local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns E [saraksti daļa ceturtā]2

Ar šo rakstu pabeigšu apskatīt saraksta veidu, kurš ir grupa. Šajā rakstā uzskaitīšu, tā saucamās, maģiskās apakškomandas, kuras manuprāt ir vērts attiecināt uz sarkastu, kura veids ir grupa. Atgādināšu, ka maģiskās apakškomandas raksturo tas, ka viņas ir piemērojamas vairākiem elementu veidiem, tāpēc viņas lietojot jābūt ir īpaši uzmanīgiem.

Maģiskā apakškomanda '__add__' ļāuj apvienot divus grupas veida sarakstus, ja aiz maģiskās apakškomandas iiekavās iekļauj otru sarakstu, kura veids ir grupa.
Maģiska apakškomanda '__contains__' ir izmantojama elementa vienības noteikšanai sarakstā, ja iekavās norādīsi meklējamā elementa vienību, maģiskā apakškomanda norādīs, ar pieņemtu patiesību vai nepatiesību (True) un (False) vai sarakstā ir sastopama elementa vienība, kura tika iekļauta iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__delitem__' izņems no elementa, elementa vienību, kura numuru pēc kārtas norādīsi iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__delslice__' izņems no elementa, elemena vienības, kuras norādīsi kā sākuma un beigu numuru pēc kārtas, kuri ietverami iekavās aiz apakškomandas, atdalīti ar komatu.
Maģiskās apakškomandas, '__eq__', '__ge__', '__gt__','__le__','__lt__','__ne__' ļauj salīdzināt divus sarakstus, kuru veidi ir grupas. Ja tevi interesē piemēri viņas izmantojamas līdzīgi, kā aprakstīju to kādā no iepriekšejajiem rakstiem.
Maģiskā apakškomanda '__getitem__' ļauj iegūt elementa vienību, kuras numuru pēc kārtas ierakstīsi iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__getslice__' ļāus tev iegūt elementa vienības, kuru sākuma numuru un beigu numuru pēc kārtas norādīsi aiz maģiskās apakškomandas, atdalot tos ar komatu.
Maģiskā apakškomanda '__iadd__' ļaus tev pievienot cita veida sarakstus, zīmes vai zīmju rindas, izvēlētajam sarakstam, kura veids ir grupa.
Maģiskā apakškomanda '__len__' ļaus tev noteikt elementa vienību skaitu elementā.
Maģiskā apakškomanda '__setitem__' ļaus ievietot elementā, elementa vienību, vienības vietā, kuras kārtas numuru ierakstīsi pirms ievietojamās elementa vienības, iekavās aiz apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__setslice__' ļaus tev elementā aizvietot vairākas elementa vienības, atbilstoši starp elementu vienību kārtas numuriem, kurus iekavās, atdalītus ar komatiem un būsi ierakstījis aiz maģiskās apakškomandas.

a=list('reiz dzivoja spoks')
b=a.__add__(list(' un bubulis'))
print a
print b
print a.__contains__('r')
b.__delitem__(21)
print b
b.__delslice__(18,28)
print b
print b.__getitem__(0)
print b.__getslice__(13,18)
b.__iadd__('lielais')
print b
print b.__len__()
a.__setitem__(0,'R')
print a
a.__setslice__(5,12,'slidoja')
print a

c=''
for d in a:
⠀c=c+d

print c

mēģini, vērtē, komentēemotion

4 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

print('hello world') viss ko es māku 

0 0 atbildēt