local-stats-pixel fb-conv-api

Motivācija no Manis23

298 0

Izlasi un smelies iedvesmu, kādas izmaiņas var notikt 9 mēnešos ? (gan jau iedomājies par bērnu, taču šis nebūs tas gadījums)! Deviņos mēnešos satriecošas izmaiņas, nometot 10 kg un izmainot pilnībā savu izskatu, dzīvi un paradumus!

*Kas Tevi pamudināja un iedvesmoja uzsākt trenēties?

Es nekad iepriekš dzīvē nebiju nodarbojusies ar kādu sporta veidu, ja nu vienīgi apmeklēju dažas sporta nodarbības pamatskolā, vienmēr ar sportu biju uz Jūs, kā arī ar veselīgu uzturu.

Par to ilgus gadus bija vienalga, līdz sāka parādīties pāris liekie kilogrami.

Atceros, kā pēc katras šokolādes vai saldējuma, nodomāju -VISS rīt es sākšu ēst veselīgi!

Bet nekad tā arī nesāku un svars turpināja augt.. ļoti lēnam un minimāli, bet tomēr auga.

Man tuvs draugs sāka trenēties, un vienmēr, kā satiku viņu, lielījās ar savu progresu un to, cik labi jūtoties. Viņš mani pārliecināja doties viņam līdz un vismaz pamēģināt. Tā mēs nākamajā dienā kopā devāmies uz sporta zāli. Atceros to dienu ļoti labi, es pirmo reizi vispār biju trenažieru zālē, es nezināju pilnīgi neko...Es pat nezināju kādas muskuļu grupas ir cilvēkam, ar kādiem vingrinājumiem tās trenēt un vel vairāk, cik daudz un bieži to darīt..

Tā es ļoti lēnām sāku iepazīt ne tikai trenažierus, vingrinājumus, tehnikas utt., bet galveno- IEPAZINU SEVI UN SAVU ĶERMENI.

*Kas bija grūtākais, no kā nācās atteikties, mainīt dienas režīmā un uzturā?

Viss grūtāk bija atteikties protams ka no saldumiem un ātrajām uzkodām, kā mums visiem..

Bet es esmu vel jauna un īstā cīņa sākās nedēļas nogalēs.. kad gribējās ar draudzenēm pa vīna glāzei kurai komplektā vienmēr nāk uzkodas. Man tas likās ļoti grūti un draugi sākumā arī to nepieņēma pat apvainojās, kad es labāk izvēlējos piektdienas vakarā doties uz treniņu nekā izklaidēties, bet ar laiku pie tā pieradu un pierada arī apkārtējie un sāka respektēt. Ja kādreiz tās bija teju katras brīvdienas tagad tas ir reizi mēnesī vai divos.

*Ko Tu vari pastāstīt par savu treniņu režīmu?

Trenējos es 4x nedēļā, citreiz sanāk 5x
Treniņš ilgst ~1,5h
Visvairāk es koncentrējos uz kājām un dibenu, tāpēc taisu visādu veidu pietupienus un izklupienus. Kāju treniņš ir divreiz nedēļā- 1dienas un 5dienas,
2dienās un 3dienās es trenēju plecus, bicepsus, tricepsus un krūtis. Pēc katra treniņa es atsildos ar vismaz 3 preses vingrinājumiem. Presi var trenēt daudz, jo mēs to izmantojam visur ko mēs darām.. runājot, smejoties, grozoties, liecoties, tāpēc es to trenēju 4x nedēļā, tikai katru dienu mainu vingrinājumus.
Uzskatu ka visām meitenēm ir jākoncentrējas uz kājām, dibenu un ķermeņa augšdaļu jāuztur tikai tonusā, neko nepārspīlējot.

*Kad sāki pamanīt izmaiņas?

Es sporta zāli apmeklēju ļoti uzcītīgi, bet tagad atceroties par to kā pirmos 3 mēnešus trenējos, paliek kauns. Katru dienu taisīju vienu un to pašu, jo savādāk vienkārši nemācēju...

un uzturs.. palika novārtā. Es pirmos mēnešus savā ēdienkartē daudz izmaiņu nebiju ieviesusi, es turpināju ēst visu kā iepriekš un gaidīju rezultātus no treniņiem..

Tā es visu vasaru savā nodabā turpināju trenēties un īpašas izmaiņas neredzēju, līdz kamēr ar mani uz zāli sāka nākt draugs, kurš sakārtoja manu treniņa programmu.

Pieturējos pie tā, sāku interesēties par uzturu.. olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku nozīmi organismā, sakārtoju savu ēdienkarti, un sāku taisīt vairāk kardio treniņus.

Tā pagāja vel 3 mēneši un es redzēju tiešām lielas pārmaiņas..

no 42 izmēra biksēm man pēkšņi vajadzēja 38.

Visi vienmēr jautā kad būs pirmie rezultāti? Tos protams vispirms jau var sajust.. ir labāka pašsajūta

un jūties laimīgāks, bet rezultātus sāc ievērot pēc pirmajiem 3 mēnešiem, pēc 6mēnešiem jau rezultātus ievēro arī visi apkārtējie un pēc 9 mēnešiem tu esi pārvērties ļoti...es bīju atbrīvojusies no 10 kg.

*Ja sāktu tagad trenēties, ko darītu savādāk?

Pirmais un pats galvenais ir saprast ko tu vēlies un saprast ko tas prasīs lai to sasniegtu.

Es noteikti sāktu interesēties par uzturu un tad treniņiem, jo 70% no progresa ir mūsu ēdienkarte, pārējie 30% treniņi. Ja es no paša sākuma jau zinātu ko un kāpēc man ir jāēd, viss būtu noticis daudz ātrāk un vieglāk.

*Kas ir tas ko ieteiktu citiem, pamudināt sākt kaut ko darīt?

Tā nav tikai motivācija kas vispār liek kaut ko gribēt darīt. Motivācija uznāk, tad pāriet.

Ir bijis tā, ka es eju uz zāli mēnesi no vietas, vispār bez motivācijas, un jebkādas vēlmes tur atrasties..

Bet tieši tas, ir par to – TU EJ UN IZDARI, jo tikai ēdot gribas ēst, mīlot gribas mīlēt, un darot gribas darīt! Pats svarīgākais ir saprast ka tu to dari tikai SEVIS dēļ, nevis trenera, drauga vai kāda cita dēļ, jo tā ir tava dzīve, tavs ķermenis un tava izvēle!

Meitenes, nav jābaidās lietot svari, savos treniņos, jo nekļūsiet muskuļkalni! Vienīgais, kas izmainīsies būs tas, ka kļūsiet skaistākas.

298 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Tu galīgi greizi esi nošāvusi ar atteikšanu draugiem. Neviens tev nespiež dzert alkoholu un rīt tās visas uzkodas, a bet vai treniņš tiešām tavai dzīvei dod labāku piepildījumu kā vakars ar draugiem? Pārceltais vai pat izlaistais treniņš (ja vien tu, protams, nesāc izlaist katru treniņu :D) neko progresā nemainīs. 

Vēl tu minēji, ka trenē rokas, plecus, presi un krūtis. Muguru netrenē vispār? 

Tas uzrakstītais par presi ir nevietā - tad jau arī rokas un kājas arī var trenēt katru dienu (ok, šeit neņemsim vērā olimpiskos lifterus un bulgāru treniņmetodes), jo mēs tak staigājam, rakstam un ceļam krūzīti desmitiem reižu dienā.

Nē, nu ok, es arī sākumā biju tāds pats fanāts - i draugiem atteicu, i visādiem sīkumiem baigo uzmanību pievērsu, bet vēlāk tāpat saprašana nāca, ka daudzas lietas ir tik ļoti pārspīlētas un realitātē notiek galīgi citādāk. 

Lai nu kā, neņem pārāk nopietni manu kritiku un dari tā, kā pašai tīk. Veiksmi! :)

15 1 atbildēt

Pakaļiņa vienozīmīgi ir baigi labā emotion

6 0 atbildēt

Vēdera muskuļi  rodas - virtuvē...ir ļoti svarīgi ko ēd, cik ēd + treniņi.

Par atteikšanos no vakariem ar draugiem... Tad jau raksturs vājš, ja nespēj pateikt - Nē uzkodām, nē vīnam...

1 0 atbildēt

Prieks skatīties  :) un motivācija citām meitenēm sākt darboties :)  

Un arī ar dibenu viss kārtībā..... to stulbo riteni nav vērts ņemt galvā ...ir tādi cilvēki, kuri piekasās visiem un visur... viņš arī ir viens no tiem, cik esmu pamanījis :) 

http://cristianmihaid.files.wordpress.com/2013/01/523213_441480405922775_1158081202_n.jpg

1 0 atbildēt

tl;dr >.<

0 0 atbildēt

+ veiksmi arī turpmāk, tikai par muskuļu kalnu nekļūsti. :D

0 0 atbildēt
Ar edienkarti un motivacijas problemam saskaros ari es! Man patika lasit tavu rakstu, viss atbildst patiesibai, loti priecajos par tavu kermenu izmaiju dazos menesos.... Personigi es eamu stn
0 0 atbildēt

Ok, pati esmu apsēsta ar trenēšanos ,skrienu katru dienu 10km, ja nevaru ,tad sākas dumsu uzplūdi un nesavaldība, bet atteitkties satikties ar draugiem ar nav prāta darbs, trenēties jau var arī pēc tam. Bet tā kopumā, malacis ,tiešām.

0 0 atbildēt

Te ir robeža starp labi un par daudz.

0 0 atbildēt

heisā! es katru dienu skrienu apmērām 1h dažreiz 2h (no rīta un vakārā) un nereāli svīstu! bet tas viss ok vienīgais ko es galīgi neizprotu tā ir mana edienkarte, nu galīgi to nesaprotu itkā kko ēdu un skatos ko ēdu bet vienalga nesaprotu ;DD (zinu ka stulbi izklausās) :D un ja internetā viss jau izlasīts un pārmeklēts bet problēma ar to interneta infarmāciju ir parasti tas ka tur ir rakstīts ka jāēd kkas nereāls ko nevar nopirk parastajos veikalos ;DD Varbūt tu varētu uztaisīt kkadu rakstu par tavu edien uzturu utt ? :D p.s atvainojos par kļūdām, lv valodā jau 100 gadus neesmu rakstijusi ;D 

0 0 atbildēt

Uzskatu ka visām meitenēm ir jākoncentrējas uz kājām, dibenu

a dibens bildē kā 10 gadīgam zēnam.  emotion

0 1 atbildēt