local-stats-pixel fb-conv-api

Krusta tetuvejums2

33 4

Krusta tetovējumi mūsdienās ir neticami populāri. Un, lai nēsātu uz sava ķermeņa šādu tetovējumu, nebūt nav jābūt kādas reliģijas kaislīgam fanātiķim. Krusts kā zīme ir bijis sen, ilgi pirms kristietisma, kristīgā baznīca vienkārši izvēlējās to par savu vadmotīvu, tādēļ nekādas ekskluzīvas tiesības uz šo zīmi kristīgai baznīcai nav.

Ir ļoti daudz un dažādu konstrukciju krustu tetovējumi.

Vispopulārākie krustu tetovējumi ir ķeltu krusti. Tie ir ļoti sarežģīta raksta mezglojums, kas nekur nesākas un nekur nebeidzas. Daudzi cilvēki izlemj tetovēt ķeltu krustu tieši dēļ šī tetovējuma skaistuma. Patiesībā šim krusta tetovējumam ir dziļāka jēga, nekā jebkuram citam krustam. Īru, skotu un vallieši, ķeltu cilšu pēcteči bieži taisa šādus tetovējumus izrādot lepnumu par saviem priekštečiem. Krusts simbolizē pastāvīgu garīgu attīstību.

Citi cilvēki tetovē sev krustu, jo krusts tāpat ir dzelzs krusta mantojums. Iesākumā, 14. gadsimtā Dzelzs Krusts bija teitoņu bruņinieku symbols. Vēlāk, 1870. gadā tas kļuva par vēcu karotāju simbolu. Šodien tie, kas pieņem lēmumu tetovēt sev dzelzs krustu, vadās no tā, ka šis simbols vienmēr ir nozīmējis arī goda un spēka simbolu. Dzelzs krusts ir klasiskā krusta saīsināts variants, tikai ar platākiem galiem.

Gotiskajam krustam, būtībā, nav nekādas reliģiozas nozīmes vai kādas citas reliģiskas jēgas. Tas ir gotiskā stilā stilizēts parastais kristiešu krusts. Gotisko krustu parasti attēlo kopā ar tādiem priekšmetiem, kā naži, zobeni, vai audums un papīrs, kas apvijies ap to.

Kristiešu krusta tetovējums – vēl viens populārs tetovējums. Ir divi šī krusta pamatveidi, kurus var izpaust mākslinieciskā formā. Pirmais – tas ir latīņu krusts, kas būtībā ir vienkāršs koka krusts. Tetovējumā ir jāredz, ka tas ir no koka. Otrais – krusts ar Jēzu Kristu, pienaglotu pie tā. Šādos tetovējumos tāpat var tikt īpaši izceltas naglas rokās vai/ un ērkšķu vainags galvā.

Jebkuram krusta tetovējumam vienmēr var kaut ko pievienot, lai iegūtu savu, unikālo zīmējumu – neatkarīgi no tā, vai tas ir tikai mākslas dēļ vai tur ir kāda apslēpta jēga.

Daži cilvēki nolemj sev izveidot krusta tetovējumu kā atgādinājumu par mīlestību. Jebkurš īsts tattoo meistars viegli pievienos krusta zīmējumam plāksnīti/ lentu/ rāmīti, kur būs vieta vārdam vai datumam.

Vēl kāds populārs tetovējums (tiesa, ne mūsu valstī) ar krusta klātbūtni – tas ir krusts, kas karājas lūgšanu krellēs. Pie tam šis attēls var būt uztetovēts uz plaukstas locītavas.

Mazāk reliģiozi pieejot krusta nozīmei, daudzi cilvēki dod priekšroku netieša krusta tetovējumam – krusts tiek veidots sakrustojot divus priekšmetus, piemēram, divi sakrustoti zobeni vai galvaskauss, kuru krusteniski caurdur divi asmeņi, utt. Citiem patīk vienkāršs koka krusts, kuru apvij vīteņaugi vai rozes, pie tam ziediem šādos tetovējumos ir galvenā loma.

33 4 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://wikipedia
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Tā kā liela daļa spocēnu ir slinki lasītāji, iesaku nākošreiz atdalīt tekstu ar bildēm

2 0 atbildēt