Hai!
Ar ko baro skolniekus dažādās pasaules valstīs?78
Koreja
Lielākā daļa skolu ēdnīcu lieto metāla paplātes ēdiena pasniegšanai. Divas lielākās paplātes daļas tiek piepildītas ar rīsiem, kurus pasniedz kopā ar marinētiem dārzeņiem, zupu un zivīm.
Francija
Skolas pusdienas tiek uztvertas ļoti nopietni, tāpēc skolēnu un pieaugušo ēdiens viens no otra neatšķiras.
Zviedrija
Visizplatītākās skolēnu pusdienas Zviedrijā sastāv no kartupeļiem, kāpostiem, pupām, krekeriem un sulas.
Itālija
Lielākajā daļā Itālijas skolu pusdienas tiek gatavotas no dabīgiem produktiem. Gaļa pusdienu saturā parādās tikai pāris reizes nedēļā.
KENIJA
Šī Āfrikas valsts ar bagātīgu pusdienu galdu nevar lepoties. Bērni skolā pārtiek no avokado.
Gana
Arī Ganā pusdienu galds nav īpaši daudzveidīgs - skolēniem tiek pasniegta rīsu putra.
Filipīnas
Skolēni ikdienā pārtiek no rīsiem, aknu mērces un cūkgaļas.
Igaunija
Igaunijas skolēni, līdzīgi kā Latvijā, skolā pārtiek galvenokārt no kartupeļiem, mērces, salātiem un gaļas.
Brazīlija
Brazīlijas skolēni pusdienās ēd rīsus, pupas, maizi, dārzeņus vai augļus.