local-stats-pixel fb-conv-api

Pamācība, kā uztaisīt savu Android programmu vai vienkāršu spēlīti !20

485 2
« 1  2  3 »
485 2 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

1) Android tālruņiem ir ļoti dažādi ekrāna izmēri un izšķirtspējas. Lai aplikācijas izskatītos OK uz dažādām izšķirtspējām, visur ir jānorāda relatīvi izmēri vai dp (un nevis px!). Savādāk viena bildīte ar 200px platumu uz 320px plata tālruņa aizņems nevis gaidīto vienu trešdaļu, bet gan lielāko daļu no ekrāna. Ir jāpārliecinās, ka automatizētais rīks uztaisīs universāli, nevis tikai konkrētai izšķirtspējai.

2) Jau sākumā pievienotā bildīte nr 15. jau izskatās saspiesta. Ja liec "background", tad tā Android pasaulē pēc noklusējuma tiek izstiepta NEPROPORCIONĀLI, izstiepjoties pa visu objekta laukumu. Pagriez mobilo horizontāli (ja vien ekrāni nav fiksēti tikai portrait režīmā) vai paskaties uz planšetes - redzēsi, vai bilde izkropļojas.

 Lai no tā izvairītos, labākais veids ir izmantot FrameLayout, apakšējā līmenī paliekot kādu ImageView ar scaleType="centerCrop" vai "centerInside", atkarībā ko vēlies panākt.

 

3) Android pasaulē ir baigi forši pievienot bildīti un tā, bet lielai daļai telefonu LIELAS fona bildes ir lielas mocības un iemesls "Bitmap size exceeds VM budget" eksepšeniem, kuru rezultātā programma aizveras ar kļūdu. Šis kļūdas paziņojums ir pazīstams katram, kurš kaut ko darījis ar bildēm. Tāpēc ir jāpārliecinās, ka bildīte tiek sadalīta atbilstošās izšķirtspējās katram no ldpi/mdpi/hdpi/xhdpi/xxhdpi izmēriem (320x240px ekrānam nafig nevajag 1000x1000px bildi). Vai to dara šis automatizētais rīks - nav ne jausmas.

 

Šīs problēmas atkrīt vai vismaz ir daudz kontrolējamākas, programmējot visu "ar roku". Androīdiem profesionāli programmēju jau vairāk kā 2 gadus, šāda tipa rīkus netaisos izmantot, izmantoju Eclipse.

Notepad parasti iesaka tie, kas javā ir, maksimums, hello, world uzrakstījuši. Eclipse ir noderīgāks ieteikums , un tajā arī programmē lielākā daļa java un Android programmētāju (otra daļa lieto uz IntelliJ bāzes veidoto Android studio).

Autoram ieteiktu palaist aplikāciju uz emulatora ( http://www.youtube.com/watch?v=4r3o2eBzyrs ) vai citu izšķirtspēju/jaudu/paaudžu tālruņiem, lai pārbaudītu darbību citur. Katra programma, pat ja tā labi strādā un izskatās uz 1 telefona, ir noteikti jāpārbauda ar veselu rindu visdažādāko izšķirtspēju, Android versiju (2.x, 4.x) un jaudu telefoniem. It sevišķi, ja nav droši zināms, ka visur izmēri automātiski pielāgosies ekrāniem. Praksē joprojām ir daudz 320x480 un pat 240x320px izšķirtspēju ( attiecīgi 2x un 4x mazākas izšķirtspējas ekrāni nekā autora tālrunim).

P.S.  Tagad arī androīdam ir savs frontpage!  emotion

Rīk ir dažādi. Piemēram, phonegap tiem, kas kaut ko jau prot veidot ar html. šūteri .. var kādā vidē ņemt šūtera sagatavi, bet lai to būtiski pamainītu, vienalga vajadzēs programmēt. Kvalitatīva programmēšana diez vai tuvākajos 20 gados tiks aizstāta ar point&click ripa rīkiem, kur faktiski viss notiek ar peli.

4 0 atbildēt
paldies, ķeršos pie darba!:)
3 0 atbildēt

Šo labāk atstāt cilvēkiem kas to pieprot emotion

 Bet par centību +

2 0 atbildēt

Varētu pamēģināt. emotion

1 0 atbildēt

Man nav datora. to visu var darīt arī pa taisno no planšetes?

1 0 atbildēt
kā no planšetes izveidot aplikāciju? zinu tikai AIDE programmu, bet tur jāmācās pašam visa kodēšana sākumā(Java, Python(laikam) un vēl c++ lang)., parastas programmas jau protams var izveidot, bet vai kādam būtu tā vēlēšanās noņemties un izveidot kādu spēli? tur nolādēti daudz grafikas vajag un visas bildes uz png formāta jāmet. visgrūtāk sākumā jau to pareizi kustīgo animāciju izveidot, jo jāprot izveidot sakarīgi čarakteri n tādā garā. var jau protams meklēt googlē visādus kodus, ar kuriem var saglabāt datus aplikācijā un pašas darbības, bet nezinu vai ir vērts. labāk to visu atstāt tiem, kuri visu dzīvi atdod priekš visa šitā
1 0 atbildēt

es ar taisīju bet man man bijaproblēma ka nevarēju dabūt ciet ekrānu, man vēra fona visu laiku jaunus ekrānus tā arī nometu malā to pašakumu. tur kautk'prasās pašu kodu apskatīt pilnīgi visam. 

1 0 atbildēt

Paldies, bet linkus turpmāk publicē tikai avotā. Teksta daļā visi linki, kas ved ārpus spokiem, ir aizliegti. 

1 0 atbildēt
Super
0 0 atbildēt
Super! Vajag tik uztaisīt kaut jēdzīgu un pārdot aplikāciju! Būsi miljonārs! emotion
0 0 atbildēt

wow cik forshi emotion

 

emotion 

0 5 atbildēt

čākars un laika kavešana

1 9 atbildēt

Lūdzu nevaig! Pietiek sūdu applikāciju!

 

Nemāki kodēt - NEMAZ NEDARI. Sapisīsi tik sev telefonu.

Gribi iemācīties kodēt? Grafiskās vides neder lai mācītos. Ņem Eclipse vai ko citu (kaut vai notepad) un sāc tik mācīties kā pienākās.

0 18 atbildēt