local-stats-pixel fb-conv-api

Dota 2 The International 29

32 0

Sveiki, spoki!

Vēlētos veltīt rakstu visiem spoku doteriem, kā arī tiem, kas veltīja laiku un apskatīja rakstu par vienu no grandiozākajiem ikgadējiem esports pasākumiem - The International 2 (Turpmāk tekstā attiecināts kā TI2). Turnīra kopējais balvu fonds ir 2 500 000 ASV dolāru, un pirmās vietas ieguvēja balva ir 1 000 000 ASV dolāru.

Kompānijas Valve rīkotais LAN turnīrs TI2 ir sacensība starp 16 pasaulē labākajām Dota 2 komandām - 8 āziešu un 8 un eiropiešu + amerikāņu. Kā jau pēc nosaukuma var noprast, šis ir otrais turnīrs pēc kārtas, tas risinās Sietlā, Vašingtonā, ASV. Pirmajā turnīrā triumfēja ukraiņu komanda Natus Vincere jeb Na`Vi, kura ieguva turnīra galveno balvu - 1 000 000 ASV dolāru. Na`Vi arī piedalās šajā turnīrā, taču sliktās sagatavošanās dēļ nespēj rādīt sava līmeņa sniegumu, tādējādi knapi iekļūstot uzvarētāju grupā.

Turnīrs risinās 3 dienas, kuru laikā tiek izspēlēti vismaz 112 mači. Pirms regulārā turnīra notiek 2 grupu turnīrs, katru grupu veido 4 āziešu un 4 euro+usa komandas. Katra komanda izspēlē 2 mačus ar visām savas grupas komandām. Pēc grupu turnīra pirmās 4 komandas no grupas tiek sūtītas uz uzvarētāju grupu, bet pēdējās 4 tiek sūtītas uz zaudētāju grupu. Kāds labums? Finālā, kas ir BO5(labākais no 5 spēļu sērijas), komandai kura nāk no uzvarētāju grupas, tiek dota 1 uzvara. Tātad, finālā sērijā pirms pirmās spēles rezultās jau ir 1-0.

Kādēļ es raksta sākumā pieminēju, ka TI2 ir viens no pašiem grandiozākajiem esports turnīriem? Tāpēc, ka turnīra production quality (nevarēju piemeklēt pareizo tulkojumu), ir ārkārtīgi augsts. Pret spēlētājiem izturas kā pret cariem, Valve īrē vienu no lielākajām kongresa zālēm Sietlā, spēlētājiem ir iespējams pilnīgi pa brīvo ņemt uzkodas un dzērienus, spēlētājiem ir tikusi sarīkota īpaša fotosesija, katrai komandai ir savs vairoga formas karogs ar tās logotipu, viņi var piedalītites spēles grafiskajā pilnveidošanā, jo Dota 2 pat vēl nav iznākusi, tā ir closed beta stadijā. Varētu domāt, ka tie tādi sīkumi vien ir, taču pat vairāki spēlētāji ir atzinuši, ka ja viņiem citu turnīru kvalitāte ir likusies augsta, tad TI2 to visu apgāž, noraida, uzstāda jaunu latiņu, un rada vēlmi piedalīties tikai Valve veidotos turnīros.

Turnīru ir iespējams vērot Dota 2 spēles klientā, Dota 2 Spectator klientā (spēles versija, kas ļauj tikai vērot notiekošās spēles) un spēļu komentētāju dzīvajos ēteros, jeb, lai neizklausos pēc pilnīgākā āpša - laivstrīmos. Populārākās laivstrīmu mājaslapas dotas apskatīšanai ir Twitch.tv un own3d.tv.

Tas arī viss, un laikā, kad es rakstu šo rakstu, notiek uzvarētāju grupas pirmā spēļu sērija starp ķīniešu komandu LGD un malaiziešu komandu Orange e-sports.



32 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

nebrīnīšos ja ķīnietis uzvarēs emotion

1 0 atbildēt

ES ZINĀJU! VALVe atkal mani nepievīla!  man likās ka dota2 ir parasts mmorpgblahblahblah, bet ja jau esports notiek dotā2 tad jau atkal visa pasaule uz dirsas emotion  vienīgā VALVes spēle kuras dēļ pasaule nebija uz dirsas, bija DoD, bet tas jau piedots.  protams, VALVes fani (kā es) atkal vnk starā.

1 0 atbildēt

Lai TF2 turniiru ar uztaisa!

0 0 atbildēt

Kaada jeega taisiit JAU 2. turniiru pa miljoniem speelei kura vel pat nac izdota un ir tikai closed-beta stadijaa? Reaali cilveekiem vajag ielugumus lai vinju nokachaatu (kas nozimee ka ne kurs katrs mirstiigais var speeleet, savu gaidiju kadus 4 menesus). Reaali sanak ka ir cies cilveeku loks kas to speli kapaa un naudu dala savaa starpaa (ipasi jau pirma turnira laika) 

0 0 atbildēt

DoTA 2 > League of leguends, Jebkurā Laikā.

0 0 atbildēt

Mana mīļākā spēle.

0 0 atbildēt