local-stats-pixel fb-conv-api

Dabīgās matu krāsas.12

156 4

Sveiciens spokiem.

Lūk dažas idejas kā nokrāsot matus ar dabīgām sastāvdaļām. emotion

Ārstnieciskā kumelīte (viegli zeltains tonis gaišos matos)
* 200 g kumelīšu ziedu apliet ar vienu litru verdoša ūdens. Pēc 30 - 40 minūtēm novārījumu izkāst un skalot tajā matus. Izžāvēt bez fēna.
* 125 g sausu kumelīšu ziedu apliet ar 300 ml verdoša ūdens, nostādināt 15 minūtes. Izkāst, pielikt klāt viena citrona sulu, 30 ml augu eļļas un labi samaisīt. Uzklāt matiem ar ķemmi un izžāvēt svaigā gaisā. Izskalot ar siltu ūdeni (mati kļūs vēl gaišāki).

Rabarbers (gaišbrūns tonis gaišos matos)

400 g rabarberu apliet ar vienu litru baltvīnu un uzvārīt karsta ūdens peldē. Karsēt uz mazas liesmas, līdz apjoms samazinās četras reizes. Atdzesēt un izkāst. Ar iegūto novārījumu izskalot matus. Jāatceras, ka rabarberus nav ieteicams lietot ļoti sausiem matiem.

Sīpolu mizas
* Spilgti zeltainam tonim 200 g sīpolu mizu apliet ar vienu litru verdoša ūdens un vārīt ūdens peldē 15 - 20 minūtes. Atdzesēt, izkāst un skalot tajā matus.
* Sarkanīga toņa iegūšanai (un matu augšanai un pastiprināšanai) 50 g sīpolu mizu apliet ar vienu glāzi verdoša ūdens un vārīt 20 minūtes. Atstāt nostāvēties, izkāst un skalot matus.

Tēja
* Sarkanbrūna toņa sasniegšanai gaišbrūnos matos trīs ēdamkarotes tējas apliet ar vienu glāzi ūdens, vārīt 20 minūtes, ļaut nostāvēties, izkāst un skalot matus.
* Kastaņtoņa sasniegšanai gaišbrūnos matos divas melnas tējas ēdamkarotes apliet ar divām glāzēm verdoša ūdens un sutināt uz mazas liesmas zem vāka 20 - 25 minūtes, tad izsāst. Siltu novārījumu uzliet mazgātos nedaudz mitros matos, pārklāt ar polietelēna cepurīti un frotē dvieli. Kastaņtoņa sasniegšanai turēt 15 - 20 minūtes, tumšākas krāsas iegūšanai 30-40 minūtes. Izskalot ar ūdeni.
* Vara toni matiem piešķir šāds sastāvs: 2-3 ēdamkarotes smalcinātu valriekstu lapu un divas ēdamkarotes melnās tējas apliet ar puslitru verdoša ūdens, vārīt uz mazas liesmas 20 minūtes, ļaut nostāvēties, izkāst un uzlikt uz tīriem matiem.

Dabiskā kafija
Tumša kastaņtoņa iegūšanai četras pilnas tējkarotes maltas kafijas apliet ar verdošu ūdeni, vārīt piecas minūtes. Atdzesēt un pievienot paciņu hennas, labi samaisīt, tad uzlikt matiem ar otiņu. Pārklāt matus ar polietelēna cepurīti un frotē dvieli, ļaut iedarboties no 20 minūtēm līdz divām stundām. Izskalot ar skābinātu ūdeni (viena ēdamkarote etiķa uz vienu litru ūdens) vai lietot kondicionētāju. Maksimālo intensitāti tonis iegūs nākamajā dienā.

Valrieksti (piešķir matiem kastaņkrāsu)

Var izmantot lapas, mizu un augļa starpdaivu sieniņas. Sasmalcināt izejvielu, izšķīdināt ar ūdeni līdz putrveida sastāva iegūšanai, uzklāt matiem un turēt 20 minūtes. Labi izmazgāt.

156 4 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

lieldienās krāsojot olas nokrāsošu arī matus.

20 0 atbildēt

Interesants raksts, kādreiz varētu arī kko tādu pamēģināt ;) Protams, ka dabīgais ir labāks ;)

8 0 atbildēt

paldies, ļoti  noderīgi! pievienoju rakstu favorītiem.

5 0 atbildēt

atteelos mati noteikti, ka nav krāsoti ar dabīgajām :D

5 0 atbildēt

Būtu labi, ja būtu klāt vēl uzrakstīts cik ilgi turas tā krāsa matos. bet liels liels +++++

4 0 atbildēt

kādreiz būs jāizmēģina!!! lieku +

2 0 atbildēt

liels + no mansi !

2 0 atbildēt

aj, uz melniem matiem laikam neiedarbosies

1 0 atbildēt

neiesaku meeginaat ar kumeliiteem ,jo man vsmaz uz gaisiem matiem sanaaca taad zaljgani zeltains tonis!emotion

0 0 atbildēt