local-stats-pixel fb-conv-api

Grand Theft Auto V pēcksats26

421 4

Mans izveidotais GTA V raksts. Esmu jau to publicējis konsoles.lv. Nolēmu arī spokiem to ievietot. Varbūt kāds vēl nav spēlējis šo spēli, un intēresēs mans viedoklis šajā trakājā apjomīgajā pēcskatā. Lai nu kā, novēlu patīkamu lasīšanu :)


Trīs ievērojami vīri. Trīs bīstami noziedznieki - Maikls, Frenklins un Trevors. Šie čaļi zina, ko dara. Un ja dara, tad to izdara līdz galam! Ar viņiem vari rēķināties, darbiņus viņi prot paveikt izcili, kā jau profesionāļiem pieklājas.


Dzīve ir viena sasodīti sarežģīta lieta, un tas arī atklājās šo triju varoņu dzīvēs. Piemēram, Maikls - atvaļināts banku laupītājs, bagāts vīrs, kam pieder ļoti liela, skaista savrupmāja. Šajā savrupmājā dzīvo arī viņa brīnišķīgā ģimene. Kā jau parasti ģimenēs (lielākoties) ierasts - notiek mūžīgie strīdi, savstarpēja bļaustīšanās, necieņa viens pret otru, un kas tikai vēl ne. Tas Maikla ģimenē ir aktuāli, jo viņa sieva, kura labāk paterzēs un pavadīs vairāk laiku ar jogas pasniedzēju, nekā ar savu vīru, un bērni, kuri pilnībā savu ģimenes galvu neieredz. Viņi visi uzskata, ka Maikls ir sagājis sviestā, un neko nesaprot.

Frenklins - bijušais ielu gangsteris, kas vairs ar tādām muļķībām neaizraujas. Frenklins dzīvo kopā ar savu tanti (kura viņam ir līdz kaklam piegriezusies) - pilsētas nomalē. Viņš nodarbojas ar auto zādzību, bet par spīti tam, viņš vēlas kaut ko vairāk, kaut ko dzīvē sasniegt.

Tad, protams, trešais tēls - Trevors. Izbijis kara lidotājs, vīrs ar dažām problēmām, kurš dzīvo tuksnesī - treilerī ar savu draugu Ronu. Trevors ir psihiski slims cilvēks, kam ir nosliece uz vardarbību. Viņš ir neparedzams, traks, nojūdzies, rupjš, es tā varētu turpināt un turpināt. Vārdiem sakot - par viņu tiešām zināt mazāk, jo labāk.

Viss aizsākās pirms deviņiem gadiem, kad Trevors un viņa labākais draugs Maikls, kopā ar vēl diviem laupītajiem Ziemeļjanktonā aplaupīja vietējo Luderndorfas banku. Viss gāja kā pa diedziņu, līdz brīdim, kad kāds snaiperis sašāva vienu no Trevora draugiem. Kā arī pēc otra šāviena tika sašauts Maikls. Trevors nevēlējās viņus pamest, taču policijas papildspēki bija pārāki un Trevoram nācās bēgt.

Tagad, pēc deviņiem gadiem, pēc Luderndorfas neveiksmīgās zādzības, kas nenoritēja gluži kā plānots, ir kļuvis par lielu noslēpumainu lietu, kas sevī slēpj daudz jautājumu. Liktenis vai sakritība - Trevors savā nožēlojamā treilerī nejauši televizorā pamana kaut ko aizdomīgu. Ziņās tiek klāstīts, ka kāds apzadzis dārglietu veikalu, un viņam nez no kurienes prātā ienāca doma, ka šo netīro darbiņu ir izdarījis sens draugs. Bet kā? Ziemeļjanktonā tak tika sašauti divi cilvēki, un viens no tiem tika apbedīts, taču izrādās, ka ir dzīvs. Spoks? No tā brīža Trevoru moca ziņkāre, un viņš cenšas noskaidrot, kur tas "spoks" dzīvo, un vai tas patiesi ir tas cilvēks. Tā arī sākas Maikla, Trevora un Frenklina piedzīvojumi, kur būs pilnīgs bardaks - meli, neuzticēšanās, spriedze un tā tālāk, īsāk sakot, tur būs viss komplekts.

Spēles stāsts ir tiešām interesants, kas cenšas pastāstīt par Amerikas dzīvi - korupcija - uzpirkti policisti, FIB, varas ļaunprātīga izmantošana... Tas arī tiek meistarīgi, reāli atainots šajā videospēlē. Te jūs nesatiksiet labos cilvēkus, bet gan psihopātus, kriminālnoziedzniekus, nodevējus un citus. Stāstā mājo pilnīgs haoss. Ja atceramies GTA: Sanandreas laikus, kur daži labi pēc Hot coffe režīma redzētā bija šokā, kā rezultātā radās pamatīgs skandāls, tad GTA V to pārspēj vairākkārtīgi, padarot spēli vēl neķītrāku, seksuālāku un vardarbīgāku. Bet neskatoties uz to, spēle arī ir diezgan komiska, un brīžiem pat sirsnīga.

Sižeta gaitā, jūs ne tikai uzjautrinās ar smieklīgiem notikumiem, bet arī satrieks ar dažām trakām ainām, kur visvairāk izcelsies tas tēls, no kura man visvairāk šermuļi metas, proti, no Trevora. Viņš darīs tādas lietas, kuras man nekad prātā nav nācis, un šim tēlam tas piestāv. Sižets sastāv no vairākiem pavērsieniem, kuri būs intriģējoši, un radīs ziņkāri - kas notiks tālāk? Kopumā, sižets ir augstā kvalitātē.

Rockstar veiksmīgi ievieš spēlē trīs galvenos varoņus, kas ir šīs spēles lielākais trumpis, kā arī kaut kas jauns un oriģināls GTA sērijās. Pateicoties šiem trijiem galvenajiem varoņiem, spēles pasaules skatījumu uztversi ar katru tēlu citādāk. Piemēram, ar Maiklu - ģimenes cilvēks, kas dzīvo Los Santos lielpilsētā. Viņš centīsies saliedēt attiecības ar saviem diviem bērniem un sievu, kā arī darīs visu, lai ģimene būtu drošībā. Pārlecot no ģimenes cilvēka dzīves, iejutīsieties arī psihopāta ādā jeb Trevorā, kurš dzīvo nekurienē. Tā ir pilnīga cita vide, nekā pārapdzīvotā Los Santos, un kur valda pavisam citi noteikumi. Šajā lauka nostūrī Trevors nodarbosies ar sliktām lietām - netīrs bizness. Vardarbīgi izrēķināšanās ar tiem, kuri Trevoram nepatīk vai traucē viņu dzīvi. Frenklins dzīvē cenšas tiekties pēc kaut kā, nekā viņa brālēns Lamārs, kurš vēl dzīvo fantāzijas pasaulē un ir apsēsts ar gangsteru lietām. Frenklina izpratnē tā ir tīrākā laika izšķiešana. Cik noprotat, tad katram tēlam ir sava dzīve, savs stāsts un savas problēmas, kuri ir atšķirīgi un kurus būs interesanti piedzīvot.

Trevors ir tiešām traks, un kā jau psihopāts, šat tad nespēs sevi savaldīt, kā rezultātā uzvedīsies nepiedienīgi - iekraus kādam garāmgājējam pa seju tikai tāpēc, ka viņam uz to mirkli ir bijis slikts garīgais. Viņā psihiskās īpašības lieliski izskaidro viņa trakās darbības, jo Maikls vai Frenklins, kuras ir pavisam atšķirīgas personības ar citiem dzīves uzskatiem, nedarīs to, ko Trevors, proti, piedzēries atmosties izgāztuves konteinerī vai kādu čali pārmest pār tiltu, tikai tāpēc, ka viņam tas tīk vai iemesls ir bijis pavisam niecīgs. Tā rezultātā sižets tiek izklāstīts ar loģiskiem un nepārspīlētiem notikumiem, pateicoties trijiem dažādiem, pilnīgi atšķirīgiem tēliem.

Ja atceramies GTA IV, tad tur bija tā problēma - Niko Belliks, būdams nopietns cilvēks, nevis slims psihopāts, taču viņam nācās par tādu kļūt, kad Libertijsitijā uzlaida gaisā pusi kvartālu un, nobrauca ar automašīnu desmitiem nevainīgus cilvēkus. Tas vienkārši kaut kā īsti nesaderēja kopā. Taču GTA V, to procesu uzlabo trīs galvenie tēli, kuru konkrētā, attiecīgā tēla rīcība, katrā notikuma gaitā ir saprotama un loģiska.

Tagad misijas ir vēl interesantākas un aizraujošākas - būs sprādzieni, apšaudes, asa sižeta cienīgi notikumi, pakaļdzīšanās, burtiski viss, ko tik ļoti mīlam GTA sērijās, taču šeit tas ir pasniegts vēl augstākā līmenī! Katra misija ir atšķirīgāka par pārējām, dažas ir ļoti interesantas un atmiņā paliekošas. It īpaši tās, kur visa trijotne ir kopā. Personīgi, neviena misija man nelika garlaikoties. Vēl patīkamu atmosfēru GTA V misijās uzbūra muzikālais pavadījums (soundtracks), kas ir pirmo reizi GTA sērijās, un ir diezgan veiksmīgi noslīpēti. Starp citu, šajā spēlē ir arī iespēja misijas atkārtot, lai tās varētu iziet perfekti uz visiem 100%, iegūstot zelta medaļu, līdzīgi kā GTA IV: Ballad of Gay Tony vai Red Dead Redemption.

Dažos gadījumos spēle ļauj pieņemt lēmumus pašam, piemēram, misijās vai arī nejaušajos notikumos ir iespēja izvēlēties variantus. Darīt to misiju gudri, piesardzīgi, vai muļķīgi un neapdomīgi. Šo nabagu skrandu novākt vai atstāt dzīvu. Tas savā ziņā būtiski neizmaina turpmāko sižeta gaitu, bet lieliski ļauj izvērsties pēc savas sirds patikas. Neapdomājot dotos variantus, kā misiju izpildīt, var būt riskants pasākums, jo tad pastāv varbūtība, ka notikumi norisināsies pārāk karsti.

Spēles process ir arī guvis uzlabojumus un patīkamas izmaiņas. Piemēram, šaušana ir kļuvusi vēl gludāka un jautrāka. Apšaudes ir tiešām patīkamas, ne velti šaušanas mehānika tika aizņemta no Max Payne 3 (kuru uzskatu personīgi par pašu labāko trešās personas šūteri!), tā rezultātā, šaušanas process, manuprāt, GTA V ir noslīpēts tuvu izcilībai, kas ļauj šaušanu padarīt vēl labāku un ērtāku. Ja mēs salīdzinātu šaušanas skaņu ar Max Payne 3, tad tā bija dzīvīgāka un baudāmāka nekā GTA V, jo skaņas izpildījums dažiem ieročiem skanēja nepavisam labi, kas manām ausīm nebija tīkamas. Kā saka - gaumes lieta. Neskatoties uz to, šī šaušanas mehānika arī lieliski darbojas GTA V. Vari skrienot šaut, pie tam, kad izvēlēsies kādu ieroci arsenālā, laiks tiks palēlināts, līdz brīdim, kad tiks izvēlēts noskatītais ierocis. Tā ir ļoti laba lieta, jo spraigās situācijās ļauj ērtāk mainīt ieročus.

Aizsegu izmantošanai ir būtiska loma, kuru izmantot nāksies daudz, jo šie spēles galvenie varoņi diezgan labi nepanes trāpītās svina lodes ķermenī. Vari pārkārtoties uz citiem aizsegiem, kā arī attiecīgajā aizsegā mainīt puses, kas ir apsveicami. Šoreiz ir vēl patīkamāk skrienot pārvarēt šķēršļus, jo visa tā free running mehānika, ja to tā varētu nosaukt, ir kļuvusi vēl ērtāka un plūstošāka, kas ļauj to procesu padarīt par tīri baudāmu lietu. Braukt ar automašīnām ir vēl iespaidīgāk, to braukšanas mehānika ir uzlabota, proti, mašīnas brauc vēl realistiskāk, motora rūkoņa ir vēl patīkamāka, īpaši sporta vāģiem. Personīgi saskatīju šajā spēlē vairāk mašīna nodarītos bojājumus nekā GTA IV, varbūt tas tāpēc, ka GTA V tas pasniegts vēl efektīvākā un dzīvīgākā veidā. Mašīnas saķere ir vēl labāka, un ir atbilstoša gan uz ceļiem, gan arī smilšainiem, bedrainiem ceļiem, kas ir tiešām jauki! Izdarot asus pagriezienus, jutīsieties kā profesionāls auto sacīkšu braucējs. Kaušanas mehānika ir nedaudz uzlabota. Ir arī iespēja lavīties, kas ļauj izdarīt attiecīgo uzdevumu klusu un bez liekām problēmām. Viss spēles process ir nostrādāts līdz sīkumam. Citiem vārdiem sakot, spēles process ir kļuvis vēl reālistiskāks, plūstošāks un dinamiskāks.

Šoreiz bēgot no policistiem ir vēl interesantāk, jo kārtības sargi ir kļuvuši krietni gudrāki un taktiskāki. Centīsies tevi aplenkt. Iedzīt stūrī. Aizsegsies aiz mašīnām un citiem priekšmetiem. Izsauks papildspēkus. No helikoptera tiks izmestas virves, pa kuriem nolaidīsies zemē specvienība. Kāds pagadās nolaisties pat uz mājas jumta, kas var tevi pārsteigt nesagatavotu. Pat tad, kad atrodies ideālā, drošā pozīcijā, kruķi līdīs no visiem iespējamiem stūriem, lai tiktu tev klāt.

No kruķiem varēsi atrauties tikai tad, kad būsi ārpus to redzes loka, tad zvaigznītes, kas rēgosies tava ekrāna labajā augšējā stūrītī sāks patstāvīgi mirgot. Bet tas nenozīmē, kad kruķi ir padevušies. Viņi sāks pārmeklēt tuvāko apkārtni. Mini kartē, kuru bieži izmantojam GTA spēlēs - parādīsies zili, sarkani punktiņi, kuri attēloti kā policisti. Tajā arī varēsi pamanīt policista redzeslokus, bet ja tajā patrāpīsies, viņi var tevi pamanīt, kā rezultātā, sāks tevi atkal vajāt, līdz brīdim, kad tevi novāks vai veiksmīgi tiksi sveikā - aizbēgot. Ja esi drošā vietā paslēpies, kādā tumšā pilsētas nostūrī vai krūmā, vai arī kādā citā klusā vietiņā, tad policisti (ja tādi tuvumā patrāpās) mēdz tev garām aizbraukt, vai arī sajust ko nelāgu. Šoreiz, kad visas savāktās zvaigznītes, ko esi ieguvis, darot likumpārkāpumus, nāksies ilgāk gaidīt līdz tās pilnībā pazudīs, nekā GTA IV, kur tas proces noritēja ātrāk. Jo vairāk zvaigznīšu, jo prasmīgāki būs papildspēki no augstāk stāvošajām aprindām.

Katram tēlam - Maiklam, Frenklinam un Trevoram piemīt īpašas spējas. Proti, Maiklam ir iespēja palēlināt laiku šaušanas brīdī, kas ļaus vieglāk notēmēt un nogalināt pretiniekus. Frenklins spēs braucošajā automobīlī palēlināt laiku, izvairoties no bīstamiem šķēršļiem, kā arī attiecīgo braucamo padarīt par ātrāku braucošu. Trevora iespēja ir palikt tik trakam psihopātam, ka viņam kādu laiku būs nospļauties par cita raidītajām svina lodēm viņa ķermenī un dažu mašīnu sadursmju pret viņa miesu.

Gandrīz aizmirsu piebilst! Tā kā spēlē ir pieejami trīs galvenie varoņi, tad tu vari izvēlēties ar kuru tēlu spēlēt un pavadīt laiku, darot visdažādākās lietas. Proti, ārpus misijām, mēs varam droši jebkurā laikā brīvi pārlekt starp trijiem tēliem - Frenklina, Maikla vai Trevora, nospiežot attiecīgo pogu. Kad esi izvēlējies, piemēram, Maiklu, tad vari uzdurties interesantās situācijās, jo šie tēli dzīvo savu dzīvi, pat tad, kad sāki tikko šo spēli spēlēt. Piemēram, pārlecot Maikla ādā, trāpījies tikt sastrēgumā vai arī Maikls ir pēkšņi piecēlies no gultas, kāda murgaina sapņa dēļ. Kad esi Maikla ādā, pārējie divi tēli nestāv uz vietas vai kaut kā tamlīdzīgi, bet darbojās savās dzīves gaitās, un ik reizi, kad mainīsi tēlus, redzēsi kaut ko jaunu un interesantu, ko tas tēls dara konkrētā situācijā. Šat tad tēla notikumi atkārtojas, bet to ir ļoti daudz, un nākas arī redzēt neredzētas ainas.

Sanandreas ir liela vieta. Laukos būtu vājprāts, ja nebūtu ar ko pārvietoties. Tāpēc talkā arī nāk visāda veida transportlīdzekļi - automašīnas, smagās tehnikas, velosipēdi, motocikli, kvadracikli, laivas, ūdens motocikli un pat zemūdene, un kas tikai vēl ne. Gaisā mūs priecēs helikopteri, lidmašīnas, iznīcinātāji un vēl citi. Transportlīdzekļu klāsts ir ļoti daudz, ar kuriem varēsi izpriecāties līdz nelabumam.

Salīdzinot GTA IV ar GTA V, tad tas ir kā diena pret nakti, jo šeit šosejā vai krustojumā redzēsi nevis 10 vai 20 mašīnas, bet pat 50! Šajā spēlē varēsi saskatīt virtuālo pasauli jūdzēm, jūdzēm tālu! Būdams vairākus kilometrus augstumā virs metropoles vai plašajiem laukiem, lidojot ar helikopteru vai ar lidmašīnu, vai arī vienkārši noskatīdamies no čiliada kalna virsotnes - joprojām redzēsi kā spēles pasaulē kūsā dzīvība. Nekā GTA IV, kur pabūdams tikai dažus metrus virs pilsētas, nekā nenotiek. Lielpilsēta izmirusi, tukša, tāda sajūta, ka būtu iestājies pasaules gals. GTA V pasaules dzīvība mani ļoti pārsteidza, pat atrodamies virs tās augstu, augstu gaisā.

Katram galvenajam varonim ir arī mobilais telefons, kas ļaus sazināties ar to draugiem, radiem un citiem. Izmantojot tālruni, varēsi ar tiem izklaidēties - spēlējot tenisu vai vienkārši patusēt. Aktivitātes šajā videospēlē netrūkst - triatlons, šautriņas mešana, golfs, sacīkstes, izpletņu lēkšana, joga, medības un daudz kas cits. Apnicis attiecīgā tēla izskats? Mati par īsu vai drēbes galīgi garām? Nav problēmu, atliek tikai aiziet uz tuvāko friziera pakalpojumiem, kur varēsi savam tēlam izvēlēties matu izkārtojumu un bārdu. Apģērbu veikali piedāvā daudz dažādu drēbju, tā kā varēsi tēlu ietērpt kā vien sirds kāros. Trevors neizskatās pietiekami atbaidošs? Arī nav problēmu, Los Santos vai ārpus tās lielajos plašumos apmeklē tetovējuma bodi, kur Trevoru varēsi apzīmēt tā, līdz viņš kļūst par vissūrāko veci savā nozarē.

Kā pietrūka GTA: Sanadreas tā lieta, kur varēji uztjūnēt savus transportlīdzekļus. Par laimi, šī lieta atgriežas GTA V. Izvēlies vienalga kādu vāģi un aizved to uz Los Santos Costums, kur graustu varēsi pārvērst par ievērojamāko vāģi visā vietējā apkaimē. Ne velti civiliedzīvotāji aiz sajūsmas izvejos no savas kabatas mobilos telefonus, lai paspētu nofotografēt tavu vāģi, un tu viņiem vari parādīt caur vējstiklu vidējo pirkstu, lai atšujas. Spēle joprojām pārsteidz, vai ne?

Grand Theft Auto V ir viena sasodīta iespaidīga spēle, jo spēles virtuālā pasaule ir neaptverami dzīvīga. Cilvēki ir aizņemti ar savām ikdienišķajām darīšanām un citām lietām. Proti, daži runās pa telefonu, sarunāsies pie veikaliem un citur. Daži pludmalēs sauļosies, pastaigāsies ar suni un vienkārši atpūtīsies. Citi aktīvisti skries rīta skrējienu vai arī ies kārtīgā pārgājienā, cenšoties pievarēt milzīgos kalnus. Daži strādās - celtniecībā, ostā, un citās darba vietās, taču citam labam gadās par daudz iedzert, vazājoties pa tuksnesi, kur kāds nomaldījies zvērs to iereibušo izmantos kā maltīti. Dziļi laukos vai mežos var arī sastapt savvaļas dzīvniekus. Pat arī lauvu, kura nav īpaši draudzīga!

Kur gan dzīve bez televizora un interneta? TV pārraides ir interesantas un jautras. Redzēju arī labos, rēcīgos Space Rangers džekus, kuri jau mani prata sasmīdināt GTA IV, un GTA V tas arī izdevās. Ļoti patīkami TV sasaistas ar GTA V pasauli, kur var uzzināt ko jaunu un nezināmu. Internetā varēsi sērfot, lasot interesantus faktus un citus brīnumus, kā arī manipulēt ar investīcijām, kas, ja paveicas, tavu maciņu padarīs biezāku. Klausoties radiostaciju, bieži vien klausītājus informē par pārkāpumiem un slepkavībām, kurus lielākoties esi izdarījis pats. Spēlē ir daudz sīku lietu, kam sasaistoties ar visu pārējo - šo virtuālo pasauli padara par ticamu, reālu un dzīvu vidi.

Šajā videospēles pasaulē ir daudz ko redzēt, piemēram, lielpilsētas ievērojamākos objektus, skaistus elpu aizraujošus dabasskatus un citas gleznainas vietas. Tos pētot, var nākties saskarties ar nejaušajiem notikumiem. Piemēram, kāds slikts cilvēks nozags tantiņai somiņu, un tev ir izvēle, palīdzēt atgūt somiņu vai to ignorēt. Kāds cietis auto avārijā, un tu to vari izpētīt tuvāk. Citur divi maniaki cenšas izvarot nabagu sievieti un tā tālāk. Nejaušie notikumi ir, manuprāt, visinteresantākie, jo tie uzrodas negaidīti un ir pietiekamā skaitā.

Bļāviens, ir tik grūti aprakstīt vienā pēcskatā, tik dzīvīgu pasauli, kā GTA V, jo tad man nāktos rakstīt un rakstīt daudz. Taču, cenšoties pēc iespējas īsāk - katru reizi, kad sāku spēlēt spēli, vienmēr redzēju un piedzīvoju kaut ko jaunu. Man pat gadījās tāds incidents - ar Frenklina tēlu gāju iepirkties tuvākajā apģērbu veikalā, tiklīdz iegāju pa durvīm, man pēkšņi pie deniņiem pielika stroķi, un tas bandīts teica, lai nekustos. Varētu teikt, uzrados neīstajā laikā, neīstajā vietā, jo šie čaļi apzaga apģērbu veikalu. Bet tad piepeši viņi aizbēga un man bija izvēle, skriet viņiem pakaļ, atgūt nozagto naudiņu kasierei, vai arī piekāst viņus un doties tālāk. Starp citu, par labiem padarītiem darbiem, izpalīdzot civiliedzīvotājiem no ļaundariem, viņi tev par pateicību iedos dažus dolārus, vai arī, kā manā gadījumā ar Frenklina notikumu - kasiere uzdāvināja man, ja nemaldos, 20 % atlaidi noteiktajiem apģērbu veikaliem. Vari arī būt tāds maita, ka visu nozagto naudiņu atstāj sev, tikai tad nesūdzies, ja tev mocīs sirdsapziņa!

Kā arī civiliedzīvotāji saprātīgi reaģēs uz notikušo. Ja sāksi karu pret policistiem, cilvēki bēgs, kur kājas nes. Vai arī, kad kādu piekausi un citus sāksi kaustīt, tad tuvākie bēgs. Ieiesi kāda privātmājas pagalmā, tās saimnieks tevi pasūtīs dažas mājas tālāk vai arī bez brīdinājumu tev iekraus. Cits var piezvanīt policijai un par tevi ziņot. Vēl interesanta lieta, ko pamanīju, ja uzkrītoši lūrēsi uz vienu cilvēku, vai uz kādu cilvēka pūli, tie izklīdīs un aizies savu ceļu, taču ja turpināsi viņiem sekot, grūstīt, skraidīt un lēkāt, un tā tālāk, tad viņi paziņos policijai, ka uzdarbojas kaut kāds trakais. Vienā teikumā sakot "GTA V spēles pasaules dzīvīgums jūs pārsteigs!"

Spēles grafika jeb vizuālais noformējums ir vienreizējs. Manā skatījumā Rockstargames ir izspieduši visu konsoļu potenciālu, jo spēles vide - metropole, lauki, smilšainās pludmales, kalni, tuksnesis un okeāns, būtībā katrs spēles vides kvadrātmetrs ir ļoti, ļoti sīki detalizēti izstrādāta. Spēles virtuālā pasaule ir gaiša, krāsaina un skaista, kā jau siltajām zemēm pienākas. Spēles apgaismojums ir vienkārši fascinējošs, it īpaši, dienas un saulriets laikā. Naktī ir lieliski pētīt Los Santosu pilsētu, atrodamies virs tās vairākus metrus augstumā, lidojot ar helikopteru, vai arī no kalna virsotnes noskatīties, kā pilsētā rosās dzīvība.

Laika apstākļi arī lieliski atainoti - gan lietus, kas pilsētu padara mirdzošu, gan vētras, kas okeānu viļņiem liek kļūt lielākiem un nevaldāmiem, gan pamatīgs negaiss, kas spēles pasauli padara drūmu, tumšu un gadās ieraudzīt pat kārtīgu zibeņu šāviena švīkas nomākušajās debesīs. Zemūdens pasaule! Tā ir lieliska. Tā ir kā cita pasaule. To var pētīt un pētīt, nejauši uzdurdamies kaut kam noslēpumainam, tikai jāuzmanās vai kāds izbadējies haizivs ceļā netrāpās. GTA V milzīgā pasaule ir tiešām unikāla, un tajā vēlme būs atgriezties vēl un vēl, jo nerodas tāda sajūta, ka esmu tur jau bijis. Pieļauju, ka tik skaistu spēles pasauli vēlēsieties aplūkot un izpētīt katru tās nostūri. Turklāt dažreiz rodas iespaids, ka šeit viss ir iespējams un var notikt jebkas. Biju ļoti patīkami pārsteigts, cik skaisti un burvīgi šī spēle izskatās uz konsolēm. Visus skaistos mirkļus un apburošos dabas skatus vari iemūžināt mobilajā telefonā, kuru varēsi apskatīt GTA V galeriju opcijās.

Runājot par skaņu, tā ir augstā kvalitātē. Arī skaņu celiņš, kas ir patīkams un uzmundrinošs, protams, tas ir arī atkarīgs no tā, kādu radiostaciju tu klausies. Kopā ir 17 radiostacijas, tā kā noteikti atradīsi savai gaumei ko tīkamu.

Spēles filmiņas ir jautras, intriģējošas, un meistarīgi atainotas. Tēli izskatās dzīvīgi, ticami un reāli. Kā nekā, pie šī projekta strādājuši labi aktieri. Scenārijs ir apjomīgs, kas varētu ietilpt 300 lappušu grāmatā, ja ne pat vairāk. Varoņiem vienmēr būs par ko runāt, gan misijās, gan ārpus tām - izklaidējoties un darot citas lietas. Vēl nav nācies piedzīvot, ka tēliem nebūtu par ko runāt, pat neskatoties uz to, ka esmu pavadījis GTA V pasaulē aptuveni 200 stundas.

Pēc lasītā, noteikti nospriedāt, vai kāda spēle var būt tik laba, grandioza bez nepilnībām un mīnusiem? Nepārspīlējot, protams, dažas mazas nepilnības un kļūdiņas pamanīju tehniskajā izpildījumā, taču šajā spēlē es mīnusus nesaskatīju.

Šis ir mans visapjomīgākais pēcskats, kādu jebkad esmu uzrakstījis, un pieļauju, ka līdz teksta vidum jūs jau aizmigāt, vai izslēdzāt datoru, bet ja esat tikuši līdz šai rindkopai, tad es varu uzsist sev pa plecu, par labu izdarītu darbu. Paldies! Lai vai kā, esmu jums pastāstījis, ja labi kādus 30% no spēles, jo GTA V ir spēle ar milzīgu saturu, kuram pašam ir jāizspēlē un jāpiedzīvo. GTA V ir viena no ievērojamākajām spēlēm, īsts meistardarbs, es pat atļaušos teikt - tehnisks brīnums un viena no spilgtākajām (ja ne pati spilgtākā) spēlēm šajā gadsimtā!

421 4 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Mani pārsteidz, ka ir vēl cilvēki, kuri spēj tik daudz uzrakstīt, nevis ierakstīt FML un DFQU u.t.t.

Puss tev vienozīmīgi 

P.S

es izlasīju, un ņemot teksta apjomu, kļūdu nemaz nebija daudz.

13 0 atbildēt

Nopirku PS3 lai izietu GTAV izgāju, paspēlēju multiplayer,apnika . pārdevu PS3 ar visu GTA :D Bet spēle bija laba,taču nez kāpēc gaidīju ko vairāk.

3 0 atbildēt

Respekts šitādu uzrakstīt :D Kautvai nelasiju likšu +emotionemotion

11 8 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Viņam bija garlaicīgi...es ceru ka tas bija tikai no garlaicības... emotion

0 0 atbildēt

GTA V ir iekļautas daudz lietas no iepriekšējām sērijām.. Sākot ar pilsētas karti līdz pat spēles personāža apģērbiem.

0 0 atbildēt

Spēle jau laba, bet man kā Xbox lietotājam negribās maksāt par Xbox Live, tāpēc spēlēju SP, un teikšu godīgi, nebija vairs diži ko darīt kad izgāju story. Protams var vākt visus tos collectable bullshitus un citas lietas darīt, bet kad tu izej spēli uz 100% (pats izvilku līdz 98.75%, tad pārdevu) tur vairs nebūs diži ko darīt ja tev nav Online. Bet spēle ir intresanta, laiku var labi nosist. Īsāk sakot ja tev ir Online es tev iesaku nopirkt šo spēli, jo tiešām ir to vērts

2 2 atbildēt

Es biju pareģojis to, kad lielākā daļa youtube gammer chaneli gūs lielus reitingus emotion

1 2 atbildēt

Es nevēlos lasīt rakstu kur tikai teksts...padari to interesantāku ar bildēm :D tu sūdīgi proti mērķēt uz auditoriju.

3 4 atbildēt

es izlasiju pirmās 5 rindkopas un tad noskrullēju līdz lejai lai izlasītu pēdējo rindkopu :D 

labs rakstsemotion

2 3 atbildēt

Grafika un visi citi pričendāļi, visu cieņu, bet story un gameplay galiga atpalikusi huiņa. Cik paskatijos pāris misijas, bezjēdzīgi jāiet nogalināt vai spīdzināt cilvēkus. Kaut kādi sistēmas neveiksminieki visas spēles garumā izgāž savas dusmas, kuras nespēj savaldīt dēļ sava neiedomājami lielā ego, uz mazāk vai vairāk miermīlīgiem cilvēkiem, par to visiem spēles veidotājiem personīga pļauciņa no manis. Ši spēle nav tāda, kur tu - spēles spēlētājs esi pretinieks kādam, kurš ir ļoti varens un ļauns, bet gan tev jaiet galināt ikdienišķi cilvēki, kuri ne pie kā nav vainīgi. Vismaz tā es to sapratu, pats neesmu spēlejis, bet uz spēli skatos skeptiski.

0 2 atbildēt

Jāgaida, ko R* teiks E3 festivālā.... moš Next Gen un PC platforma arī tiks aplaimota, ja jau laika posmā no februāra līdz maijam tika pārdotas 500K kopijas tagadējajām platformām.

0 2 atbildēt

pff es jau izgāju visas misījas

0 3 atbildēt

Kurs sito suudu lasiiis ?

4 8 atbildēt

labs raksts (nelasīju, bet par centību vien jāliek +) emotion

p.s. varēji sadalīt sīkāk ar bildītēm

0 4 atbildēt

nez watchdogs krietni labaaks...

0 5 atbildēt

man manika lasit:D:D:D

0 5 atbildēt