local-stats-pixel fb-conv-api

Mīti un fakti par cukura diabētu.51

961 0

Sveiki spoki.

Nesen spokos manīju interesantu receptes rakstu no MissElīna. Viss jau būtu lieliski, ja vien nebūtu „gudro” komentētāju.. Visi kā viens komentēja, ja apēdīs kūku, dabūsi diabētu.. Sviests kaut kāds.

Internetā ir ļoti daudz informācijas, bet ne vienmēr tā ir taisnība. Labs piemērs ir populārais interneta saits 9gag. Šad tad, tur pavīd kāds ieraksts par supersaldiem ēdieniem un uzreiz ir komentāri par diabētu. Mani, personiski, dažreiz aizskar tādi komentāri, jo es pats esmu 1.tipa diabētiķis. Tādēļ, es gribētu vismaz nedaudz izglītot citus..

961 0 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000
Man bērnībā visu skaisti izskaidroja - daudz saldumus ēdīsi, dibens salips :D neko par diabēu neminēja :D
50 0 atbildēt

Labs raksts! :))

Es arī slimoju ar diabētu un varu tikai piekrist tam, ka tas IR dzīvesveids.. tāpat kā būt par veģetārieti vai bodybilderi.

Bet par to cukura līmeņa sajušanu.. es, piemēram, gandrīz vienmēr varu precīzi pateikt, cik man ir cukurs

16 0 atbildēt
Par tiem komentiem ieksh taa raksta ar iereecu... nu tupa taa tauta, tupa.
5 0 atbildēt

Cik es zinu, tad diabēta slimniekiem ir diezgan nopietni jāseko līdzi savam cukura līmenim, jo neaizmirsīsim tomēr, ka liela daļa amputāciju pasaulē notiek tieši diabēta dēļ.

3 0 atbildēt
BEIDZOT kāds sakarīgi izklāstija kas un kā!! Mans puisis arī pieder pie tiem 10% un tiešām tas nau pasaules gals, bet vienkārši savādāks dzīves veids...
2 0 atbildēt

Beidzot kāds to pateica! Manai māsīcai ir diabēts un es nekādi nevaru cilvēkiem iegalvot, ka viņa var ēst visu, ko viņa vēlas, tikai ir jāiepotē. T-T

2 0 atbildēt

Man īsti negribētos piekrist tam, ka kūku ēšanai nav sakara cukura diabētu. Viens kūkas gabals šad un tad cilvēkam neko sliktu nenodarīs. Taču tāds uzturs/ēšanas paradumi, kuri izraisa strauju cukura līmeņa celšanos, līdz ar to vēlāk arī strauju kritumu, pamazām var izraisīt to, ka organisms vairs īsti nespēj saražot nepieciešamo insulīna daudzumu vai arī adekvāti nereaģē/nespēj izmantot saražoto.

Gribētos, lai būtu uzrakstījis/usi par to, no kā rodas aizkuņģa dziedzera bojājumi.

2 0 atbildēt

Man ir kkāda figņa, kad man cukura līmenis asinis samazinās es atrubos..

2 0 atbildēt

Āmen baznīcā!!! Mani arī tajā rakstā satracināja pumpaino tīņu spazmātiskā bļaušana par cukura diabētu par spīti tam, ka viņiem nav ne mazākā nojausma par to.

2 0 atbildēt

paldies,sen jau par šito gribēju uzzināt vairāk.

2 0 atbildēt

5. Ir taisnība,  vairāk kā daļēji jo;

tiem kam ir cukura diabēts (2.) cilvēki jūt kad krītas cukurs, tādejadi radot nopietnus draudus savai veselībai. Kā tas izpaužas? - rokas trīc, ka dažu minūšu laikā nav piegādāts cukurs, cilvēkam sākās lēkmes.  ( tāpēc, kam ir diablēts, noteikti iesaku taisīt tatoo.Kapēc? Tāpēc, ja diabētiķis jūt kad tūlīt būs baigās ziepes,paģībst. Pieņemsim, kad medķi atbrauc , ir tas Tatto kas "apzīmē" to kad cilvēks slimo ar diabētu.  jā,kad  ir augsts cukurs, nekādu parādību nejūt, bet no augsta cukura ir jāsargās, tas bojā aknu darbību. Ja NEPIEVĒRŠ uzmanību augstam cukuram, sekas var būt ,kā,- pasliktinās ļoti  redze, tiek bojātas aknas kas noved pie operācijas,proti, "jāpārmaina" tās. (Tas ir tikai laikam ejot) proti vēl, ir virkņu sekas, bet tās ir vienas no populārākajām.

2 0 atbildēt

Man pašai ir 1. tipa cukura diabēts no 6 gadu vecuma, un diemžēl ir cilvēki, kas to nesaprot un par to smejas un aizrāda, vienozīmīgi viņi neapzinās, ka kāds garāmgājēs ar to dzīvo un ka tas kādu asprātīgi par to ''pabrīdina'' , diezgan ļoti aizskar... Man ir grūti ar to sadzīvot veljoprojām un aprast, ka diābetiķu kā es, tagad ir ĻOTI daudz, ļoti labs raksts ;)

2 0 atbildēt

Arī man ir 1. tipa diabēts...Un BEIDZOT atradās kāds, kurš vismaz kaut ko izskaidro pārējai tautai. Tiešām riebjas visu sakāmie - Daudz ēdīsi saldumus, dabūsi diabētu.

Nu, bļāviens, kas tās par muļķībām??

1 0 atbildēt

Cukura diabēts lielakajā vairumā gadijumu ir tieši saistīts ar ēšanu, interesanti, kas tad bojā aizkuņģa dziedzeri, ja ne parmērīgi lielas cukura un mākslīgo saldinatāju devas un citi draņķi, ko var nopirkt katrā lielveikalā Mc.Resnolaldā.  Atceries veco labo teicienu, mēs esam tas, ko mēs ēdam! Pilnīgi smieties gribas, tu domā, ka ēdiena konpanijas pieļautu to, ka cilvēki uzzina to, ka saldumi tiešā ceļā totāli bojā organismu un izraisa neskaitāmas slimības... Protams, ka nē, otrkārt mūsdienu medecīna nav vērsta to lai izārstētu hroniskas slimības, uz kuru rēķina balstās medikamentu industrija.

1 0 atbildēt

2. nav nekāds mīts - liels saldināto dzērtienu, cukura un augsta glikēmiskā indeksa produktu patēriņš, ja vēl tas nāk komplektā ar maskustīgu dzīvesveidu, ir vistiešākajā veidā saistīts ar augstu metabolā sindroma risku, kas rakstutojas ar ķermeņa aptaukošanos, insulīna rezistenci (2. tipa diabētu), augstu asinsspiedienu un kardiovaskulāras dabas komplikācijām.  Atsaukšos vēl uz meta-analīzi vadošajā diabēta žurnālā ar impakta faktoru 7.7: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2963518/ (rezumējot - augsts ar cukuru saldināto dzērienu patēriņš saistīts ar par 26% augstāku 2. tipa diabēta incidenci).

1 0 atbildēt

Wow es jau gaidīju kad kāds izceps šo rakstu. :) Par to ka var noteikt aptuvenu cukura līmeni asinīs nemērot to - nevar pat aptuvenu noteikt,  var tikai sajust (simptomi) kad cukura līmenis ir pārak daudz zem normas vai pārāk daudz virs normas.

1 0 atbildēt

endokriminoloģiska?

vai endokrinoloģiska ( man brālim ir diabēts, tā kā es bik pārzinu visu šo )

1 0 atbildēt

Baudi dziivi kameer vari! vienalga driiz visi noliks karoti!emotionemotion

0 0 atbildēt

P.s. Tai skaitā, 1.tipa cukura diabēts var tikt uzstādīts kā diagnoze, pat ja ģimenes anamnēzē nav CD gadījumi, tas notiek dēļ tā saucamajām "de novo" mutācijām gēnu līmenī.

0 0 atbildēt

Man ļoti patīk šādi izglītojoši raksti, taču vienus aizstāvot nevajag apvainot citus komentētājus. Lūk, aizvainojošā frāze: Visi kā viens komentēja, ja apēdīs kūku, dabūsi diabētu.

0 0 atbildēt