local-stats-pixel fb-conv-api

Enerģijas dzērienu ietekme uz mūsu organismu.22

Mēs visi jau labi zinām to, ka veikalos ir pavisam viegli un brīvi iegādāties enerģijas dzērienus. Bet liels daudzums nemaz nenojauš cik kaitīgs patiesībā ir šis tik zināms dzēriens. Interneta plašumos atradu pētījumu, kas tika veikts 2007.gadā ASV. Un šis pētījums atklāj pavisam drausmīgu faktu. 2007.gadā ASV tika reģistrēti 5448 kofeīna pārdozēšanas gadījumu. Tādēļ nolēmu papētīt sīkāk enerģijas dzēriena sastāvdaļas un ietekmi uz cilvēku veselību.

Un tā pats pirmais ko pamanīju ir kofeīna daudzums vienā mazā skārdenē. Šis daudzums daudz vairāk pārsniedz noteikto dienas normu, kas būtu nepieciešams ikdienā, jo vienā enerģijas dzēriena skārdenē kofeīns ir vidēji 75mg līdz pat 400mg, bet normāla dienas deva jauniešiem ir 2,5 mg dienā, bet pieaugušajiem dienas deva ir pieļaujama 100mg. Bet ne tikai kofeīna daudzums skārdenēs mani ieinteresēja.

Otra sastāvdaļa, kas mani ieinteresēja ir Opoīdi šī viela ir viens no psihotropiskajām vielām, kas ļoti iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu un nelabvēlīgi iedarbojas uz cilvēku gremošanas trakta. Šī viela ir arī viena no pasaulē vecākajām psihotropiskajām vielām. Bet ir arī pozitīvas iezīmes šai vielai, piemēram viena no tām ir viela var samazināt klepu. Un tieši šīs vielas dēļ daudzi kļūst atkarīgi no enerģijas dzērieniem, jo Opoīdi izraisa atkarību.

Visbīstamākais ir tas, ka enerģijas dzērienu lieto kopā ar medikamentiem, cilvēki kas slimo ar cukura diabētu, cilvēki kam ir sirdsdarbības traucējumi. Vislielākais kaitējums no enerģijas dzērienu lietošanas ir tieši jauniešiem. Tieši jaunieši ir tie, kas pārdozē enerģijas dzērienus. Enerģijas dzērienu pārdozēšana var radīt tādas problēmas kā aknu bojājumus, elpošanas traucējumus, nieru mazspēju, krampjus, nelabumus, vēdersāpes, sirds aritmiju, sirds mazspēju, enerģijas dzērienu pārdozēšana var izraisīt pat sirdstrieku un pat nāvi. Tieši kofeīns ir tas, kas traucē cilvēka kaulu attīstībai.

Ievācot informāciju sīkāk par enerģijas dzērieniem, sapratu kādēļ mūsu valsts vīri vēlas ierobežot enerģijas dzērienu pieejamību jauniešiem, jo tieši jaunieši ir tie, kas neaizdomājas par enerģijas dzēriena patieso ietekmi uz cilvēka organismu un pat cilvēka psiholoģiju.

54 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

ES TĀDUS NEDZERUemotion

5 0 atbildēt

Ja pa laikam kādu izdzer tad nekas slikts nevar notikt veselam cilvēkam,ja rij katru dienu un vēl pa vairākiem-tad gan nekas labs nav gaidāms

2 0 atbildēt

Pašam bijusi bēdiga pieredze ar enerģijas dzērieniem. Sirdi sabojāju... Un ja kāds domā ,ka man iepriekš bija problemas ar sirdi ,tad ŗugti maldās.Sirds man bija perfektā kārtība.

0 0 atbildēt

vienīgais ko gribētu pamēģināt ir energy drink + vodka = traki jautri, - nezinu via tā ir...bet draugi saka ka ir jautri, bet ir arī sliktais n.n , aizmirsu kas bet sais'tibā ar sirdi un tad slimīnca n shit like dat, so jā....to grībētu pamēģināt emotion

0 0 atbildēt

damn emotion cik litrus tik neesmu izdzēris emotion

0 0 atbildēt

ahhh viņi ir tik kārdinoši :D 

0 0 atbildēt

Esmu lietojis kopa ar vodku, lielu atskiribu no kolas nejutu,vel pirms paris dienam izdzeru jegeriti 0,5 uz 2L energy drink plus vel balto vina pudeli, ta ka dzeru to visu apmeram 12h tad gulet aizgaju tik mazliet iereibis. Ta ka nebaidieties no energy drinkiem tiem kuriem nau problemu ar veselibu, slimniekiem iesaku pa mazam paexperimentet, 

0 0 atbildēt

eksperimenta nolūkos izdzērtu 3 litrus 1 dienā, nekas nenotika! pretīgi gan garšoja.

0 0 atbildēt

Man jau atkariba bija

0 0 atbildēt