local-stats-pixel fb-conv-api

Microsoft fontu iestatīšana Debian/Ubuntu Linux distribūcijās16

38 1

Lai gan maz ticams, ka daudzi no šī raksta lasītājiem paši personīgi būs saskārušies ar šādu problēmu, tomēr iespējams, ka kādam jaunajam Linux lietotājam, vairāk akcentēšu tieši Debian/Ubuntu distributīvu lietotājus, tālāk minētā informācija var arī noderēt.

Nedaudz par pašu problēmu. Drīz vien pēc Linux distribūcijas instalēšanas, kad rodas nepieciešamība pēc kāda nopietnāka, sarežģītāka dokumenta rakstīšanas, jo īpaši tāda, kuram ir noteikti noformēšanas nosacījumi un kritēriji, piemēram, zinātniski pētnieciskā darba (ZPD), referāta utml., saprotam, ka tādas atvērtā pirmkoda programmas kā LibreOffice (LibreOffice Writer) un AbiWord nenodrošina iespēju teksta formatēšanā izmantot mums ierastos fontus - Times New Roman, Arial, Verdana utt.

38 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

emotion 

2 0 atbildēt

Lūdzu rakstu par Wine emotion

1 0 atbildēt

Aprakstā viss ir uzrakstīts pareizi, bet ir viens bet. To visu var izdarīt vieglāk un produktīvāk un tas ir. Ar vienas komandas palīdzību var ieinstalēt visu uzreiz. Flash playeri, fontus un vēl visādas restricted fīčas.

1. Variants.

Komandrindā uzrakstī sudo apt-get install ubuntu restricted extras

 

2. Variants vienkāršāks.

 

Ubuntu vai kādā tur vēl software centrā vai kādā no pakotņu menedžeriem atrast šo pašu nosaukumu ubuntu restricted extras. Un būs ne tikai Microsoft fonti, bet arī viss pārējais.

 

Tie, kas grib spēlet jaunākās pēlītes ar Linux būs tā kā būs, bet drošai sērfošanai internetā, kačāšanai u.t.t. Linux ir labākais. Jo tai visa tā draza (vīrusi, trojānī u.t.t.), kas ķeras klāt Windowsam, Linuxam pat klāt netiek. Linux ir imūns šajā ziņā.

1 0 atbildēt
super! tavi raksti tiešām noder :)
1 0 atbildēt

Ienīstu linuxu :D

0 0 atbildēt