local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir tie cilvēki, kuri liek rakstiem mīnusus?116

332 43

Iepriekš atvainojos par skarbu vēstījuma stilu, man nav mērķis nevienu aizskart.

Šo lapu apmeklēju kopš tā ir dibināta un esmu ievērojis dažas netaisnīgas īpašības.

Šeit ir iespēja vērtēt rakstus ar "-" atzīmi... Vienkārši ienākt un bez jebkāda pamatojuma ielikt mīnusu neitrāla rakstura darbam, kurā nav pausts nekādu radikālu domu vai uzskatu. Cilvēks ir izveidojis kaut ko, padalījies ar daļu no sevis vai vienkārši centies. Ienāk kaut kāds muļķis, kurš savā dzīvē var lepoties tikai ar to, ka viņu pēc dzimšanas nenolaida tualetes podā neko nepamatojot vērtēt negatīvi svešu darbu... Vēlos lai mani saprot pareizi: es nerunāju par rakstiem, kuros ir smagas kļūdas, acīmredzama paviršība, naida kurināšana vai tml.

Ar mīnusu cilvēks var izrādīt to, ka viņš nepiekrīt rakstā teiktajam, piedāvātajam un tas vēl varētu būt normāli. Bet kas ir tie auni, kuri liek mīnusus rakstam, kurā cilvēks atrāda kādu galdu viņš ir uzmeisterojis (es neizstāvu nevienu konkrēti, tas ir tikai viens no miljards piemēriem šeit)? Kas viņiem liek mīnusot šādus rakstus? Kāds ir pamatojums?

Es zinu, ka tas nenotiks, tomēr es piedāvāju ieviest kaut ko šādu: ja lietotājs liek mīnusu, viņam OBLIGĀTI vajag pamatot to mīnusu. Ja mīnuss ir likts pamatoti, tad viņam nebūs problēmas to izskaidrot. Lai visi pie raksta redz, kurš lietotājs ir ielicis mīnusu un kāpēc.

Pretējā gadījumā autoram nemaz nav iespējas nākamreiz laboties, jo viņš nezin kāds ir iemesls sliktajai atsauksmei. Viņš lauž galvu, domā, ka mīnuss ir apdomāts un viņa darbā ir nepilnības, bet nezin kādas tās ir un līdz ar to viņš var apjukt. Piekrītu, ka pilnveidoties vai vismaz tiekties uz to ir vērts neskatoties ne uz ko. Nevar apstāties pie sasniegtā, bet priekš kam tērēt enerģiju lai minētu, ko viņš ir darījis ne tā, bet patiesībā kāds pamuļķis ir aiz skaudības ielicis mīnusu tāpat vien.

Šī vietne ir reāli kruta, tā ļauj topošiem autoriem mācīties veidot dažāda veida saturu un es uzskatu, ka tā ir ļoti vajadzīga. Bet diemžēl notiek attīstības bremzēšana dēļ vairākiem iemesliem. Viens no tādiem ir valdošā šeit "draudzība svarīgāka par saturu" sistēma. Tas izpaužās dažādi, esmu pats bijis upuris tam. Šeit ir reāli adekvāti moderatori, redaktori un admini (ne visi, bet tādi ir) tāpēc viss vēl nav zaudēts.

Lai jaunie autori varētu attīstīties, pilnveidoties pareizā virzienā, nenovērsties un maksimāli ātri progresētu, ir nepieciešams vairāk uzmanības pievērst tam lai līdz viņiem nonāktu pēc iespējas precīzāki feedback'i nevis tukši plusi vai mīnusi... mīnuss ir tukšs mīnuss, bet mīnuss ar pamatojumu jau var tikt uztverts kā konstruktīva kritika (vai vismaz uz to pusi). Tas ir ārkārtīgi svarīga.

Man nevajag nekādus cepumus un plusus. Visiem mīnusu cienītājiem varu pateikt: šeit varat izpausites. Varat viņus droši likt, man vienalga. Ja kādam vēlme varat vēl komentāros kaut kādu kaku nolikt, man pretenziju nav... Pats es mīnusus nekad neesmu nevienam licis, jo tas likums attiecas arī uz mani.

Novēlu veiksmi visiem normāli domājošiem adminiem kā arī attīstību šai vietnei (pareizajā virzienā)!

Piedāvāju izveidot to negatīvo feedback'u aili... tas nav sarežģīti un pat, ja tur uzraksta muļķību, varēs redzēt kas tas par lietotāju un turpmāk mīnusus no viņa uztveri attiecīgi.

332 43 116 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 116

0/2000
« 1  2  3 »