local-stats-pixel fb-conv-api

Portable Apps, kas tas pa zvēru ?10

113 3

Portable Apps, kas tas pa zvēru ?

Uzrakstīju par U3 un PortableApps, bet tā arī neizskaidroju, kas vispār ir portable apps un kā tās darbojas !

Portable Apps, ir programmas, kuras nav nepieciešams instalēt datorā un kuras neveic nekādas izmaiņas datora operētājsistēma, reģistrā un citā konfigurācijā.

Būtībā tās ir aplikācijas, kas nāk pašekstraktējoši arhīvos, atvērōt kādu programmu aplikācija izveido temp (temperāļu) failus un no turienes palaiž programmu.

Jaudīgākām aplikācijām klāt vēl ir vajadzīgie .dll faili (tā sauktās bibliotēkas) kā arī citi, kuri pēc vajadzības pirms aplikācijas palaišanas tiek sakopēti un piereģistrēti sistēma, izslēdzot programmu tie tiek iztīrīti no sistēmas.

Kapēc ir noderīgs ?

1) Pārinstalējot Windows var uzreiz ielikt flešku un lietot lielāko daļu nepieciešamo programmu uzreiz, neinstalējot neko datorā.

2) Darbā, ja ir nobloķēta instalēšana un datoros nav skype, uttorents vai vēl kāda cita programma, tad no fleškas var palaist un čatot, vai uttorentā kaut ko hameleonu rotaļveidīgu kačāt !

3) Vienmēr vari paņemt programmas līdzi, kaut vai līdz kaimņam aiziet un šim iztirīt datoram sistēmu.

4) Var saglabāt datus, piemēram, e-pastus iekš thunderbird, bet, ja nu sanāk pazaudēt flešķu, kāds var paokšķerēt pa taviem pastiem.

« 1  2  3  4  5 »
113 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Atgādināji laikus, kad ubuntu uz zibatmiņas nēsāju līdzi.
5 0 atbildēt

Accessibility (View by Category)

 Balabolka Portable (Freeware) - read text aloud or save to audio file

 Dicom Portable - word completion utility

 Firefox Accessibility Extension - Make Firefox more accessible

 On-Screen Keyboard Portable - Easily access an on-screen keyboard

 Virtual Magnifying Glass Portable - A full-featured screen magnifier

 Development (View by Category)

 ..

Kāds šito visu blāķi izlasīja arī? emotion

5 0 atbildēt

Kādreiz, kad man mājās nebija dators izmantoju portable apps bibliotēkā no savas fleškas, lai nepaliktu mani dati pie kāda cita...

3 0 atbildēt

Daļa no tiem softiem strādā tāpat, iekopējot tos prasti flašā. Notepad2, TotalCommander, Wget, WinMerge, defragi, IrfanView, procesu killeri, atmalvārotāji.. Nēsāju tādus agrāk flašā, ejot pie kāda ciemos "labot datoru". Tagad esmu izaudzis, neviens ar tādām muļķībām vairs neuzbāžas un nav vajadzības nēsāt līdzi :D

3 0 atbildēt

Tātad principā parastas programmas vienkārši standalone versijā, saorganizētas. Nu jā, varbūt jēga ir, man vienkāršāk liekas paķert linuksi uz flash.

2 0 atbildēt

PIedot bet ma tā arī nepalika skaidrs kas ir portable appstikai sapratu ka viņas nu iemēram fleshkā varpārnest un atvērt neuzinstalējot vai arī šõ nēsmu sapratis nezinu vvirsraksts viens bet rasts par ko citu vismaz man tā liekas varēji vairāk rakstīt kas ir portable apps ar vienu definīciju neietiek

1 0 atbildēt

Pārinstalējot pc vienmēr uzmetu ninite. emotion

0 0 atbildēt