vienu reizi un gribam to nodzīvot skaisti un tā, kā paši vēlamies. Tādēļ arī neesmu pret plastiskajām operācijām,tetovējumiem,pīrsingiem utt.

Lai nu kā, bet raksts ir labs un ++ esi nopelnījusi

3 0 atbildēt

Man ārsts teica ka nedrīkt nēsāt neko ar plananu pēdu un jābūt vismas vienam cm papēdīm, vislabāk ja ir 3 cm.

1 0 atbildēt

 

+++++++

1 0 atbildēt

da labi 2 bildē džekam nekad nebūs meitenes.;D

0 0 atbildēt

Uj, es viennozīmīgi esmu no tiem cilvēkiem, kas moka savas kājas...

Esmu pat raudājusi, kad kājas sāp tiiiik ļoti, vai nju pirkstiņi pārāk saspiedušies, jo kāja uz priekšu saslīdējusi, vai uzberzts, vai papēdis ir tik augsts, ka iespējams nostāvēt kājās max 3 stundas...

Un tik un tā tiek regulāri iepirkts jauns apavu pāris, kura papēdis nav zemāks par 10 cm...

Ehh...

Bet izklaidēties kedās arī ta kā negribās...

+

0 0 atbildēt